Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Luxocculta k tomuto seriálu (3)

Westworld (2016) 

Hodně zajímavý námět, skvělí herci, krásná hudba a nádherné prostředí divokého západu, v němž se odehrává příběh, kterému, přes některá nepodstatná překvapení, vidíte téměř od začátku tak trochu do karet. Nebo se to alespoň zatím tak zdá. Nicméně umí natěšit na další díly. Největším překvapením pro mě ale nejspíš bude, jestli se seriál dostane přes dvě série a udrží si nadále svoji úroveň. ()

Dveře (2018) (S02) 

Brutálnější, krvavější, chladnější a zmatenější než první série. Oproti ní se tu objevilo několik málo náznaků humoru a vtipu, ale jinak stejně jako předchozí série bere se i tahle dost vážně. Je to jiný zážitek. Méně poetiky a kouzla Divokého západu, víc chladných a krvavých výjevů přímočařejší akce. Oproti Labyrintu pestřejší, ale za to víc roztříštěné – zmizel pocit dobrodružného výletu zpátky v čase do doby osadníků amerického západu; nově jde o sledování jatek, války o přežití někoho proti někomu v nejasném prostoru a čase. Často se jde na dřeň a hodně se tlačí na pilu, divákova pozornost se udržuje obrazy, co mají šokovat. I to podkopává moji důvěru v úroveň a hloubku všeho toho filosofování a zvratového dění, ve kterém jsem se, přiznám se bez mučení, orientoval jen zčásti. Ale nejspíš nebudu sám. Na třetí sérii jsem natěšen o trochu míň, než na druhou na konci Labyrintu. 70 % ()

The New World (2020) (S03) 

Už nejsme na jatkách, jako v druhé sérii – což je dobře, ale celkově to pro mě byla nemastná, neslaná a dost upovídaná podívaná (párkrát jsem si vzpomněl na nesnesiltelné blábolení v Matrixu 2 a 3). Vše se tak nějak táhlo a protahovalo a vlastně ani nevím, jestli tam za celou dobu k něčemu došlo. Motivace a role některých postav mi byly málo blízké nebo hůře pochopitelné a přehledné. Paradoxně pro mě byla nejsympatičtější postava Lee Sizemora, který se tam jen mihnul. Je možné, že chyba bude ve mně. Na to, abych to celé chápal, vnímal a byl v obraze, jsem zkrátka příliš stará fosilie, které pomalu ale zcela evidentně dosluhuje mozkovna a přišla o emoce. Anebo se prostě už poslední várka nedá žrát, byť to všechno, co do nás tvůrci cpou, stále vypadá skvěle. 55 % ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama