Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 3
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele animaxis k tomuto seriálu (3)

Labyrint (2016) (S01) 

Westworld jsem nějakou dobu neustále odkládal, přestože jsem tušil, že se mi bude líbit. Poté, co jsem se konečně pustil do první série můžu říct, že mě tento seriál nezklamal. Pokud bych měl být upřímný, tak jsem po tak skvělých hodnoceních sice očekával větší bombu, nicméně i tak můžu říct, že se jedná o něco zvláštního. A to něco mi nakonec opravdu sedlo. První tři díly mi připadaly pouze "fajn". Svět seriálu mě zaujal, nicméně děj jako takový mi nepřišel ničím extra. To se pro mě ovšem změnilo u čtvrtého dílu a právě od té chvíle mě Westworld začal neskutečně bavit. Především jsem si tu užíval dějové zvraty, z nichž jsem některé sice čekal, nicméně u jiných mi naopak málem padala čelist. A právě díky tomu jsem se obvzlášť ve druhé polovině řady těšil na každý díl. Některé postavy tu mají hloubku, jiné mi zase připadaly poněkud nudnější. Nicméně ty skvělé by asi bez těch horších nefungovaly tak dobře. Hrají tu dobří herci (skoro všechny jsem tu poznal, byť ne podle jména, což mě mile překvapilo), výprava je tu naprosto úžasná, vizuální efekty jsou solidní (naštěstí jich tu není třeba mnoho) a hudba je tady prostě skvělá (HBO může být za Ramina extrémně vděčná). Po druhé polovině posledního dílu jsem velice zvědavý na druhou sérii. Jelikož jsem se schválně nepodívat na trailer, tak vůbec nevím, co od ní mám čekat. ()

Dveře (2018) (S02) 

Druhá série je po čistě kinematografické stránce skvělá. Je zde několik nových lokací, které vypadají prostě nádherně, a s kamerou se zde pracuje na jedničku jako v sérii předchozí. Co mi tu ovšem poněkud vadí (a to relativně často) je způsob vyprávění. Ten byl poněkud netradiční už v první sérii, ale tady místy působí poněkud zmateně a už začínám mít takový pocit, že scénáristům pouze zjednodušuje vyvolání "wow efektu" u diváka, který by se jinak možná nedostavil. Tím však nechci říct, že tu není dost dějových zvratů i tak. Některé jsou tu opět celkem nečekané a právě ty táhnou seriál vpřed. To se bohužel nedá říct o většině postav. Pár z nich mi opravdu přirostlo k srdci a jsem nadšený, když je jim zase věnována většina nějakého dílů (William, Maeve, Akecheta). Nicméně většina postav mi tu připadá prostě poněkud sterilní, i když v příběhu hrají zásadní roli (Dolores, Bernard). Nicméně všichni herci tu své postavy hrají na výbornou, což tento zápor aspoň z části neguje. Některé díly tu pro mě byly zajímavější, než jiné. Uprostřed druhé série jsem se už nudil, ale poslední čtyři díly to zachránily jak nejlépe mohly. Konkrétně příběh s indiánem Akechetou mě vyloženě dojal, což jsem u WW nečekal. Rozhodně jsem zvědavý na třetí sérii. ()

The New World (2020) (S03) 

Už třetí série a Westworld mám pořád v oblibě. Osobně si myslím, že taková změna prostředí už seriálu prospěla, koneckonců na divokém západě po druhé sérii asi ani nebylo co nového objevovat. Místní verze budoucnosti nevypadá nijak přehnaně, ale přesto si s ní tvůrci v několika ohledech dostatečně pohráli (především asi v drogové oblasti). Dokonce můžu s překvapením říct, že postavy, které mě v předchozí sérii už začínaly štvát, jsem si tady znovu oblíbil a to možná ještě víc, než v první sérii (např. Dolores). Děj si dokázal udržet mou pozornost od začátku do konce, což je oproti druhé sérii, kdy jsem už v jejím prostředku skoro usínal (byť to její finále v mých očích částečně napravilo), taky zlepšení. Co je tu naopak stejně kvalitní jako dřív je hudba, Ramin se zkrátka zpátky prostě nedrží. Podtrženo sečteno, děj mě dál baví, mnoha postavám dál fandím, soundtrack dál pečlivě studuji a vůbec tedy nejsem proti myšlence, že Westworld má dosáhnout až šesté série. ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama