Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 3
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Mafiapau k tomuto seriálu (4)

Labyrint (2016) (S01) 

Tak nějak nevím co k tomu napsat.. Seriál jsem viděl již 3x a stále má svoji repetitivnost, je to skvělý, OST špičkový, herce výborný, výprava dobrá, kamera nádherná, scénář.. že se ptáte. Ačkoliv při první projekci tam máme ten první wow-moment.. i když ten si následně doplníte koukáním jinam při druhé projekci seriálu. + chcu svojí dílnu :( ()

Dveře (2018) (S02) 

Do poloviny série jsem se bavil a seriál měl to stejné tempo jaké si udržoval až do konce první série.. ale od poloviny druhé série, se do HBO asi vloupali SJW a různí levicisti a zkurvily celej seriál.. fillerová epizoda "Kiksuya" to vyjadřuje fakt krásně.. filler a ve Westworldu? To je vtip? A nejvíc mě dorazila scéna (teď už přesně nevím kde to bylo ale předpokládám že tak v za polovinou dílu "The Passenger") kde vyjdou složky "Delos Extraction Team" a jeden týpek co je v polovině celého snímku, má P90-ku z nějakého fyzicky nemožného důvodu se zásobníkem pro M4-ku, flash-hiderem, ACOGem (4x scope) na picatinny railu a k tomu na ACOGu má ještě kolimátor (snad ten nejlevnější a nejmenší co jde koupit).. BLEEEHHH TPČ.. když jsem takovou píčovinu viděl, bylo mi už kříšťálově jasný, že svůj příběh a technický scénář totálně splachujou do hajzlu.. Konec mi jaksi nedával smysl.. doslova přesrání časových linek způsobí že se v tom pomalu ale jistě ztratíte (což se u jedničky rozhodně nestalo protože to bylo vykompenzované dobře zpracovaným plot-twistem) a pak vám díky tomu už ani nepřipadá že to na co právě koukáte je důležité.. takže musím dát pět hvězdiček první polovině této série, druhé polovině by se mi možná ani moc nepříčilo dát odpad.. jenže to bych musel vypustit sound-design, soundtrack a zase excelentní kameru. Po polovině druhé série kdy jsem si začal uvědomovat na co se to dívám, tak mě u monitoru držel jen Ed Harris a Shannon Woodward.. + Hirojuki Sanada opět jako Samurai, co si přát víc.. no snad jen přetočení druhé poloviny série.. 5/10 kvůli celku série. ()

The New World (2020) (S03) 

Nevím jak to napsat ale.. třetí série je pro mě docela dost dobrá náhrada za pokažený Cyberpunk 2077. Třetí série: FuturePunk? ÁÁNO. Skvělá hudba? ÁÁNO. Skvělý charaktery? ÁÁNO. Dává to smysl? Překvapivě..  áno.. avšak je tam pár nelogičností co lze vypíchnout.. avšak.. celková konzistence série? Skvělá! Naprostý refresh po tom fiasku na konci druhé série. Mohu doporučit a rozhodně se na trojku kouknu znovu.. na rozdíl od dvojky.. ()

The Choice (2022) (S04) 

Tak jsem konečně sjel sérii 4. Se svojí future/cyberpunkovou náturou to dostihlo skoro až málem Ani/Matrix, bohužel má to želbohu chyby. Ty hlavní se jmenují politická inkluze, a znegrování skvělého světa, kterýho bych si užil, kdybych furt před hubou neměl černý držky, a furt mi seriál nerval do huby bílou vinu! Tohle si už kurva narvěte do prdele nebo do terroristických rasistických vysílaní, tady je seriál vo příběhu né vo politice!! Další hlavní chybou je herečka a postava vyrostlé dcery Jessieho Pinkmana.. teda, Caleba. Ta negerská peetcha tak přehrává že jsem s ní musel skipovat už v poslední episodě scény, UŽ TO NEŠLO VYDRŽET! Scény s ní jsou jen na brdo, že každej kolem ní je neschopnej, je tak silná A HLAVNĚ LESBICKÁ NEZÁVISLÁ ŽENA! - že všechno jí naučily bílý. Tleskám tomu bezkulčákovy (nebo lesbě) co psala tuhle sračkoidní postavu, co je extrémně nesympatická, trapná a rasistická. Další jest, když se jedna z kopií Dolores v sérii 3 umístila do těla Haelový (tý edgy negryně z Dalosu) tak stále herečka hrála jako by to byla Dolores, avšak to se ve čtyrce změní, a máte z ní v podstatě Haelovou s přimícháním Queen Latifah, a po Dolores v postavě nezbyde ani pocit toho, že by byla Dolores.. Sice 23 let v separátním těle a asimilovaném metasvětě udělá dost ale tak to by jsme nemohli mít v našem inkluzivním seriálu černou rasistku co chce vraždit všechny bílý že? Každopádně, je série hodna zkouknutí? Musím říct že ano, jelikož pokud vytěsníte tu inkluzi, rasismus atd. řada má výbornou atmosféru a příběh který jak už jsem zmínil, dohnal svojí náturou i Matrix fenomén. Seriál ještě přimýchá ending mojí oblíbené Frictionalovky - SOMA a příběh se uzavře částečně otevřeně, ale cítíte že pátá série už by byla absolutní milk o h*vně. Takže ano, čtyřkou docela zes*ali svoje předešlé tři série, ale rozhodně to není katastrofa jako Game Of Thrones. Pravda je to dosti ukecaná série, ale akce se na ní najde - jako sorry ale jak chcete mít v této sérii šůty šůty když je hlavně o asimilovaném světě který ovládá bůh - alternativní Dolores? Přesně. Já si to užil a až zase pujdu někdy do Westworldu, tak přeskočím jen jeden díl ze 36-ti - Kiksuya :D. Protože já radši to krásné. Hodnocení ve verzi s  Marxismem: 55% . Hodnocení ve verzi bez marxismu (po přeskakování či odmyšlení): 75%. ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama