Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 4
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele koza3 k tomuto seriálu (3)

Westworld (2016) 

Shltnul jsem to jako malinu a hned od první epizody jsem v orgastických myšlenkách vítal nového krále seriálů. Nevěřil jsem, že se najde něco, co se postaví velkolepé Battlestar Galactice, ale Westworld to dokázal. To co BGS ve mě zanechala se dá srovnat s tímto eposem. Až do posledního dílu jsem v sobě pociťoval tisíce emocí a začal se dívat na svět jinýma očima. Poslední epizoda byla trošku moc na můj mozek, musel jsem klasicky sjet nějaké fanouškovské teorie a vysvětlení, abych to pochopil, ale to už jsem měl dávno jasno, že tohle je pětihvězdičkový klenot. Moooc se těším na druhou sérii a jsem zvědav, kam až králičí nora vede :-) Druhá série je za mnou a ponechala mě na rozpacích. Musel jsem sjet tuny textu na redditu, abych pochopil ty řetězce myšlenek a metafor. Tenhle Nolan udělal Memento, takže je jasné, že WW bude zamotaná třešnička. Zamotaná, ale smysl dávající. Všechny ty myšlenkové mapy mají jasnou spojnici, nemají díry a posouvají seriál do pomyslného nebe. Úplně nemám ten woow pocit jako z první série a jsem dost zamotaný, ale tenhle počin má takové grády, že si ho prostě nemůžete nechat ujít. Teď mě čeká roční čekačka na třetí sérii, která se bude odehrávat v jiném světě? O co tam půjde? Jak se vyvine příběh o nesmrtelnosti a novém druhu? No to je pecka... Očekávání od třetí série jsem měl velká, ale podle ukončení druhé série a taky faktu, že vyhořel ranč, kde se předchozí série natáčely, bylo jasné, že se na divoký západ už nevrátíme. Byl jsem z toho trošku nesvůj, ale první díly cyberpunkového světa někdy v budoucnosti moje chmury rozprášily. Kulisy, grafický kabátek a i ty reálné kabátky protagonistek byly bombózní. Příběh byl zamotaný a v okamžiku, kdy se na objevil Serac (Vinent Cassel), tak bylo jasné, že nás čeká divoká jízda. Bohužel se však nejelo na plný výkon. Série je přímočařejší, protože zřejmě bylo spousta diváků, kteří to dříve nepobrali, tak se tvůrci rozhodli, že to prostě všechno polopatě více vysvětlí. I tak vzniklo tiséce redditových vláken, kde všichni hledali skryté smysly. Bohužel však nesmyslně, protože to byly často slepé uličky. Finální twist, že Dolores chce pro lidi dobro, byl vysvětlen během série, takže mi to jako twist vůbec nepřišlo. Caleb dostal svoji roli, ale nevěřím mu, že to dokáže pojmout, že dokáže vyvést lidstvo z oblivionu. Celkově se tedy jednalo pořád o vysoký standard, příběh, který Vás nutí se zamyslet nad tí, zda máme svobodnou vůli a zda se lidstvo dočká spíše Ráje nebo apokalypsy. Propojenost postav či jejich častá nesmyslnost chování a zbytečnost byla však tristní a takový Ed Harris (až na scénu, kdy sedí šest Williamů v poradně) nebyl vůbec využit. Bernard se celou sérii pohyboval po kraji jen s tlačítkem a jeho kroky byly naprosto k ničemu. Takže ještě jednou - celkově to není špatné, ale chybí tomu hodně, aby se to honosilo seriálovou korunou. ()

The New World (2020) (S03) 

Očekávání jsem měl velká, ale podle ukončení druhé série a taky faktu, že vyhořel ranč, kde se předchozí série natáčely, bylo jasné, že se na divoký západ už nevrátíme. Byl jsem z toho trošku nesvůj, ale první díly cyberpunkového světa někdy v budoucnosti moje chmury rozprášily. Kulisy, grafický kabátek a i ty reálné kabátky protagonistek byly bombózní. Příběh byl zamotaný a v okamžiku, kdy se na objevil Serac (Vinent Cassel), tak bylo jasné, že nás čeká divoká jízda. Bohužel se však nejelo na plný výkon. Série je přímočařejší, protože zřejmě bylo spousta diváků, kteří to dříve nepobrali, tak se tvůrci rozhodli, že to prostě všechno polopatě více vysvětlí. I tak vzniklo tiséce redditových vláken, kde všichni hledali skryté smysly. Bohužel však nesmyslně, protože to byly často slepé uličky. Finální twist, že Dolores chce pro lidi dobro, byl vysvětlen během série, takže mi to jako twist vůbec nepřišlo. Caleb dostal svoji roli, ale nevěřím mu, že to dokáže pojmout, že dokáže vyvést lidstvo z oblivionu. Celkově se tedy jednalo pořád o vysoký standard, příběh, který Vás nutí se zamyslet nad tí, zda máme svobodnou vůli a zda se lidstvo dočká spíše Ráje nebo apokalypsy. Propojenost postav či jejich častá nesmyslnost chování a zbytečnost byla však tristní a takový Ed Harris (až na scénu, kdy sedí šest Williamů v poradně) nebyl vůbec využit. Bernard se celou sérii pohyboval po kraji jen s tlačítkem a jeho kroky byly naprosto k ničemu. Takže ještě jednou - celkově to není špatné, ale chybí tomu hodně, aby se to honosilo seriálovou korunou. ()

The Choice (2022) (S04) 

Tak co si budem...určitě se to nevyrovná prvním dvěma sériím, které prostě rozkopaly základní klišé a "nezbytnosti" každé filmové a seriálové tvorby. Kde jinde můžete zabít hlavní postavu...několikrát! Celý seriál je velký spletenec a potřebujete stejné množství sledovacího času na redditové zkoumání. To se mi bohužel v poslední sérii nedopřálo. Ano, je tam dost easter eggů a odkazů (např. finální epizoda, kdy Ed Harris nařkne snipera "fu*king camper"), ale ta zamotanost tady prostě není. Seriál se posunul do lidské mysli a nakolik máme svou vlastní možnost volby, kolem čehož se vlastně točí celý seriál, ale připadá mi, že nevyčerpali plný potenciál, který seriál nabízí. Nějak jsem myslel, že se blížíme do finále a asi by to takto mohlo skončit, ale máme spoustu neuzavřených příběhů - Maeve, William a obecná fidelity...No nejsem zklamaný, ale ani nadšený. Musím říct, že seriál mě tak celkově nakopnul, že jsem si kvůli wild west atmosféře nainstaloval RDR2, abych se do toho ještě více dostal :-) Škoda, že třetí a čtvrtá série se tam podívaly jen minimálně, ale možná, že ta pátá poslední (jak to ostatně tvůrci od začátku zamýšleli) nás vrátí zpátky na začátek a uvidíme, jak se lidi dostanou ze svých loops! ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama