Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer 2
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (97)

shabazza 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, kdy chcete natočit SF seriál, seženete peníze, relativně dobré obsazení (včetně dvou hvězdiček), a už vám chybí jen ten nápad. Tak si dáte pár panáků vodky, zazdíte to flaškou rumu a ráno se probudíte na hromadě DVD s Picardem na obalu. A v ten moment vás to praští - toužíte restartovat TNG. Ale jak to udělat, když nemůžete použít licencovaná jména a vesmír? Hmm, těžký úkol. Ale co už, tak prostě vybrakujete znělku, design lodí, posádku, skladbu scénářů, ... v podstatě všechno ... a lehce to pozměníte. Ono to třeba projde. Navíc si, a za to taky může určitě kocovina, myslíte, že máte smysl pro humor a rozhodnete se pro karikování TNG, takovou satiru SF žánru. Bohužel ale nemáte páru, co ta slova znamenají a ředitel studia chlastal s vámi, takže vám to radši podepíše a jde vyspávat svou vlastní kocovinu. No a dílo je na světě, all hail to Orville. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvele. Mix tradicnich trekovskych dobrodruzstvi s trosicku osobitejsim McFarlanovym humorem mi opravdu sedl a celou serii jsem se bavil. Bylo tu par slabsich dilu, ale vetsina jich byla na plny pocet. Ja se bavil, atmosfera dobrodruzstvi a objevovani novych planet, civilizaci a entit me naplnovala uz u uvodnich titulek. Proste paradni spin na trek, lepsi nez samotny trek. ()

Reklama

char_t 

všechny recenze uživatele

To je tak, když je vaším celoživotním snem natočit vlastní Star Trek, jen navíc s chlastem a nekorektním humorem. A někdo vám to fakt schválí. A dá vám hlavní roli a sežene původní startrekové režiséry. K tomu přihodí špičkové CGI a áčkovej rozpočet. A vy z toho všeho uděláte něco, co má filozofický přesah, hloubku, a je po všech směrech lepší a hlavně startrekovější než ten "opravdovej" Star Trek... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Alara, you want to open this jar of pickles for me?" Miluji humor Setha MacFarlanea. Všechny jeho filmy naprosto žeru. Ono jich taky moc není. A to je ten problém! Trvalo mi tak moc neuvěřitelně dlouho podívat se na The Orville. A pak jsem celé tři série slupnul jako malinu. Parodie na Star Trek, co je lepší než poslední Star Trek že? To fakt sedí. Orville není vykrádačka, ale krásná inspirace legendou. Navíc Seth jí vdechl neuvěřitelný humor. Efekty jsou na seriál hodně povedené. Scénáře jednotlivých epizod mě bavili. Některé díly opravdu hodně. I když musím napsat, že Nové obzory a délka jejich dílů byla pro mě hodně ubíjející. Přesto si díly berou překvapivě na paškál hodně těžká témata. Třeba příběh s láskou z uměle vytvořené vzpomínky mě fakt dostal. Nebo bojování se strachem pro celou posádku. Nebo mutagenní virus. Těch nápadů má seriál vážně hodně. A mě Orville bavil plnými doušky. Teď už vás jen prosím pane Sethe abyste se vrátil točit filmy. Zoufale chci dalšího Teda. Díky moc za Orville! (95 %) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Orville je zvláštny počin. Nerieši až tak závažne filozofické problémy ako Star Trek. Má väčší nadhľad a je väčším reflektorom súčasnej technickej kultúry a politiky. MacFarlane výborne ovláda spoločensko politický efekt vo svojom diele. Či už je to planéta, kde musíte dostávať lajky a dislajky, alebo transgender diel, alebo posledný náboženský diel. Je tam toho veľa a kupodivu to funguje. Postavy sú sympatické, situácie sú správne odľahčené a je to hlavné dobré sci-fi, ktoré dobre pracuje s motívmi, štruktúrou a pravidlami. Bavil som sa a bol som spokojný. Camea ľudí ako Theron, alebo Neeson potešia. 1.séria - 80% Na druhú sériu som sa tešil. Ale pravdou je, že jej veľmi často dochádza dych. Ľudskejšie dieli sú stále dobré. Ale akcia a moralizovanie je už dávno za hranicou znesiteľnosti. Aspoň u mňa. Herci často prehrávajú a okrem niektorých focusov na postavičky, ktoré sa potulujú po Orville táto séria ponúka pomerne malú sondu do ich psyché a do filozofických úvah, ktoré by som v tomto prípade uvítal. Druhá séria je pozerateľná a má svoje silné momenty. Ale týmto sa so seriálom lúčim. Ďalšiu sériu by som nedal. Hlavne ak sa to bude niesť v podobnom duchu. 2.séria - 60% ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • První epizoda, ve které je výslovně uvedeno, že důstojníci Unie používají zařízení k překládání cizích jazyků. (HellFire)
  • Holografická loď, kterou se vydá posádka Orvillu zachránit, se jmenuje Bleriot, což je narážka na Louise Blériota, francouzského vynálezce a leteckého konstruktéra, který v roce 1909 uskutečnil první let přes kanál La Manche v letadle těžším než vzduch. (HellFire)
  • Ačkoliv to není výslovně uvedeno, doktorka Finn (Penny Johnson Jerald) je hlavní lékařkou na lodi a je odpovědná za zajištění zdraví všech biologických forem života. A protože partnerský vztah mezi lékařem a jeho pacientem je považován za neetický, Isaac (Mark Jackson) je doslova jediným členem posádky, který může s doktorkou navázat intimní vztah, aniž by to představovalo střet zájmů. (HellFire)

Reklama

Reklama