Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer

Recenze (100)

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem se s tímto seriálem nemohl popasovat v prvních třech dílech, další jdou jen a jen nahoru. Všechny postavy sympatické a samotné zpracování jemně střídá vážno s pár vtipnými scénkami nenásilně vloženými do každého dílu. Vždycky mě alespoň jedna rozesměje na celý kolo. Příjemný fan seroš s nadhledem. 80% ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvele. Mix tradicnich trekovskych dobrodruzstvi s trosicku osobitejsim McFarlanovym humorem mi opravdu sedl a celou serii jsem se bavil. Bylo tu par slabsich dilu, ale vetsina jich byla na plny pocet. Ja se bavil, atmosfera dobrodruzstvi a objevovani novych planet, civilizaci a entit me naplnovala uz u uvodnich titulek. Proste paradni spin na trek, lepsi nez samotny trek. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Když komediální parodie není vůbec vtipná, tak je něco špatně... mnohem kladněji vyznívá ta sci-fi část, což je u komedie/parodie trochu zvláštní věc. Škoda, mohlo to být výborné - třeba takový hraný Tripping the Rift. Seth MacFarlane není imho moc dobrý tvůrce (scénárista/režisér) s výjimkou Médi, ale herec je mnohem, MNOHEM strašnější, no exceptions. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Išiel som do toho "naslepo", mysliac. že ma čaká paródia, Family Guy & Tedov mám rád. Veľký omyl, troška humoru je akurát v S01, zvyšné seasons vo vážnom tóne - kópia Star Treku, len miesto Enterprise je Orwille. Zaskočení zrejme zostali aj kravaťáci vo FOXe, kde sérku po S02 zatrhli, a Orwell prešiel s odretými ušami do HULU. Ináč, tak, ako je MacFarlane dobrý scenárista, tak je dvojnásobne mizerný herec... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavá parodie Star Treku od Setha MacFarlanea. Kupodivu ani humor není moc přepálený. Děj se odehrává v roce 2419. Kapitán Mercer je po pauze pověřen velením lodi Orville. Musí se seznámit s novou posádkou. Po menší potyčce se svojí ex se nálada uklidní a posádka začne fungovat. Fóry jsou tu dost povedené. Spousta epizod jakoby svým dějem kopíruje Star Trek. Občas se tu dočkáme i slušného filozofického přesahu, což u komedií není moc běžné. Jednotlivé díly na sebe moc nenavazují. Můžeme ale pozorovat vývoj vztahů mezi členy posádky. Kvalita jednotlivých dílů je dobrá, ale některé jsou hodně povedené. Vtipy reagují často na aktuální věci. Posádka je sympatická a obsazení taky. Nová série je tu a s ní i nový konflikt. Naší posádce se ale vše podaří vyřešit. "Moclanďané močí pouze jedou ročně." :D ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • Design menších Kylonských lodí se nápadně podobá vesmírným lodím rasy zvané Smrťáci z videoherní série „Mass Effect“. Tato vysoce vyspělá robotická rasa se také obrátila proti svým tvůrcům a toužila po vyhlazení veškerého života ve vesmíru. (HellFire)
  • V roce 2019 vznikly pod Dark Horse Comics dvě dvoudílné komiksové minisérie. Ty se odehrávají mezi první a druhou sérií The Orville. Pojmenované jsou „The Orville: Season 1.5“. Obě minisérie napsal výkonný producent televizních seriálů a spisovatel David A. Goodman. První dějová linie „Nové začátky“ se zabývá kapitánem Mercerem (Seth MacFarlane) a poručíkem Gordonem (Scott Grimes), kteří reagují na tísňové volání ze ztracené lodi Unie, zatímco velitel Grayson (Adrianne Palicki) se musí potýkat s domácím sporem mezi Bortusem (Peter Macon) a jeho manželkou o vzdělání jejich syna. Druhá dějová linie „The Word of Avis“ pojednává o Orville která vyšetřuje loď Unie mířící do vesmíru Krill. V roce 2020 Dark Horse Comics vydal druhou dvojdílnou minisérii s názvem „The Orville: Season 2.5“. Opět byla vytvořena stejným týmem, tzn. spisovatelem Davidem A. Goodmanem a sešity opět ilustroval David Cabeza a koloroval Michael Atiyeh. (Martrix)
  • Loď je pojmenována podle Orvillea Wrighta, jednoho z bratří Wrightových. Bratři úspěšně absolvovali první bezplatný, kontrolovaný let strojově poháněného letadla dne 17. prosince 1903. Lze si všimnout modelu tohoto letadla na stole kapitána Mercera (Seth MacFarlane). (JimNorton)

Reklama

Reklama