Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (643)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Eternals mě před premiérou nechávali zcela chladným, ale nakonec je to překvapivě po dlouhé době celovečerní film z MCU, který mi přijde aspoň něčím zajímavý. Jednak už ten motiv mimozemských bytostí, které po tisíciletí dohlíží na vývoj lidstva a propisují se do různých bájí a legend, je prostě chytlavý, a rád bych něco takového viděl zpracováno seriózně mimo MCU. A za druhé se mi líbí, že konflikt, na kterém Eternals stojí, se odvíjí v morálně dost ambivalentních tónech, to v tomhle filmovém vesmíru není vůbec zvykem. Víc mě bavlo, když postavy ta dilemata řešily, diskutovaly o nich, než když si pak dávaly do držky s CGI potvorami nebo samy mezi sebou. Ale i akční scény patří spíš k těm lepším, co jsou k vidění. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Na velkofilm a komiksovku příliš nezajímavý herci (přitom Gemma byla skvělá v Humans, Lauren ve Walking Dead, ale tady jsou prostě všichni silně ploší a nemastní neslaní) v čele s Angelinou, která tu působí jako někdo, kdo není schopný uhrát delší text a tak jen stojí a nějak na tom plátně je, aby plakát nalákal. Dialogy taky děsně plochý a tisíckrát ohraný a že jich teda je a opakují se i furt dokola většinu stopáže. Ke konci už těžká zívačka. Akce pomálu a na konec lákačka na druhej díl. Na začátku deviant krásně uhryzl jedné postavě hlavu, měl si udělat švédský stůl rovnou z celé bandy Věčňáků a i naše banda tak mohla ušetřit cenný čas a trávit ho třeba klabosením u piva. To jsme teda stihli taky, ale film vyšuměl z hlavy rychleji, než první škopek po něm. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„SE ZEMÍ SE NĚCO DĚJE, MUSÍME NAJÍT OSTATNÍ …“   Po svižným úvodu přichází nuda. ETERNALS jako nejstarší hrdinové – v podstatě Bohové na zeměkouli, působěj jako partička filozofujících a bezemočních … možná superhrdinů, ale… Už hodinu před koncem vím, že je to nejhorší Marvelovka. Ne provedením, ale zajímavostí postav, dějem, emocema. Furt něco řešej, pohrávaj si s mysteriózníma myšlenkama, filozofujou a hovno z toho. Zlatá Wonder Woman. Česko (či jak si máme říkat?) se mělo přidal k zemím „Středního východu“ a zákázat distribuci. A Chloé Zhao ať si točí ty svý nezávislý dramata a filmy pro „mainstream“ nechá jinejm.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksy, ve kterejch figurujou ETERNALS a který začal Jack Kirby publikovat v roce 1976, neznám. 2.) Potěší mě vidět, jak se zachází s deviantama (bohužel s velkým „D“).  ///  Thx za titule „Vojtěch Kostiha“ a „robilad21“.                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Chloé Zhao natočila citlivý rodinný drama, které jako bonus vypráví de facto origin různých bohů (hence ta diverzita) a zároveň origin lidstva jako takového, až po jeho předem plánovaný zánik. Akce je epická, postavy do poslední nesmírně sympatické, zároveň prokreslené, každá si projde svým dějovým obloukem, někdo víc, někdo míň, a záporák tentokrát absentující, protože zlo v tomhle filmu není definované. Všichni mají pravdu, všichni si mohou své prostředky nějak ospravedlnit, a jejich následný střet je na filmu to nejlepší. Není to bez chyb, jak ho mám rád, tak tady byl Harrington fakt navíc, stopáž by se dala ořezat, ale komiksy to uctívá parádně, MCU to otevírá směrem, který je rozhodně vítaný, a hlavně je to to, co většina z nás dlouhé roky chtěla. Něco nového. Sem s tím. 8/10 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Marvel má na skladě ještě mnoho komiksů a nebojí se je zrealizovat. Představitelé Eternals tvoří bizarní mix od totálních no name po bývalé áčkové hvězdy. Obsazení čtyřicetikilové plastikové Angeliny na antidepresivech je fakt za hranou. Příběh o záchraně světa jako vždy o ničem. Kvóty však byly splněny do puntíku. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (94)

  • Snímek získal od kritiků na Rotten Tomatoes nejhorší hodnocení ze všech filmů z MCU, překonal tak film Thor: Temný svět (2013). (Kubaaa97)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama