Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (644)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s názorem, že se jedná o nejodvážnější Marvelovku, ale nemůžu se zbavit pocitu, že se ke slovu dostávají stále více nezajímavější postavy. S blížícím se závěrem bylo docela fajn sledovat Eternals, ale těžko se tomu odpouští Angelina Jolie, Barry Keoghan a další, tedy casting je přímo strašný. Stejně tak mě vadilo to tlačení na genderovou pilu. Ten homosexuální páreček si mohli rozhodně odpustit. Pokud si někdo myslel že Chloé Zhao bude někdy točit zábavné filmy, tak se samozřejmě spletl. Už Země Nomádů byla nuda jako prase. 50% PS: Nechápu na co bysme měli mít Eternals, když už jsme kdysi dostali dokonalé Watchmeny. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Komiksový velkofilm s ohromnou duší a zhruba trilionem povedených akčních scén mezi jednotlivými filosofickými rozmluvami o (ne)obětování čehokoliv pro vyšší dobro. Thanosův mesiášský komplex byl jen chabou etickou rozcvičkou před vnitřními monology a psychickou rozervaností zdejších komplexních postav. Troufám si tvrdit, že takhle odvážný ksicht by tomu žádný jiný tvůrce (čti režisér) nedal, Nomadland byla skvělá příprava. [IMAX] ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No rozhodne tu byl velikej potencial a predpokladam, ze i ambice Chloe Zhao, skoda, ze vysledek dopadnul zase naprosto tuctove. Historicky lokace jsou sice fajn, kamera super, triky bezchybny, jenze co je to platny, kdyz se vetsina deje odehrava v soucasnosti a po chvili to zapadne do klasickejch koleji, kdy si to particka hrdinu rozdava se zaporakama. Bohuzel hrdinove jsou dost hrozny, nezapamatovatelny postavy, jejichz schopnosti vypadaj jak vyprodej u X-Menu a zaporaci jsou banda nijakejch jesteru. Vetsina fajn napadu v tomhle bohuzel totalne zapadne, misty film ani moc nedava smysl nebo je dost nelogickejch. Aspon, ze herci jsou sympataci, bohuzel ty zabavnejsi, jako treba Nanjiani maj vetsinou nejmin prostoru. Sem tam se povede nejaka fajn hlaska, akce je celkem v pohode a film nenudi, ale proste jsem doufal, ze dostanu neco aspon krapet odlisnyho od soucasny komiksovy produkce a to bohuzel vubec. Lepsi 3*. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Má to vše, co by dobrá Marvelovka měla mít a dokonce spoustu věcí navrch, jenže.. Tam kde má být gradace k finále (lhostejno, zda to má být akce, dialog, nebo nalezení telepatické želvičky), tak přichází obrovská pasáž, ve které je gigantické nic. A je to hrozná škoda, protože většinu filmu je to všem super, především postavy jsou naprosto skvělé a je unikátní, jak dobře fungují, přestože každá z nich si sebou nese kříž v podobě něčeho, co z něj dělá tak trochu vyděděnce a unikum v rámci žánru (tu má někdo de facto schizofrenii, tu je někdo nešťastně zamilován, tu je někdo gay, tu má handycap.. A tak dále). Daří se tak vytvořit postavy zábavné a životné, jenže poslední třetina je zoufalá, stopáž neskutečně přebujelá a to sráží celek na kolena do prachu průměrnosti. Jakkoliv je to v jádru slušný film, v žádném případě není tak hluboký, nebo děje-plný, aby si tu délku obhájil. A hudba je taky dost nudná a vůbec si z ní nevybavím ani fň. ps: po dvou vtipech očekávám v některém z multuverz filmů cameo z druhé stáje ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi občas není od věci jít do kina na film a mít od něj minimální očekávání. O Eternals jsem toho totiž slyšel hodně, nejvíc asi to, že je poplatný době. Že podporuje menšiny, že je zviditelňuje, že je tu první gay superhrdina a bůhví co ještě. No, pak to všechno začalo. Úvodní intro bylo jak nějaká drahá reklama na dokonalého člověka z nějaké sekty, nad čímž jsem teda hodně kroutil hlavou a bál se, že v kině těch 150 minut nevydržím. Jenže stačilo přežít prvních deset minut a pak se rozjel naprosto nádherný příběh. Tak krásný, že na konci mi bylo, jako když jsem poprvé viděl Strážce galaxie. Něco, totálně odlišného, co do současného Marvel univerza vůbec nezapadá. Naprosto odlišní herci, které byste si jako superhrdiny nikdy nedokázali představit. Humor od dua Kumail - Dong-seok, který je natolik odlišný, ale ve skrze neskutečně zábavný, že byste ze začátku nevěřili, jak Vás v průběhu filmu tak upřímně pobaví. No a nakonec prostředí a kopa filozofických témat, která by Vás ani nenapadla vyslovit. Scénář filmu dokázal, že komiksový film může být i něco víc, než jen zábava. To propojení Eternals s planetou Zemí mi přišlo tak dokonalé, že jsem na konci zíral v němém úžasu. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (94)

  • Když Sersi (Gemma Chan) a Ikaris (Richard Madden) dorazí do Phastova (Brian Tyree Henry) domu, jsou představeni jako Isaac a Sylvie. Jedná se o aliasy, které používali v komiksech, aby lépe zapadli do společnosti. Ikaris v komiksech také použil zkráceninu svého jména – Ike Harris. (Kubaaa97)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama