Reklama

Reklama

Randall a Hopkirk

(seriál)
  • Velká Británie Randall and Hopkirk (Deceased) (více)
Akční / Komedie / Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, (1969–1970), 21 h 41 min (Minutáž: 50–51 min)

Hudba:

Edwin Astley

Hrají:

Mike Pratt, Kenneth Cope, Annette Andre, Carol Cleveland, Peter Cellier, Michael Ripper, Brian Blessed, Walter Sparrow, Olga Lowe, Michael Gothard (více)
(další profese)

Epizody(26)

Tato dvojice detektivů je poněkud zvláštní… Jeden z nich je totiž duch... Jsou dva, jak se na správné detektivy patří, a vlastní kdesi v Londýně soukromou detektivní kancelář. Tedy lépe řečeno, byli dva. Až do oné autonehody, při níž přišel – jak pozůstalí detektiv Jeff Randall (M. Pratt) a sekretářka Jeanie Hopkirková (A. Andreová) věří „nešťastnou náhodou“ – Marty Hopkirk (K. Cope) o život. Když Jeff truchlí nad ztrátou přítele a společníka, náhle se ozve telefon, v němž slyší Martyho hlas. To ještě netuší, že se z něj stal duch, co mu bude od této chvíle neustále na blízku, a to i často proti Jeffově vůli. S nově nabytými schopnostmi mu bude pomáhat řešit případy, na které by za normálních okolností byli oba krátcí. A bude se snažit udržet kancelář nad vodou, aby Jeff s Jeannie mohli žít aspoň trochu důstojně. Nejdříve ze všeho se ale chystá staronový Jeffův parťák vyřešit případ vlastní vraždy – nikoliv nehody, jak se každý domnívá. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol spoločnosťou ITC Entertainment vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk" (Randall and Hopkirk - Deceased). Premiéru mal na obrazovkách britskej televíznej siete ITV (Channel 3). Bolo natočených dvadsať šesť častí. Každá z nich má zhruba päťdesiat minút. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Po svojej smrti sa rozhodol, že musí objasniť svoju vraždu. Preto kontaktuje svojho parťáka. Spoločne začnú pracovať na rôznych kriminálnych prípadoch. Navzájom sa skvele dopĺňajú. Je to starý, zábavný, kultový mysteriózny duchársky krimi seriál. **** ()

MagyG 

všechny recenze uživatele

Co robi R&H vynimocnym je prave cas, kedy bol natoceny a na tu dobu naozaj efektne a putave spracovanie. Z pohladu anglanov a ich humoru je to doslova klasika ktorej sa da len maloco vytknut. Je to nadpriemerny, pointou vynimocny serial s lahko stravitelnym humorom. Samozrejme ze je nutne sa na neho divat z pohladu casov, kedy bol natoceny, nie z pohladu dnesku. Rozhodne ma svoje vynimocne kuzlo a originalitu, pretoze ani remake z 2004 nedokazali natocit dost dobre na to, aby sa na to dalo aspon divat. Navyse pre mna je R&H hlboko nostalgicky zafixovany z detstva, ked som hltal kazdy diel s doslova otvorenymi ustami. Je to vsak samozrejme moj subjektivny pohlad na dielo, ale tento pocit, ako vidim ostatne komentare, zdiela viacero inych ludi... :) R&H sa neda porovnavat s kvalitou ci uspechom serialov ako bol Dempsey a Makepeace, ci "Z archivu Sherlocka Holmesa" so skvelym Jeremym Brettom. Oba boli natocene omnoho pozdejsie a aj zanrovo su inde. 4 hviezdicky patria R&H opravnene za jeho vynimocnost a cistu krasu a neoficialne pridavam este pol hviezdicky za tu nostalgiu. :) ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

V danej dobe a jej zodpovedajúcej programovej ponuke bol tento seriál niečím, na čo sme sa každý týždeň tešili. Dnes mi je už jasné, že každý seriál, ktorý má na začiatku nejaký nápad postupom času prestane baviť. U tohto je výhodou, že som ho odvtedy už nevidel a tak sa jeho hodnotenie odvíja od poriadne vyblednutých spomienok. Výhoda pominula, pretože ho na nejakom retro kanáli reprízovali. Nebolo treba veľa, aby som si uvedomil, že v hodnotení sa nesmie vyskytovať ospravedlnenie typu "ale veď na tú dobu". A hviezdička bola fuč. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Retro kousek, jehož největší slabinou jsou naivní dětské scénáře a stále se opakující zápletky, zkusil jsem i původní znění, ale bez dabingu tenhle seriál ztrácí smysl.. V roce 2021  se ČT odhodlala k nevídanému kroku a díly k nímž chyběl původní dabing po padesáti letech dodabovala. Jiří Dvořák nadaboval Mika Pratta (Randall), Martin Písařík - Kennetha Copa (Hopkirk), Lucie Vondráčková - Annettu Andre (Jeannie), ()

PSyk 

všechny recenze uživatele

Dobrá, Dobrá, je to možná kultovní seríál našeho mládí a dětství (mluvím o kategorii 50+), ale přátelé, pohleďme pravdě do očí, vždyť jsou skoro všechny díly SLABODUCHÉ, některé kiksy jsou jako z céčkové matlaniny - např, jak se prohýbají kartónové stěny při rvačce v Monte Carlu... Klíčový nápad se velmi rychle okouká a většina zápletek - třeba ta s výměnou peněz před spálením je naprosto pitomá. Jedna hvězda za nápad, druhá hvězda za vzpomínku na děství. Dabing slušný. Ustřední melodie vlezlá, ale to je součást hry. Jenom škoda, že se toho nechopil scénárista, který dokončil alespoň základní školní docházku! ()

Galerie (165)

Zajímavosti (32)

  • Mandrakeův (George Murcell) majestátní dům je Knebworthův dům, který leží u Stevenage, severně od Londýna. (sator)
  • Jediné vodítko, které dává jakousi časovou souslednost v jakém že časovém období se seriál odehrává, je tento díl, kde zazní, že od smrti Martyho (Kenneth Cope) uplynulo 6–7 let. (sator)
  • Randall (Mike Pratt) a Hopkirk (Kenneth Cope) jezdí v bílem autě Vauxhall Victor 2000 SL. Aut bylo pro natáčení použito několik, a tak se občas interiér z černé změní na vínovou. Českoslovenští diváci to nemohli poznat, protože seriál u nás byl uveden černobíle (ačkoliv je barevný). (Stejšn)

Reklama

Reklama