Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 1

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (835)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Spousta akce, vizuálních efektů ale i tak se jim podařilo mě uspat. Ještě, že vedle mě seděl potomek a ne cizí marvelovec, kterému bych slintala na rameno! Někde jsem četla, že tomu předcházel nějaký seriál, který u nás neběžel, no asi jo, pač jsem netušila, jak se z Vendulky stala běsnící harpie s outěškem! Také konečně někdo chápe, jak je hudba důležitá a dokonce s ní dokážeš umlátit protivníka! Harfa je ze všech nástrojů ta nejsmrtelnější! Bacha jo! Ještě, že na ni neumím. Rozesmálo mě obsazení jistého invalidy s nadpřirozenými schopnostmi, u kterého jsem zvědavá, ve kterém filmu se zas objeví živý, opět překonávající svou vlastní smrt. Film se nás snaží rozdrtit nabouchanými účinnými triky, ale chyběl mi tam zasrdcesebraný příběh. Je to takový rychle do světa poslaný výrobek něčeho nedotaženého. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ono to má celkom dobrú zápletku, motívy i viacero nápadov, ale výsledný produkt je strašný bordel, kde sa striedajú vizuálne prepracované scény (napr. intro, či súboj s chobotnicou) so scénami, ktoré vyzerajú ako z nejakého 90s seriálu vrátane skoro až televíznej kamery (väčšina scén s Illuminati). Nehovoriac, že oproti potenciálu to má pramálo zo sľubnej hororovej estetiky (teda nie, žeby to mal byť horor, alebo aby to aspoň solídne štylisticky čerpalo z hororov). Generická lunaparková jazda. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

MUDr. Divný v mnohovesmíru invenční nouze a bolševické inkluzní propagandy je jen dalším ubohým sériovým prefabrikátem Mrvelu a plytkým, satanopustým a už nejmíň tisíckrát recyklovaným digitálním mrdníkem, natočeným výhradně za účelem ještě větší debilizace už tak debilních juvenilů a ždímání peněz na lupeny z jejich lhostejných rodičů. S jakýmikoliv alespoň snahami o nápad či originalitu zjevně došli také neporazitelní kosmičtí leporeloanihilátoři a furtdokolové digitální vesmírné bubuhlavy, tudíž v tom přitroublém hnědém tratolišti zbuznělých mentorských supergejů zbyla už jen jediná možnost dalšího vykrmování kokotporátního prasátka, a sice nechat všechny ty hrdinné Assvendžry koksovat se mezi sebou. A tak ten náš doktor asimilačních věd a jeho multikulti komando sdružených barev Benettonu tentokrát zachraňuje v multimoulinexu hodně omezených fantazií a hladce integrovaných burkonošek do křesťanských kostelů krajně nesympatickou hispánskou pičinku, kterou si ve vesmíru přirozeného růžového štěstí a LGBT+DDPPP harmonie vylízaly dvě maminky, čínská a bangladéšská, před laktační psychózou militantně feministické Wandy – rudé čarodějnice. Ale pozor, někdejší svěží hororový talent, nynější zatuchlý kokotporátní zaprodanec - Rejmič, si asi machisticky v kleče dupnul, a tak mu soudruzi povolili rychlý švenk na dvě ohořelé kostry a jeden náznak poctivě přeříznuté kapitánky Aneurysma, čímž to přeqapivě získalo krutohustě masakrózní přístupnost PG8 (Pederast Guidance) a ty nejlepší kousky tentokrát mohou na kino zapomenout! ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem tak dlouho nepřemýšlel nad tím, jak okomentovat nějaký film. V první řadě obrovské očekávání po velice povedeném Spidermanovy kde hrál Dr. Strange dost důležitou roli. Pak jsem taky čekal rozšíření a prohloubení MCU. Navíc stále čekáme na hlavního záporáka který bude tahat za nitky jako byl Thanos...          Místo načrtnutí nějakých indícií k cestě za hlavním MCU záporákem jsem dostal vynervovanou a naštvanou Wandu (seriál WV jsem viděl, takže v tomto případě jsem problém neměl), u které bylo stejně naprosto jasné, že se na konci zachová správně. Místo kvalitního pokračování Spideho dobrodružství jsem dostal prostříhanou zkratkovitou "věc" která spěchala neznámo kam. Když by měl film klidně o 25 minut více, vůbec nic by se nestalo. Zjevně to vypadá, že Dr Strange převezme po Iron Manovy hlavní roli v obraně země. Takže by si měli ti debilové ve střižně dávat veliký pozor jak s filmy zachází.                     Oproti negativům tu máme naprosto perfektní herecké výkony. Úžasnou režii a zcela nový (Marvel-horror) koncept. Který se opravdu povedl. Mnohovesmír mě taky dost bavil.  Teď bude záležet, jestli se z těch negativních věcí K. Feige poučí a napříště se jich vyvaruje. A také že má celkový příběh pevně v rukou a vhled do Mnohovesmíru je pro nás natolik důležitý, že se tím zabýval celý jeden film. Za mě 55% a mírně nadhodnocené 3* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

"Nejhororovější marvelovka" je asi tak významuplné sousloví, jako třeba "nejteplejší zmrzlina". Jasně, druhej Doctor Strange není tak rozjuchanej jako třeba poslední Thor nebo Strážci galaxie, ale držku si jím takříkajíc nespálíte. Byť je v tom Sam Raimi občas cítit, osobně jsem u filmu s podtitulem "v mnohovesmíru šílenství" doufal v bláznivější, odvážnější a ehm, šílenější jízdu. Stále se to drží v bezpečných mantinelech neškodné zábavy a klasické marvelácké šablony. A je to škoda, protože potenciál byl nezměrný a po delší době mohl Marvel operovat s negenerickým "novým" záporákem (jednoznačně nejsilnější stránka filmu). Na úrovni jednotlivých scén občas super (Raimiho režijní vklad), škoda že je nepropojuje vypilovanější scénář. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Kostým varianty Doctora Strange pod jménem Defender Strange (Benedict Cumberbatch) je velmi podobný jeho kostýmu z komiksu „Secret Wars“. (Frca)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama