Reklama

Reklama

Black Panther: Wakanda nechť žije

  • USA Black Panther: Wakanda Forever (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Královna Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) a Dora Milaje (Ivy Haralson) bojují o ochranu svého národa před zasahujícími světovými mocnostmi poté, co se rozšířily zprávy o smrti krále T’Chally. Zatímco se obyvatelé Wakandy snaží přijmout svou další kapitolu, hrdinové se musí spojit a s pomocí Nakii (Lupita Nyong'o) a Everetta Rosse (Martin Freeman) vytvořit nový svět pro království Wakanda. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (581)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Moc mi pomohlo, že jsem byl v rámci tohoto filmu opravdu připraven na nejhorší možné utrpení a nejhlubší filmové dno. Očekával jsem opravdu extrémní sračku, která bude ještě horší než ta reklama na lobotomii Shazam 2. Píčovina to byla, o tom nemůže být sporu. Navíc ve filmu bylo více černo, než bych si přál. Nejvíce mě sralo, že to byla taková negro-feministická agitka. Pochvalu si zaslouží snad jen naprosto skvostné kostýmy. S tím si tvůrci neskutečně vyhráli a to byla naprostá pastva pro oči. Příběh byl naprosto laciný a debilní. 100 x zopakovaná zápletka. Záporák zcela o ničem. Navíc je tato sračka nesmyslně roztahaná skoro do tří hodin. Černá panterka se ukáže až na závěrečný fight. Do té doby je to jen přehlídka kostýmů a kecačka. [22 %] ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Možná mě pomohlo i to, že jsem Black Panthera neviděl, takže jsem si užíval objevování světa Wakandy i podmořské říše Namora. Ovšem samozřejmě nejen to, za velmi kvalitní až neblockbusterový považuji  dialog mezi Shuri a Namorem.  Oceňují, že film nebyl přepálen akcí, ale velmi vhodně se dopňoval s příbehem a poznáváním hlavních postav. Vizuálně ani hudebně mě film nezklamal a když k tomu připočtu, že frčel do cíle jak ďas a aby ze mě měl Einstein radost ještě k tomu připočtu dobře vyřešení závěr bitvy, který zejména v dnešní době, plný válek, výhrůžek a napětí rozhodně nevyznívá do ztracena, docházím k rovnítku mimořádně kvalitní marvelovka, jedna z těch vůbec nejlepších. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Black Panter umřel na Covid a mamka se ségrou se mají postarat o Wakandu. Coogler prezentuje rozmáchlý projekt s mnoha nosnými tématy velice zkratkovitě. Skáče ze scény do scény a děj chvátá místo, aby plynul. T'Chalova absence je znát hlavně ve chvílích, kdy se snímek potřebuje nadechnout. Odlehčující vtípky a rádoby hlášky holek při představení Iron Heart v kontextu Bossmanovi smrti působí jako hlazení proti srsti. Vše ovšem zachraňuje Namor a jeho Atlan... Yukatánci. Navázat novou říši na střední Ameriku a jejich bohatou kulturu, byl moc fajn nápad. Huerta je super a moc se těším na jeho další působení u Marvela. Finální scéna, kde Kukalkan vysvětluje, že ti kokoti lidi si časem Wakandu stejně znepřátelí a pak teprve začne rubaná je hodně působivá. Ségřina scéna ze záhrobí je mrazivá a celkem dobře funguje i akce a bitka 1:1. Takže škoda toho nekonzistentního úvodu. Hudba je kapitola sama pro sebe Goransonn se překonává, téma nového Pantera je nečekaně brutální. Smithy máme problém. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že čo sa týka roku 2022, tak hodnotím "Black Panther: Wakanda Forever" ako najkvalitnejší Marvel film. V prvom rade krásna rozlúčka so zosnulým Chadwickom, ktorý ostane ako herec asi v mnohých srdciach žiť aj naďalej. Česť jeho pamiatke. No to nie je jediný dôvod, pre ktorý film oceňujem. Myslím si, že má v sebe dobre napísaný príbeh, ktorý je na dnešnú dobu aj veľmi aktuálny a je tu jeden vynikajúci zvrat, ktorý mi ostane ešte dlho v hlave. Nechcem ale spoilovať tak len poviem, že ide o to, s kým sa Sheri stretne vo svojej vízii. A nepoviem k tomu viac. Vizuálne je to strhujúce a efektné. Nebudem rozporovať. Možno nejde o top efekty, ktoré som videl ale sú dostatočne kvalitné na to, aby som povedal, že to stálo za to. A vidieť to v kine, ešte o to viac. Nenudilo ma to, zloduch je podľa mňa kvalitný a uveriteľný a jeho história na mňa tiež celkom zapôsobila. Vnútorne som si nejako stále ale vedomý, že nemôžem toho o filme veľa povedať, lebo sa mi ťažko chodí okolo jednotlivých spoilerov. Udeje sa tu toho toľko a všetko na mňa pôsobí tak podstatne, že je to ťažké. Prezradím, že tu máme 2 veľké bitky. Obe spracované veľmi dobre a s iným výsledkom. Chválim. Najmä obe kvalitne dotvárajú ústredný príbeh. Pre mňa rozhodne splnené očakávania a teším sa už na ďalší Marvel projekt. Hodnotenie: A ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Ryan Coogler je úplně jinde oproti ostatním tvůrcům MARVELovek. A na BP:WF je vidět, že mu tahle stáj zbytečně drtí tvůrčí křídla. Takžu tu máme výborné intimní drama o vyrovnání se se ztrátou. Naposledy mě v prvních minutách dokázalo rozbrečet snad jen Vzhůru do oblak. Ale pak tu je taky povinný a dost nesmyslný akční CGI servis. Nemluvě o totálně zbytečném prostoru pro Martina Freemana. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (47)

  • Jako pocta je Chadwicku Bosemanovi (T'Challa) věnováno úvodní logo Marvel Studios se scénami ze všech snímků, ve kterých se objevil. Jedná se o druhé takové použití. Poprvé se takové pocty dostalo Stanovi Lee ve filmu Captain Marvel (2019). (Kubaaa97)
  • Bratr zesnulého Chadwicka Bosemana (T'Challa) Darren vyjádřil nespokojenost s úplným vynecháním postavy T'Chally spíš než s jeho přeobsazením. Podle jeho slov Chadwick nebyl takový egoista, aby požadoval smrt jeho postavy spolu s ním. (NiWi)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno