Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sadako je úplně obyčejná studentka. Je spíše plachá a nespolečenská, ale když začne hrát divadlo a projeví svůj vyjímečný talent, začnou na ni ostatní žárlit. Když náhle zemře představitelka hlavní role a Sadako hraje místo ní, podezření roste. Jednoho dne ji ve škole navštíví vyšetřovatel, který se zabývá případem její matky a také řadou dalších podivných úmrtí... Odkud pochází zlo, které připravilo o život tolik lidí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Legas 

všechny recenze uživatele

Diskutabilní film. Pro „obyčejného“ diváka nic extra, pro fanouška japonských Ringů zajímavý doplněk. Začátek je spíše psychologický, potom se objeví nějaká ta hororovější vsuvka a na konec se to všechno docela hodně zašmodrchá. Ale i tak mi pěkně běhal mráz po zádech, i když jsem se ničeho nově děsivého, co by už nebylo v původním Ringu, nedočkal. Tak pokud jste fanoušci, rozhodně Ring 0 doporučuji. Dozvíte se něco o životě Sadako, ale možná vás to (jako mě) spíš zmate. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

O málokterém hororu se dá říci, že by mě děsil, tomuhle se to povedlo. Příběhově je to velmi nosné - dozvíme se, co stojí za tím, že Sadako má takovou moc nad životy lidí. Hororové scény jsou perfektně natočené a skutečně z nich běhá mráz po zádech. Děj se snad ani na chvilku nezadrhává na mrtvém bodě a film upoutává od začátku do konce. Norio Tsuruta je talentovaný režisér, o tom není pochyb... ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Prequel prvního dílu známé japonské duchařské série. Děj filmu se odehrává těsně předtím, než byla Sadako Yamamura nevlastním otcem svržena do hluboké studny, kde posléze našla svou smrt a prostřednictvím ducha a prokleté videokazety začala vraždit. Ring 0 je svým zpracováním v podstatě totožný s předchozími Ringy. Pomalé tempo vyprávění děje, zvolna stupňované napětí občas okořeněné nějakými těmi lekačkami, statická práce kamery, hudba složená ze směsice nepříjemných zvuků a pořádná dávka nadpřirozena. Oproti třeba druhému Ringu však plyne děj mnohem poklidněji (lekaček není moc), aby pak na konci vyeskaloval do závratných výšin. Co mi trochu na filmu vadilo, bylo nedostatečné vysvětlení toho, kde se vzal zlý přízrak Sadako. Ono vysvětlení ve filmu obsažené je dost neuspokojivé. Když pominu Rasen, který jsem ještě neviděl, tak se mi Ring 0 líbil ze všech japonských dílů nejméně. Je příliš roztahaný a děsivý závěr to napraví jen zčásti. Ale pořád je to hodně slušný duchařský horror. 7/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nultý japonský Kruh mám ze všech tří japonských Kruhů nejradši, i když (anebo protože) je od obou předchozích japonských Kruhů hodně odlišný - není to ani tak horror, jako spíš taková romanticko-softhorrorově psychologizující japonská variace příběhu Carrie Whiteové. Mám hodně rád jeho klidné, pomalé, melancholické tempo, strašně moc se mi líbí představitelka Sadako, no a možná v té jeho mojí oblibě hraje roli i to, že tenhle film byl kdysi dávno mým prvním DVD filmem, který jsem koupil na zkoušku svého nového DVD přehrávače v Levných knihách tuším asi za čtyři pětky, takže je to i trocha nostalgie... Nemám co vytknout, no... snad jen... být po mém, nechal bych na konci Sadako, aby tu bandu lynchujících hysteriků spolu s jejím krkavčím otcem rozsračkovala co možná nejbrutálnějším slasherovým způsobem, třeba stylově katanou... No, ale to už by pak byl asi jiný film... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Sadako (Yukie Nakama), tichá a plachá studentka, které by si ve skupině téměř nikdo nevšiml. Až do okamžiku, kdy se v jejím okolí začnou stávat podivné nehody, díky nimž získává Sadako různé výhody - např. hlavní roli v divadelním představení. Sadako se rázem stává hlavní podezřelou.. A jéje, některé filmy by měly zůstat jen při původním námětu. Jejich různá pokračování, alternativní příběhy, prequely a sequely, které na úspěchu původního filmu parazitují, jen celou legendu poškozují a ničí. A stejné je to i s Ring 0, který kromě jména hlavní hrdinky (a dobře, způsobu její smrti) s původním Ringem nemá nic společného. To že jsem se u sledování filmu většinu času jen nudil (snad s výjimkou pár minut těsně před koncem) asi říká vše. A s čistým svědomím říkám, že na "Ring -1, Početí" už se fakt dívat nebudu... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama