Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
  • Japonsko ワンピース (více)
TV spot
Japonsko, (1999–2024), 460 h 25 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Eiičiró Oda (komiks)

Hrají:

Majumi Tanaka, Ikue Ótani, Kazuja Nakai, Akio Ócuka, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Hóko Kuwašima, Hiroši Kamija (více)
(další profese)

Epizody(1105)

Moře, bílý písek, koráby, ale hlavně piráti. Mladý Luffy se vydává na moře, aby si splnil velký sen, stát se králem všech pirátů. Na své cestě musí překonat nejen řadu překážek, ale hlavně sehnat vhodnou posádku. Má však na své straně velkou výhodu, snědením Ďábelského ovoce získal zvláštní schopnost. Jeho tělo je z gumy, se všemi výhodami a nevýhodami, které to přináší. (Sidmar)

(více)

Videa (30)

TV spot

Recenze (60)

Stefi. 

všechny recenze uživatele

Pro mně absolutně nejlepší Shonen co se na televizních obrazovkách objevil. Je vtipný, napínávy, s úžasné prokreslenými postavami a světem do kterého by se chtěl určitě podívat každý kdo se prokouše k aktuálnímu dílu. Seriál je tu s námi už neuvěřitelných 14 let a podle autora původní mangy je momentálně v polovině příběhu. Jsem zvědavý jestli se někdy dožiju konce ale rozhodně se na to těším. Ne proto, že bych chtěl aby už to konečně skončilo ale proto abych se dozvěděl, jestli se Luffy nakonec pirátským králem stane nebo ne :) ()

John8 

všechny recenze uživatele

Je to dobré anime, a naprosto rozumím té oblíbenosti, zajímavý příběh, velmi dobře pojaté souboje, neuvěřitelná trhlost. Ale i přes to jsemho přestal sledovat a kvůli jedné jediné věci... Tou je roztahanost celého anime, ne že by se tam nic nedělo, ale příběh vždy uvázne na jednom bodě a místo aby se posouval dopředu, rozbředává do všech stran. Po asi 25 dílech (nepamatuju si přesně) jsem se tak dostal k rekrutování 3 členů posádky... když už to vypadalo že se příběh posune, 2. člena unesli a zde jsem skončil. Bohužel hodnocení je podle líbení se... a tohle se mi nelíbí. btw dlouhá anime nejsou problém, naruto vyprodukoval již téměř 500 dílů a stále aktivně sleduji. ()

Reklama

solid 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, přestože mne straší ta délka tak už po 8 dílech jsem nadšen. Prostě z toho čiší něco, co mě přitáhlo a myslím, že nepustí až do konce. Parádní hudba a to očekávání jaká bude Grand Line. No moc se těším. Ale pak jsem zjistil, že původní manga má teď 628 dílů a to ještě nejsou ani za Grand Line. Takže dobré, ale protože čtu mangu, tak seriál budu jen okrajově pro dokreslení. Změna: Manga mě nadchla tak, že nemůžu než změnit hodnocení na max. Protože tohle je epický příběh o přátelství, odpuštění a vůli jít si za svým snem. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Eiichiro Oda je génius s neuvěřitelnou fantazií. Tam, kde se ostatní mangakové drží zažitých konvencí, tak Oda se nebojí směle kráčet dál a předkládat originální dobrodružné zápletky. Často jen nevěřícně kroutím hlavou a říkám si: "Co přijde příště". One Piece svojí rozsáhlostí, detailností "Pirátského"světa a zábavností v mnohém připomíná Zeměplochu od mistra Terryho Pratchetta. Hlavní partička hrdinů čítající 5 postav (časem se rozrůstající) : Nebojácný (i když trochu natvrdlý) Luffy, Silný šermíř Zoro, Uštěpačná zlodějka Nami, Strašpytel Usopp, a můj největší oblíbenec Ženy milující kuchař Sanji. Je příkladem vyvážené skupinky dokonale rozdílných charakterů a každý si najde svého oblíbence. Hodnocení arců: East Blue Saga: Romance Dawn Arc: 80% / Orange Town Arc: 65% / Syrup Village Arc: 70% / Baratie Arc: 90% / Arlong Park: 80% / Buggy Side Story Arc: 90% / Loguetown Arc: 90% / Alabasta Saga: Reverse Mountain Arc: 80% / Whiskey Peak Arc: 85% / Coby and Helmeppo Arc: 80% / Little Garden Arc: 70%.+ Fillery přeskočeny. Počet dílů (bez Fillerů): 647+! ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Postupom sledovania musím dať za pravdu znalejším divákom anime. One Piece je obludne rozťahaný epos, ktorý v priebehu prvej polovice aktuálneho počtu epizód (730) výrazne klesá na kvalite a nato sa k nej opäť vracia. Celé to má za výsledok akúsi šialenú sínusoidu, ktorá kolíše jednotlivými arcami a je na vás a vašej trpezlivosti, ako dlho tento fenomén hodláte akceptovať. Tu by som ale položil rečnícku otázku: Ako je možné, že aj napriek takémuto obrovskému nedostatku seriál stále pokračuje, ba nielen to, dokonca dosahuje vysoké divácke ratingy a má jednu z najsilnejších diváckych základní vôbec? Myslím, že je čas odkázať Echiirovu manga predlohu, ktorá je vskutku mnohokrát svižnejšou a dynamickejšou, než seriál kedy môže byť. Ide tu najmä o istú presnosť vyobrazenia a narábanie s časom, čo rozhodne nepatrí medzi forte štúdia TOEI ANIMATION a pôvodne dynamický dej sa tak môže zdať naplnený vatou a zbytočne rozťahaný. Kedže pri One Piece funguje fenomén zapozerania sa, ktorý môžeme prirovnať k dnešným posadnutým maratónom seriálov ako povedzme Two and half men, How I met your mother, poprípade Suits; diváci tak prirodzene prestanú vnímať počet epizód a vstupujú priamo do sveta Grand Line, plného dobrodružstiev a kadejakých zvratov. Táto posadnutosť pramení taktiež aj v akejsi rôznorodosti fantasticky rozsiahleho sveta, transparentnosti úvodnej posádky (pri neskorších členoch si už nie som tak veľmi istý) a znamenitému soundtracku, ktorý sériu zodpovedne sprevádza a vyostruje množstvo kľúčových okamihov. Práve tieto faktory sú dôkazom, že seriál by zniesol omnoho skresanejšiu adaptáciu (povedzme členenú na filmy), ktorá by sa v rukách skúseného štúdia mohla aspoň zľahka priblížiť genialite pôvodného materiálu, ktorý už viac ako 17 rokov prináša úsmev na tvárach svojich verných fanúšikov. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (54)

  • Tísící epizoda byla odvysílána přesně 22 let, 1 měsíc a 1 den po odvysílání první epizody. (spacemaster)
  • Bon Kurei si zpívá se svými muži písničku „Okama Way“, v překladu „Buď tranďáckej“. Okama je v Japonsku označení pro homosexuály. Ve světě One Piece je ale tento výraz spíše zaveden u travestitů. (spacemaster)
  • K roku 2022 byl Eiichiro Oda 12. nejúspěšnějším autorem v dějinách. Se 490 milióny prodanými kopiemi mangy „One Piece“ tak dýchal na záda například J. K. Rowling s 500 milióny prodanými kopiemi „Harryho Pottera“. Zároveň byl v té době „nejprodávanějším“ japonským autorem v historii. (spacemaster)

Reklama

Reklama