Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Dietl se obrací v hrobě! Tohle nemá s první sérií vůbec nic společného! KATASTROFA! To není Nemocnice na kraji města, ale Velmi křehké vztahy na Primě. S jedním rozdílem, na ČT 1 je seriál zastoupen důchodci! Prostě divadlo a ke všemu totální nuda! Děkuji totalitnímu komunistickému režimu a komunistům, za skvělé seriály. Komunisté by se měli dostat do vedení ČT1, ČT2, protože , co se dnes točí za sračky, na to se opravdu nedá dívat!!!!Díky bohu za to, že máme televizní archív!!!!! ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Žádný přelomový kus to není, ale tento seriál je narozdíl od předešlého kiksu aspoň důstojným sequelem původní Nemocnice Na Kraji Města. Asi hlavně proto, že v seriálu konečně dostala příležitost nová generace mladých a talentovaných herců jako Krajčo čo Rašilov, jejichž výkony mě velice oslovily. Na druhou stranu, některé postavy zasazené do příběhu spíše z nostalgie, to zase hodně zkazily. Přesto velmi slušné tři hvězdičky. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Das Krankenhaus am Rand der Stadt forever... 1) Ve srovnání s nepodařenou druhou řadou se změnil celý štáb - a nutno říci, že k lepšímu. 2) Přiměřeně zajímavý a konsistentní scénář (s jistým zaváháním na začátku) spolupracuje s příjemnou hudbou Ondřeje Soukupa. 3) Jenom střihačka Lenka Polesná se, zdá se mi, trochu zhlédla v klipoidním střihu svého předchůdce z druhé řady. ()

Šípek 

všechny recenze uživatele

Na první řadu seriálu Jaroslava Dietla, kde měla každá postava své poslání i charakter a kde i tři minuty naprostého ticha vyvolávaly v divákovi silné emoce, tyto nové osudy samozřejmě nemají. Avšak po totálně zbabrané Nemocnici po dvaceti letech se nyní jedná o velmi dobrý pokus, kdy večery strávené před obrazovkou nelze považovat za promrhaný čas. Všechna čest všem tvůrcům i hercům, původním i novým. Lucie Konášová, to jméno si budu pamatovat. ()

Elisebah 

všechny recenze uživatele

Tak tato série se mi zdá o mnoho lepší nežli ta předchozí. Tady vlastně z původních postav zbyl pouze Blažej, Králová, která hned ze začátku mizí a Čeňková. Objeví se sice i Rezek, ale jinak se odvíjí osudy nových postav a dá se říci, že je to povedené pokračování seriálu jako takového s odstupem let. Viktorovi Polesnému se podařilo natočit mnohem lepší pokračování než předtím Bočanovi. všechny čest. Bála jsem se co to buda za paskvil, ale vzhledem k tomu, že je zde spousta - vlastně téměř všechny - nových postav je to pěkné. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • S rozpočtem 95 miliónů korun se jedná o nejdražší seriál České televize, který do té doby produkovala. (Agatha)
  • Až v této třetí řadě dostala Blažejová (Hana Maciuchová) křestní jméno. (M.B)
  • Hrají zde otec se synem, Ladislav Frej st. a Ladislav Frej ml. Jde zároveň o jejich první společný filmový projekt. (M.B)

Reklama

Reklama