Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Sandiego 

všechny recenze uživatele

O řád výše než předchozí řada hlavně díky zajímavějšímu scénáři, životnějším postavám a hlavně díky dynamičnosti děje a jeho dobře zvládnuté gradaci. Jenže i to si vybírá svou daň - postav je příliš a tudíž na každou zbývá nedostatečný prostor a navíc děj hodně narušuje katastrofální střih. K svěžímu scénáricce Konášové se měl přidat podobně naladený režisér, ne otrokářsky neinvenční Polesný, který podává scény příliš suše a někdy filmařsky těžkopádně. Avšak i tyto dosti závažné chybky mě neodradily těšit se na další díl. ()

hermiona 

všechny recenze uživatele

Chyba v seriálu: Není pravda, že Hana Maciuchová se až do této serie jmenovala pouze Blažejová. V 6. díle (Únos) první řady o ní mluví její otec Jaroslav Moučka coby pan Kovanda jako o Aleně. Při odchodu z nemocnice dáva svému zeti Arnoštu Blažejovi peníze, aby je vrátil Ině a požádá ho, aby se o tom všem nedovědela ALENA. Nato ho Arnošt požádá o totéž. Kdo jiný by to byl, co se nemá dovědet o penězích od milenky, než paní Blažejová? Tady ji pak přejmenovali na Miladu, protože si zřejmě nikdo nevšiml, že paní Blažejová už jedno jméno má. V celé první a druhé řade seriálu zazní pouze jednou na tomhle místě. ()

Reklama

wictoria 

všechny recenze uživatele

příjde mi to lepší než druhá řada, ale určitě odvar oproti první. a ve výčtu chybějících osobností bych já osobně ke Štrosmajerovi rozhodně připojila Fastovou (Medřickou) i když možná Cibulková (ta se mi tam fakt líbí) jí má trochu připomínat... rozhodně nechápu změnu mladého Blažeje, kdy ve 2. řadě byl klaďas jak vyšitý a teď z něj dělají nesympaťáka, zatímco jeho matka (Maciuchová) se zničehonic nejvíc přátelí s ex-manželem, kterého ve druhé řadě nechtěla znát a "ujímá" se jeho syna, kvůli kterému (a Ině) jí původně opustil... nechápu ani tu zápletku se saniťákem (F.Blažek) a jsem zvědavá, jestli ten jeho odchod k sestrám má nějaký význam nebo to bylo jen naťuknutí aktuálního problému s napadáním záchranářů v reálu... sestava sester na ortopedii se mění podle řad - jasně, sestry přecházejí na lepší, ale že by ŹÁDNÁ nevydržela delší dobu na svém místě a nezůstala tam z některé z předchozích řad? :-O Do nové sestavy přibrali i Libušku Šafránkovou, která prý původně měla hrát Alžbětu Čeňkovou... musí se ale tak nápadně "náhodně" potkávat se starým Blažejem? To už je každému jasné, že se nejspíš dají dohromady... Ovšem nejvíc mě (stejně jako jednoho z předchozích přispěvovatelů) vytáčí zabití hodná dcera Töpfera a Hrzánové. Bohužel, takových ženských, které své dítě vychovávají jako malého génia a vidí ho přes růžové brýle je opravdu dost... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Poučena neúspěšnou a zhůvěřilou Zikmundovou misí pokusila se Lucie Konášová jít alespoň trochu v Dietlových stopách a dodat seriálu trochu důvěryhodnosti a důvěryhodnějších postav. Snaží se sice hezky, ale prostě na to nemá. Stále to sice připomíná víc Ordinaci v růžovce, ale těch připitomělých zvratů a řešení politicky a společensky aktuálních témat, na něž běžní obyvatelé pečou zvysoka, je naštěstí zde utlumeno. I zde se sice některé postavy chovají pitomě, ale už to není ona do očí bijící a prvoplánová pitomost scenáristické zvůle, jako tomu bylo u projektu Zikmunda a Bočana. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po třetím dílu a je mi líto, ale za 1,5*. Není to sice tak blbé jak NNKM po 20 letech, ale bohužel se tu objevují podobné chyby usvědčující scénáristku a režiséra z neponaučitelnosti: - rozběhnuto příliš moc motivů. síla Dietla spočívala v hlavním motivu s drobnými odbočkami, - nedokonalé kopírování motivů z předchozích řad (vrchní sjíždí Fany x Jáchymová sjíždí Huňkovou, velký problém s pacientem Rezek x Vojíř x Funek (či jak se dnes ti marodi jmenují), rivalita mezi kolegy Sova sr. a Blažej sr. x Blažej jr. a Pavelka, citová nestálost největší ortopedické naděje Blažej sr., Ina a Macuichová x Blažej jr., Vondráčková a Válková. Nejhorší je, že autoři pokračují v dělání blbce z diváka - motiv hledání karty pacienta: v nemocnicích mají zdravotní systém, vše vedou elektronicky, takže hledání karty je nehorázná stupidita. PROSTĚ: NE A NE A NE! ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Seriál měl velmi slušnou sledovanost. Každý díl vidělo kolem 1,5 milionu diváků. (cariada)
  • Na place potkali otec se synem - Viktor a Martin Preissovi. (karda1)
  • S rozpočtem 95 miliónů korun se jedná o nejdražší seriál České televize, který do té doby produkovala. (Agatha)

Reklama

Reklama