Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nepouštějte už prosím toho neherce Krajča před kameru!!!! Jo a ještě něco: I já ,(jakožto filmový nevzdělanec), musím konstatovat, že ten střih mezi záběry byl UBOHÝ! Někdy jsem si i všiml, že ani herci nestačili doříct repliku a byl už záběr jinam.. dvě hvězdy a to pořádně nevím za co... ()

Šípek 

všechny recenze uživatele

Na první řadu seriálu Jaroslava Dietla, kde měla každá postava své poslání i charakter a kde i tři minuty naprostého ticha vyvolávaly v divákovi silné emoce, tyto nové osudy samozřejmě nemají. Avšak po totálně zbabrané Nemocnici po dvaceti letech se nyní jedná o velmi dobrý pokus, kdy večery strávené před obrazovkou nelze považovat za promrhaný čas. Všechna čest všem tvůrcům i hercům, původním i novým. Lucie Konášová, to jméno si budu pamatovat. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Das Krankenhaus am Rand der Stadt forever... 1) Ve srovnání s nepodařenou druhou řadou se změnil celý štáb - a nutno říci, že k lepšímu. 2) Přiměřeně zajímavý a konsistentní scénář (s jistým zaváháním na začátku) spolupracuje s příjemnou hudbou Ondřeje Soukupa. 3) Jenom střihačka Lenka Polesná se, zdá se mi, trochu zhlédla v klipoidním střihu svého předchůdce z druhé řady. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi příjemné překvapení. Příběhy mají hlavu a patu, jsou poutavé, postavy vycházejí ze svých původních charakterů a také noví hrdinové k sobě dokážou přitáhnout divákovu pozornost. Pokud se při reprízách celého seriálu vynechá propadáková Nemocnice po dvaceti letech, jde o více než důstojné pokračování, na které nemusíte svého času litovat. Zde obdivuji scénáristku, která dokázala právě s postavami z propadákové druhé série skvěle pracovat. Velmi zajímavé jsou postavy Jitka Ježkové, Saši Rašilova, Vilmy Cibulkové ale nakonec i téměř všech ostatních. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Nevyužít takový potenciál by byl hřích,řekli si tvůrci a vznikly "Nové osudy".Navazují na velmi nepovedené pokračování původní Nemocnice,které bylo natočeno v r.2003 a je to příklad toho, jak se tvůrci při psaní scénáře poučili z minulých chyb.Scénář je tentokrát vcelku příjemný,zábavný,hravý a o mnoho lepší,než ten minulý.Spousta nových postav rozvíjí synopse nové,ale taky se nezapomíná na ty staré,včetně připomenutí těch nejstarších.Herci jsou opět vynikající a byl jsem velmi mile překvapen Vilmou Cibulkovou,Jitkou Ježkovou,Lucií Vondráčkovou,Sašou Rašilovem a taky třeba Tomášem Töpferem.Ano,jistě,není to Jaroslav Dietl,to víme,ale je to vcelku slušné a koukatelné pokračování,které je mnohem důstojnější a zajímavější,než to minulé.Po chvíli uvažování tady dávám 60%,protože myslím,že jde o lepší průměr,porovnám-li to s ostatní českou tvorbou.A s dalším pokračováním bych byl velmi opatrný už při psaní scénáře. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Hrají zde otec se synem, Ladislav Frej st. a Ladislav Frej ml. Jde zároveň o jejich první společný filmový projekt. (M.B)
  • Postava Josefa Somra se zde jmenuje Pekař, přitom v první sérii byl Brunclík. Ptá se na něj docent (Jiří Adamíra) sekretářky, když přijede jako kontrola z ministerstva. (Mirindela)
  • Na place potkali otec se synem - Viktor a Martin Preissovi. (karda1)

Reklama

Reklama