Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

duklak2 

všechny recenze uživatele

[obsahuje spoilery] Původní Nemocnici s Kopeckým a spol. jsem moc nesledoval, i když to nešlo ani nevidět, protože kdykoliv jsem zapnul TV, tak to zrovna dávali. Další Nemocnice po dvaceti letech s panem Dvořákem a paní Janžurovou se mi velmi líbila. No abych se přiznal. Na vysílání této Nemocnice jsem se ani moc nětěšil a dokonce i premiéra v TV na ČT1 mi unikla. Jen díky CSFD a kladným komentářům, ve kterých se píše, že je to mnohem lepší než předchozí série po dvaceti letech, jsem se rozhodl, že téhle sérii dám šanci, a tak po dvou dnech, díky internetu, mám první díl stažen v PC. Jsem zklamán. Mám z toho velmi rozporuplné pocity, i když hodnocení po jednom díle je trochu klamavé. Např. „zpěvák“ Korn, který zde hraje německy mluvícího občana mě moc nepřesvědčil. A to ještě chudákovi uřízli nohu! Za jediný klad považuji nasazení Krajča, který mě nedávno mile překvapil v seriálu Hraběnky. Jeho setkání s Abrhámem bylo docela i vtipné. Krajčova motorka je zaparkovaná u auta Abrháma, tak natěsno, že Abrhám nemůže vyjet. Přichází Krajčo a Abrhám mu říká: „To je vaše? Krajčo: No. Děje se něco? Abrhám: Já nemůžu odjet. Krajčo: No tak sorry, se zas tolik nestalo, ne? Abrhám: Pražský číslo, to jsem nezavádějte, pražský móresy. Krajčo na to: Klídek strejdo, nebo vás chytne žlučník.“ Nevím proč se rozhodli autoři nechat hned v prvním díle umřít pana Sovu. Podle mě to měli udělat asi v polovině seriálu. Tento seriál zatím hodnotím pouze dvěmi hvězdičkami. Možná, i když tomu moc nevěřím, za pár dílů jednu přihodím. Ale co musím uznat, že Nemocnice i tato nová, je 100krát lepší než Ordinace v růžovce. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Po "druhé" sérii Nemocnice přišla třetí - Nové osudy. Musím říct, že jsem velice příjemně překvapený. Tohle měla být totiž Nemocnice po 20ti letech - tenhle seriál staví na původní sérii, rozvíjí ji, nebojí se jí. Je tu humor, nové postavy jsou zajímavé a jejich problémy uvěřitelné. Stará garnitura je excelentní - doktorka Čeňková/Balcerová zase půvabná a schopná, Blažej/Abrhám autoritativní a nosný... líbí se mi, že dostaly prostor i postavy, které by málem upadly v zapomění (výborná Maciuchová, Topfer s Hrzánovou konečně mají co hrát a dá se jim věřit, Preiss atd atd...). Musím scénáristku pochválit - dobrá práce vrátit legendě něco z jejího lesku. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vše podstatné jsem již napsal k prvnímu pokračování po dvaceti letech. Tady se vzpomíná o něco víc než v předchozí sérii, ale ani spousta kvalitních herců od Richarda Krajča přes Lucii Vondráčkovou či návrat Oldřicha Kaisera, i když docela malinký, seriálu nepomáhá. Jo, tak děj sám o sobě by mohl být relativně zajímavý. Kdyby ovšem se nejednalo o pokračování seriálu tak legendárního jako je Nemocnice na kraji města. Seriálu, ze kterého se téměř vytratí původní postavy. Na Dietla prostě pánové tvůrci nemají. Já bych se u skvělých seriálů z let minulých za nepokračování, jen to kazí dojem. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Das Krankenhaus am Rand der Stadt forever... 1) Ve srovnání s nepodařenou druhou řadou se změnil celý štáb - a nutno říci, že k lepšímu. 2) Přiměřeně zajímavý a konsistentní scénář (s jistým zaváháním na začátku) spolupracuje s příjemnou hudbou Ondřeje Soukupa. 3) Jenom střihačka Lenka Polesná se, zdá se mi, trochu zhlédla v klipoidním střihu svého předchůdce z druhé řady. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co je to za územní plán, když i po třiceti letech je špitál pořád na kraji města? Asi s vámi už nikdo nechce mít nic společného, že? Já se teda nedivím, protože sem bych si nešel ani pro čistý kapesník. A to že takovéhle prznění legendy je hodně k pláči. Polesný by měl zalézt zpátky na posed, jinak by se mu mohlo lehce stát, že si ho někdo splete s divokou. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Během 149 dní natáčení se v seriálu vystřídalo celkem 60 herců a dalších 170 účinkujících ve vedlejších rolích. (Agatha)
  • Na place potkali otec se synem - Viktor a Martin Preissovi. (karda1)
  • S rozpočtem 95 miliónů korun se jedná o nejdražší seriál České televize, který do té doby produkovala. (Agatha)

Reklama

Reklama