Reklama

Reklama

Avengers

  • USA The Avengers (více)
Trailer 1

Marvel Studios uvádí super hrdinský tým všech dob Avengers, ve kterém se přestaví ikoničtí super hrdinové – Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow. Když se objeví nečekaný nepřítel, který ohrožuje světovou bezpečnost, Nick Fury, ředitel mezinárodní mírové agentury, známé také jako S.H.I.E.L.D., zjistí, že potřebuje tým, aby odvrátil světovou katastrofu. Začíná provádět nábor po celém světě. (Falcon)

(více)

Videa (53)

Trailer 1

Recenze (2 911)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní, bez šťávy, slátanina v negativním slova smyslu, kde je půlka postav těžce veletrapná. A jak mě předtím potěšily jednotlivé dílčí Marvelovky, týmovka zabila co šlo. A umlaťte mě za to třeba Hulkem. "If you don’t like this movie, you’re a piece of shit." (x) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Takhle to má vypadat! Je to první hromadný film, tak je tam samozřejmě oťukávací část, aby se ukázalo, že jsou všichni rovnocenní. Ale jakmile se otevře portál a do světa začnou proudit ufoni, tak vypukne gigameganářez. Ta bitka na konci je důvod proč mít rád komiksové filmy. Konečně to někdo dokázal natočit megalomansky, přehledně a zábavně. Všichni tam kosej ufony týmově i sólo a je to fakt strašně cool. Navíc tam jsou ty nečekané, humorné dohry (pařící týpek v command centru rulez), no prostě zase jednou fakt film pro diváky. Podobně mě kdysi nadchlo finále třetího Spidermana, ale vězte, že Avengers jsou lepší rozdílem dvou tříd. Nechci už další solo filmy, nechápu, jak by to mohly trumfnout. Joss Whedon potvrdil, že je mistr. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.7/10] | me: Jou! Tomu hovorím skvelá comixovka. Výborná kombinácia akcie a vtipu plná namakaných efektov, hlášok a superheroes... Film je napriek neustálej akcii a množstvu hrdinov prehľadný a ucelený. Je radosť sa na to pozerať. Ak by som mal byť predsa len kritický, tak by som možno vypichol miestami príliš absurdné fyzikálne anomálie.... V princípe sa ale všetky strácajú vo výbornom tempe a náboji. Film nadchne, pobaví a poteší každú akčnú comixovú dušu. Doc... I think now is the perfect time for you to get angry. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Pro zasvěcené jsou tu sice krásné momenty (Kapitán Amerika se ve své první misi musí vrátit do Německa; agent Coulson, jehož postava doposud zůstávala v pozadí, konečně dostává větší prostor; píseň od AD/DC, kteří stojí za soundtrackem k Iron Manovi 2, doprovází příchod Starka na scénu), nicméně film jako takový není zas takový nářez, jak trailer sliboval. První polovina se (snad po vzoru Thora) snaží o odlehčenější zábavu, bohužel sarkastické narážky tentokrát působí přírozeně jen v Tonyho podání. Druhá polovina je sice o poznání velkolepější, nicméně ani létající prehistorická ryba neudělá závěrečný souboj tak výjimečným, abyste si jeho scény vybavovali i po odchodu z kina. (Zrovna v traileru použité: "Guys, I'm bringing the party to you," je jednou z mála světlých výjimek.) Odečteme-li si však přehnaná očekávání způsobená nadšením jednoho diváka předchozích filmů, který se těšil, jak se všechny postavičky objeví na velkém plátně vedle sebe, musím přiznat, že se jedná o sympatický počin a povedený blockbuster, po kterém se pomalu začínám těšit na pokračování. A mimochodem, to, že se pro mě po Starkovi nejsympatičtějšími a nejvýraznějšími postavami celého filmu stanou Hulk a Coulson, jsem skutečně nečekala. Dodatek 4. května 2012 Po druhém zhlédnutí musím trochu změnit názor, protože když člověk nemá přehnaná očekávání a přenese se přes relativně jednoduchý námět (skupinka superhrdinů, kteří se nemají příliš v lásce, se musí spojit, aby zachránila lidstvo), je to pecka. A mimochodem už teď jsem rozhodnutá jít do kina i napotřetí! ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Stmeliť úspešne nesúrodý tím superhrdinov, to nie je len tak. Predošlé marvelovské originy pritom nie sú zďaleka takou výhodou ako sa môže zdať. Avengers sa naštastie vydarili a ponúkajú presne to čo sľubovali od samého začiatku - nahláškovanú explozívnu zábavu s dokonale vyváženou zostavou, v ktorej má každý svoje pevné miesto a nik nie je do počtu. Risk pri obsadzovaní režisérskeho postu je nakoniec najväčším marvelovským triumfom a hlavnou ingredienciou úspechu, Joss Whedon, nepoznamenaný veľkými projektami svoj vlastný scenár ukočíroval až s nebývalým prehľadom skúseného harcovníka. Netuším, či to vôbec mohlo dopadnúť lepšie, ale takto nejak má ožívať najklasickejší superhrdinský komiks na veľkom plátne. ()

Galerie (375)

Zajímavosti (305)

  • Budova Stark Tower stojí na místě, kde je ve skutečnosti MetLife Building, která se objevila i v několika komiksech od Marvelu. Ve filmu si můžeme všimnout, že její spodní část vychází skutečně z této budovy a zbytek je již digitálně upraven. (Kubaaa97)
  • Nick Fury (Samuel L. Jackson) má v tomto filmu samonabíjecí pistoli Smith & Wesson M&P, která byla původně určena výrobcem pro armádní a policejní použití. Jedná se o změnu, neboť ve filmu Iron Man 2 (2010) jsme si u něj mohli všimnout za opaskem pistole Glock 17 ve standardní velikosti. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Taylor Swift míří do kin

Taylor Swift míří do kin

01.09.2023

…a bude to velký! Pakliže jste zatím nestihli letošní obří turné zpěvačky a globální superstar Taylor Swift, máme pro vás skvělou zprávu. Kromě faktu, že se Eras Tour stále nachází teprve v půlce a… (více)

Marvel řeší interní problémy

Marvel řeší interní problémy

21.03.2023

Nečekaný krok učinilo vedení studia Marvel, když de facto vyrazilo dlouholetou šéfku VFX oddělení Victorii Alonso. Ta ve studiu pracovala už od prvního Iron Mana a její zodpovědností v zásadě bylo… (více)

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

19.03.2023

Ryan Reynolds (Deadpool) je jednou z nejznámějších tváří dnešního Hollywoodu. Dobře mu jde ale také marketing a byznys, právě díky nim si totiž přišel na zdaleka nejvyšší výplatu v životě,… (více)

Reklama

Reklama