Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Hodně slibný rozjezd jednoho z nejočekávanějších seriálů letošní sezóny. Postavy jsou zatím jen lehce načrtnuté, ale některé už vykazují velký poteciál. Demetri Johna Cho na mě zatím zapůsobil nejvíc a Joseph Fiennes taky není špatný. Uvidíme co bude dál. FF si rozhodně pozornost zaslouží. První a asi i poslední série: Bastardi jedni. Zrušit seriál, který měl být náhradou ZTRACENÝCH ještě před tím, než je nahradit mohl je dost podivné. FF se pomalu rozbíhal logicky proto, že budoucnost byla hodně daleko a bylo třeba říct hodně před tím než mohl děj začít gradovat a poslední díly jsou toho názornou ukázkou. Tajně doufám, že si fanoušci druhou sérii nějak a někdy přece jen vydupou, protože tahle show měla velký potenciál a sotva když z něj začala těžit a mohla si získávat přízeň všech lidí všude tak byla škrtnuta. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotní epizody. Velmi slušný začátek, vyvolat ve mně zájem o další sledování se rozhodně podařilo. Jenom upřímně doufám, že se seriál nebude přespříliš věnovat té načrtnuté rodinné krizi (a vztahům všeobecně), ale odrazí se spíš od té úplně poslední scény, která ukazuje na (možná) velice zajímavou mytologii... Zatím každopádně spokojenost. Druhá epizoda: Ještě lepší zážitek než minule. Děj vyvážený, několikrát jsem za těch 45 minut byl překvapen nečekanými zvraty, a hlavně se povedlo to, co je u mysteriózního seriálu nejdůležitější - hrozně mě zajímají odpovědi na nastolené záhady. Plné hodnocení je jen otázkou udržení stávající kvality po celou sezónu. Vě třetí a čtvrté epizodě se znatelně ubralo na tempu, a sice se hned nedá říct, co z toho bude do budoucna důležité, ale teď mi přijde většina z těch dvou dílů jako povrchní vata. Což je na začátek seriálu docela divné. Následujících pár dílů se pohybuje v rozmezí významu adjektiv "otravné" a "slušné", avšak epizoda před zimní pauzou už je zase konečně špičková. Po polovině první řady stále čtyři hvězdy. Dvojdíl 11-12 hodně dobrej. Vztahovýho balastu ubylo, začíná se poodhalovat konspirační pozadí, zvrat střídá zvrat ... pokud to scenáristi nepřeženou (už teď je tam tolik postav a motivů, že orientace není úplně jednoduchá), budu spokojenej. Epizoda 13 celkem vatovitá, somálská 14ka povedená a se zajímavým cliffhangerem, stejně tak 15ka. Díl 16 ušel, 17ka vyloženě vynikající. Škoda slabé sledovanosti, kvůli níž bych se nedivil, kdyby seriál po první sérii skončil. Byla by to však škoda - vzhledem k událostem sedmnácté epizody zde je prostor na pěknejch pár sezón... Tak série ukončena obstojně. Určitě bych měl zájem sledovat seriál i nadále, bohužel se potvrdily mé obavy a další série nebyla odklepnuta. 80 % ()

Reklama

zablaga 

všechny recenze uživatele

Čo vám poviem, vyzeralo to veľmi sľubne, ale ako to už obvykle býva, skončilo to zle vlastne ani nie skončilo..začalo to byť zlé už po pár častiach a nie stratením kvality obrazu(keď sú v tom peniaze, tak sú), ale kvality scenáru, príbehu....Z hercov sa mi páčil Joseph Fiennes, John Cho a Zachary Knighton:-) a to aj ako postavy. Postavy, ktoré mi boli absolútne nepríjemné sú Sonya Walger-ktorá chcela pre svoje manželstvo zo začiatku obetovať všetko, ale potom priznala, že osudu sa jednoducho vyhnúť nedá!!:-D a samozrejme Jack Davenport, ktorý nepríjemnejší asi už ani nemôže byť(a k tomu pomohol aj český dabing a jeho prejav)...Skončilo to tak, že mi to liezlo na nervy, ale tú jednu sériu som dopozerala, čisto pre moju zvedavosť. KONIEC môjho prejavu škoda dobrého nápadu...Mohlo to byť aj 5* a sú z toho 3:-( ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech epizodách je celkem těžké tento seriál nějak kloudně ohodnotit, protože je jasné, že tvůrci pro nás mají přichystáno nejedno velké překvapení. Kvalita jednotlivých dílů zatím nicméně neklesá, bohužel se ani nijak výrazně nezlepšuje, spíše stagnuje. Nejlepší byl pochopitelně pilot: nápad, zpracování, režie a investované peníze. Konec třetího dílu mi pak připoměl skvělé cliffhangery, kterými jsou podobné seriály známé, a VELMI se těším na čtvrtý. LOSTům se to podobá opravdu hodně (viz billboard na společnost Oceanic v první epizodě), a to nejen po herecké stránce (Monaghan, Walger). Piloty obou seriálů jsou k nerozeznání co se týče originality, zpracování, a (ne)efektivních výbuchů bezprostředně po katastrofě :-). Jenže komu to vadí, není to spíše plus, než minus? Já jsem s něčím podobným zadobře, a jestliže se opravdu jedná o zástupce seriálu z tajuplného ostrova, který má za rok utrum (konečně), pak je to výborná volba. Po první sérii doplním, zatím jsem nadmíru spokojen, ale zároveň čekám více! Za Fiennese jako herce palec nahoru... PO NĚKOLIKA MĚSÍCÍCH OD KONCE:. FlashForward vyšuměl překvapivě rychle. VELMI rychle. V paměti mi zůstává zejména první epizoda (to jo!) a několik posledních dílů. Konec samotný - zklamání. Ukončení seriálu bohužel zdaleka nelituji. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Někdy nemůžu pochopit, co by diváci ještě více chtěli. Když se podívám, kolik jiných o mnoho slabších seriálů tam má nějakých 8 řad a tento nadějně vypadající seriál musel kvůli sledovanosti skončit po první sérii. Výborný námět, který tady ještě nebyl. Pilot je hned po ztracených pro mě nejlepší pilot seriálu, který jsem kdy viděla. Říkala jsem si, tohle zkrátka musí být hit. Nemohla jsem uvěřit, že byl seriál zrušen, zvlášť po takovém nabušeném finále. Škoda. Ale na druhou stranu si říkám, nebo se ptám, mohl by se vůbec tento příběh rozvíjet někam dál? Třeba je dobře, že seriál má jen 22 dílu, protože kdoví, co by se ze seriálu stalo pak. Tak si alespoň můžu říct, že jde o vskutku kvalitní seriálový počin. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Název této epizody je převzat ze stejnojmenné písně od Davida Bowieho, která vyšla na stejnojmenném albu v září roku 1980. (Trajektt)

Reklama

Reklama