Reklama

Reklama

Kurz sebeovládání

(seriál)
  • USA Anger Management (více)
USA, (2012–2014), 35 h (Minutáž: 21 min)

Tvůrci:

Bruce Helford

Hudba:

Raney Shockne

Hrají:

Charlie Sheen, Shawnee Smith, Noureen DeWulf, Michael Arden, Derek Richardson, Barry Corbin, Selma Blair, Daniela Bobadilla, Laura Bell Bundy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(100)

Baseballová kariéra Charlieho Sheena byla předčasně ukončena, když si v záchvatu vzteku zlomil o nohu baseballovou pálku a přivodil si tím nevyléčitelné zranění. Své zkušenosti se zvládáním vzteku se snaží uplatnit jako terapeut na kurzu sebeovládání. Občas ho ale jeho klienti, spolu s exmanželkou a dospívající dcerou, přivádějí k šílenství… (TV Prima)

(více)

Recenze (184)

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod dal Charlie naprosto jasně najevo, co si myslí o svém novém nástupci v Dva a půl chlapa a pak už se vrhnul na svůj (doufejme) velký comeback. A vybral si k tomu velmi dobrý materiál, který by mohl vydržet na několik zábavných sérií. Dostává pozitivní reakce ze všech stran, protože místo tazích po barech táhne nový zábavný sitcom a to fanoušci dokážou ocenit, obzvlášť když zábavný sitcom není dnes lehké najít. Teď už jen nezbývá než počkat, jestli Charlie vytrvá ve svém snažení a jestli scénáristé dokážou dál psát na stejné úrovni (slíbených je 90 dílů, takže sebevědomí určitě tvůrcům nechybí). Potom by mohli přetáhnout i značnou část diváků Dva a půl chlapa, protože kterýho vola by zajímalo, kde má Ashton káru. ()

Nolanofil 

všechny recenze uživatele

Hodnotím časti 1-3 :úvodná zoznamovacia epizóda má pár svetlých chvíľ, ktoré vyčiaria na tvári úsmev, ale nedokážu rozosmiať (až na scénu s bejzbalkou). Celková koncepcia je založená na Charliem. Teda Charlie a pacienti, Charlie a dcéra, Charlie a bývala žena a tak ďalej... No jednoducho nech je Charlie sebe lepší komik, ( čo bezpochýb je) nemá šancu uhrať sám v 20.minútovom predstavení. V Dva a pol chlapa boli vedľajšie postavy, ktoré mali svoje vlastné príbehy a nimi sekundovali Charliemu. Tu sú príbehy v ktorích majú vedľajšie postavy len základnú informovanosť a všetko sa točí okolo Charlieho a tým sa dostávame do jednotvárneho kolotoča. Prvú epizódu sledovalo v USA skoro 6 miliónov divákov, Dva a pol chlapa malo s Charliem skoro 18 milónovú sledovanosť, je jasné, že ani Charlie nieje všemocný a nedokáže sám prilákať takú mäsu divákov pred obrazovky, preto by mali tvorcovia pozmeniť koncept aby sa vôbec aj priblížili k 90-epizódam, ktoré majú naplánované do roku 2014 a zastavili klesajúcu sledovanosť, údajne posledného hereckého koncertu Charlieho Sheena. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Moje neochota vyzkoušet cokoli nového a obzvláště v seriálovém světě mne od tohoto díla držela daleko dost dlouho. Nedávno jsem se však nudil a v televizi nedávali nic jiného. Proto jsem tedy nechal tento pořad puštěný jako zvukovou kulisu. Nedělal jsem si žádné velké naděje, ale to co jsem slyšel se mi velice zamlouvalo a já tak byl postupně vtažen do děje touto jednou jedinou, zcela náhodnou epizodou a to ještě nutno přičíst hendikep v podobě českého dabingu! Dnes už mám odsledovány čtyři díly a tak se cítim fit komentovat. Charlíeho před lety vyhodili z Dva a půl Chlapa, což byla osudová chyba, kterou si seriál podepsal svůj rozsudek smrti. V reakci na to vznikl Kurz sebeovládání, kde herec všem dokázal, že pořád nepatří do starého železa a že má stále své kouzlo. Uroveň jednoho seriálu šla tímto prudce dolů, zatímco druhý slaví úspěchy a jeho kvalita se přiblíží ke zlatým časům výchozího seriálu. Jelikož je dílo v klíčových věcech velice podobné, vypadá to jakoby tímto Dva a Půl Chlapa zažilo znovuzrození, pouze tedy v úplně jiném seriálu. Skoro jako kdyby převedli z minulosti jen to dobré, co zaručeně fungovalo a bezpáteřního bratra a tlustého uprděného syna zanechá ochotně druhému seriálu. Zde si můžeme vychutnat nový začátek trochu jinak a z toho co jsem viděl, zatím vše funguje tak, jak má. Tímto neříkám že Kurz Sebeovládání je ve výsledku lepší nebo horší, ale jednodnoznačně jde o vylepšení toho, co se z Dva a půl chlapa nakonec stalo. Za to samozřejmě připisuji většinové zásluhy Charlie Sheenovi. 75% ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Anger management je až moc instantní, a to už při počátečních epizodách, tenhle nešvar většinou seriál exhibituje až v pokračujících sezonách. Tvůrci se ani nesnaží logicky propojit to, co se děje na obrazovce a scény podřizují jenom k doručení žádaného gagu. V Dva a Půl Chlapa tohle nebylo viditelné, stále tam byla snaha o uvěřitelnost a hlavně o splynutí s hlavními postavami, tady ani nemá divák šanci se nějak skutečně ztotožnit s hlavní postavou. Charlie Sheen pořád ale ukazuje, že dokáže utáhnout i takovouhle břečku, ikdyž postava psychologa mu taknějak sebrala to neustálé "kurvení se" a to mne opravdu mrzí. ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Tenhle sitcom byl pro mě velkým překvapením. Čekal jsem vyčpělý a nevtipný humor typický pro většinu amerických sitcomů, ale nakonec jsem se u každé epizody skvěle bavil. Musím ocenit i to, že tvůrci se už od první scény nebáli nekorektního humoru, který by dnes už asi neprošel, ale seriálu velmi přidal na vtipnosti. Charlie Sheen opět prakticky hraje sám sebe a sekundují mu skvělé barvité vedlejší postavy, a také jeho vlastní táta. Stejně jako Dva a půl chlapa (před jeho vyhazovem), je celý seriál opět postaven především na Sheenovi, který má stále takové charisma, že to funguje. Hned na začátku si vyřizuje účty s producenty Dva a půl chlapa, aby poté kvalitou svého nového seriálu překonal ten starý. Škoda, že byl Kurz sebeovládání nakonec zrušen, podle mě se jedná o velmi podhodnocený počin. Možná je to ale dobře, lépe 100 kvalitních epizod, než dvanáct sérií, z nichž posledních pět balancuje s vyždímaným potenciálem na hraně trapnosti (zdravím Dva a půl chlapa či Teorii velkého třesku). ()

Galerie (811)

Zajímavosti (21)

  • Sheena hraje jeho skutečný otec Martin Sheen, stejně jako ve filmu Wall street (1987). (ČSFD)
  • Ještě před začátkem premiéry prvního dílu Charlie Sheen prohlásil, že po konci seriálu končí i jeho herecká kariéra. (S.W.A.T)
  • Tvůrcí byli rozhodnutí natočit 10 dílů první série s tím, že budou v případě úspěchu seriálu natočit do roku 2014 dalších 90. (S.W.A.T)

Reklama

Reklama