Reklama

Reklama

Girls

(seriál)
  • USA Girls
Trailer 11
USA, (2012–2017), 29 h 9 min (Minutáž: 23–32 min)

Tvůrci:

Lena Dunham

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Adam Driver, Zosia Mamet, Alex Karpovsky, Andrew Rannells, Peter Scolari, Becky Ann Baker, Chris O'Dowd (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(62)

Videa (93)

Trailer 11

Recenze (143)

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nemohla přijít na chuť buclaté dívence s prsama o velikosti ničeho... Ale když člověk vyhnije do věku přezrálé pětadvacítky, kdy dvacítka už je dávno a třicítka se neúprosně blíží, tak vám začnou být ty shity odehrávajicí se v seriálu děsně blízko. Čekáte povýšení - dostanete padáka a to ve třiceti prý mají všichni skvěle rozjetou kariéru a vy v pětadvaceti začínáte od nuly. Bejvalej je nechutnej stalker, ale nakonec s ním zas skončí v posteli, protože je to jedinej týpek, co si o ni opře kolo... - blbej příklad, tohle zrovna fakt nechápu, na stalkera voláme poldy, nedáváme mu klíče od bytu ani mu nevoláme, aby vykopnul dveře, že jo... Sebeobrana pro ženy level 1 - vytaste nejsilnější zbraň - ohánějte se závazky (svatba, děti, společná hrobka..) a sledujte jak násilník zdrhá. Celkam chápu Jessu, protože má neuvěřitelně nespolehlivýho otce, taky jsem na matku už párkrát čekala až do zánětu močáku, protože západ slunce je málo romantickej. A ta nálepka nový Sex ve městě... Móda á la charita, mužské osazenstvo má do Davida Gandyho na míle daleko, sex tu je, ale jelikož je realistický, tak se na to moc nedá koukat,... Ve směs by to mohla být fakt děsná kravina, ale Lena Dunham má takový nadání pro hlášky, trapný situace a smysl pro sarkasmus, že dávám pět hvězd. Ačkoliv Adam Driver mě bude děsit v nočních můrách, hraje retarda a ještě je hnusnej. Ježiš, doufám, že to fakt jen hraje. Bléé. ()

erased 

všechny recenze uživatele

...aneb jak Gilmorova děvčata přišla o iluze. Stylově jde o prakticky stejně ulítlou konverzační vztahovou komedii plnou vztahů, ale zároveň s tím se autorce a hlavní postavě v jedné osobě podařilo obsazením i typově namalovat snad nejuvěřitelnější a realitě nejbližší obrázek malého kroužku podivných přátel jedné generace, který se kdy na televizních obrazovkách objevil. Na to vše je navíc navršena vrchovatá porce nekonvenčního humoru, který si nebere servítky prakticky s ničím, a zároveň díky těm skvěle napsaným a zahraným charakterům nepůsobí nijak nepatřičně a umožňuje jim se díl od dílu rozvíjet. V tomto zavrávorala pouze druhá série, kde se vztahy dostaly do bludného kruhu a zároveň s tím se exhibice Leny Dunham (ať už autorská nebo herecká) vymkla jakékoli kontrole, ale ke třetí řadě se vracelo o to líp, že se v ní ta lehkost a nadnesenost vrátila zpátky na planetu New York. Hlavně proto jsem si po nadšení z premiérové řady konečně dokázal připustit, že v celém seriálu vlastně není ani jedna bezvýhradně sympatická postava (spíš naopak, ale není to tak s většinou lidí, které dobře známe?), takže jsem se konečně sžil i s tou do té doby často až krajně otravnou Hannah. Čtvrtá série je nicméně zase o kousek jinde. Uvěřitelný vývoj postav i vtip si zachovává, ale přestože baví stále stejně dobře, nové pojetí epizod mi úplně nesedlo. Protože se toho na omezeném prostoru desíti půlhodinek rozjíždí opravdu hodně, ať už s původními nebo novými postavami, nejednou se zdá, že by současnému scénáři sedla odlišná forma. Kvůli té aktuální totiž nejednou historky z New Yorku a Iowy vypadají jako náhodně poslepované epizody různých sitcomů. Zábava to je vždy bezezbytku perfektní, a ulítlostí pořád jede v duchu celého seriálu, jenže vzhledem k počtu postav a příběhů začíná být patrné, že si autoři buď ukousli příliš velkého sousta, nebo je omezený prostor začíná brzdit. Každopádně stále platí že jde o v současné podobě rozhodně jeden z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší projekt HBO. "...and then he started dating you and I realized his issues were way more complicated than being gay." ()

Reklama

profhubert odpad!

všechny recenze uživatele

Během asi patnácti dílů jsem viděl čtvero hlavních nehrdinek vystřídat desítky chlapů, aniž by projevily o jediného z nich opravdový zájem sahající dál než do ložnice a vygenerovat stovky neexistujících problémů, aniž by chtěly aspoň jeden z nich skutečně vyřešit. --- Tuhle mi kamarádka vyprávěla, jak se jí rozpadají vztahy. Hádejte, na co se dívala po večerech. ()

phoebess

všechny recenze uživatele

Pomalejší tempo tomuhle seriálu moc nesvědčí (jako tomu bylo třeba u Enlightened). Nevadí mi takovýhle typ seriálů, ale pokud se ani v 30 minutách nedokážu nad něčím pozastavit a říct "jo, tak kvůlli tomuhle to budu sledovat dál", je něco špatně a nemá cenu si namlouvat, že to třeba v druhém díle bude lepší. Tohle se prostě Leně Dunham moc nepovedlo, neoslnila mě ani jejím hereckým výkonem, ani tím tvůrčím, popř. režisérským. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Už dlho mi niečo takto dobre nesadlo. Všetky postavičky sú krásne napísané a zahrané. Je tam kvantum životných múdrostí a snahy o realistické zobrazenie pocitov u jednej generácie. Aj keď hrdinky sú dievčatá, ich problémy sú problémy každého mladého človeka. Charakterovo odlišné, ale každá so silnými miestami a trefnými vtipmi robia s každej hrdinky skutočnú krásku. Všetky chlapčenské postavy podliehajú rovnakým princípom. Najlepšou chlapčenskou postavou je tak pre prvú sériu Adam Driver v úlohe Adama, ktorého jednoduchosť a citová komplexnosť zásobuje seriál o skutočné hodnoty a neuveriteľnú srandu. Veľmi sa teším ako sa seriál bude vyvíjať. Veľké plus seriálu je Lena Dunham, ktorý hrá, režíruje a píše tento seriál a ukazuje nám svoj mikrosvet v najlepšom možnom svetle. Veľmi príjemná a nenásilná záležitosť, ktorá možno nenesie atribúty dokonalosti ako by sa na daný seriál patrilo, ale jeho úprimnosť je rozhodne balzamom na dušu. A Chris O´Dowd vládne. 1 Séria 90%. All you need is love. Druhá séria vládne väčšou dávkou úprimnosti a drámy. Vzťahy začínajú byť komplikovanejšie, ale všetko je to namixované v správnom pomere. Bohužiaľ tam začína byť náznak presne zaužívaných motívov. Ak to pôjde takto aj v tretej sérií je celkom možné že kvalita seriálu pôjde nižšie - čo je škoda. Takto ale zostávam stále na 90% - hlavne za posledný diel a posledné minúty. 2. Séria 90%. Práve som dopozeral poslednú časť tretej série. Čo viac môžem k tomu napísať? Lena Dunham vytvorila skvelú sondu do duše mladých ľudí. Vzťahy sa krásne vyvíjajú. Nič nepôsobí silene a každý diel má tendenciu prekvapiť, ale tým skutočným spôsobom. Ako keby tie príbehy písal sám život. Neuveriteľne si užívam každú epizódu. 3. séria- 100% 4. séria sa nesie v znamení veľkých zmien a možno trochu prekombinovaných skutočností. Niektoré sú v pohode. Iné sú značne cez čiaru ( Hanin otec je gay atď.) Stále si to drží určitý nadhľad ale dievčatá majú v tomto omnoho väčší priestor nesprávať sa vôbec rozumne a v tomto prípade je to skôr smutné ako veselé -4.séria 70%. Bál som sa že séria bude upadať, ale našťastie nie. 5 séria je návrat k tomu čo som mal na Girls tak strašne rád. Rôzne príbehy podfarbené smutnokrásnou atmosférou, niekoľko nuáns skutočností a absurdít a nejaké tie prasačinky. V zásade ale veľmi nad vecou, a znova veľmi trefné. 5. séria - 100%. Dosť veľké sklamanie. Niektoré motívy boli fajn - ale inak sa jedná o tak strašný vývar všetkého čo sme videli pred tým, pričom koniec ako taký je značne neuspokojivý. Je to fakt škoda.. Takto je to tak na pol cesty. A predposledný diel mal väčšiu silu ako ten posledný. Najviac ma mrzelo že mužský protagonisti nemali toľko priestoru ako inokedy. A to len umocňuje hlúposť hlavných hrdiniek. 6. séria - 50% ()

Galerie (755)

Zajímavosti (8)

  • Producent Judd Apatow se nechal slyšet, že by seriál mohl pomoci mužům lépe pochopit myšlení žen. (zuza99)
  • Jména čtyř hlavních postav Hannah Horvath (Lena Dunham) , Marnie Michaels (Allison Williams), Shoshanna Shapiro (Zosia Mamet) a Jessa Johansson (Jemima Kirke) jsou aliterační. (zuza99)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama