Reklama

Reklama

Girls

(seriál)
  • USA Girls
Trailer 12
USA, (2012–2017), 29 h 9 min (Minutáž: 23–32 min)

Tvůrci:

Lena Dunham

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Adam Driver, Zosia Mamet, Alex Karpovsky, Andrew Rannells, Peter Scolari, Becky Ann Baker, Chris O'Dowd (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(62)

Diskuze

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

Tak 6seria aspoň pre mňa bola najlepšia a dám tomu tie 4*...posledná časť bola naozaj zaujímavá zamerala sa len na dve hlavné postavy a ostatne úplne odignorovala hmm..či sa to oplatí vidieť ťažko povedať každopádne všetka česť hercom hrali naozaj veľmi uveriteľné 

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

No nebudem klamať som na 5serii a srdcovka z toho nebude.😁keby to tak nevychvalil môj obľúbenec Tom riddle a ja by som nebol po operácii takže sa nemôžem poriadne hýbať   určite by som si to nepozrel ale som za to rád😁 Lena dunham aj keď jej postava je niekedy mimoriadna krava je veľmi talentovaná scenáristka..možno keby som dievča vedel by som to viac doceniť ..

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Fifer

Holt to nebylo finále, ale epilog. Jsem zvědav, zda se k tomu Lena třeba za 5 - 10 let vrátí jako k "Women".

Fifer

Fifer (hodnocení, recenze)

Tak poslední díl mě trochu zklamal. Čekal jsem větší zakončení. Jako obyčejnej samostatnej díl by to bylo fajn. Celá ta paralela s tím, že potkám teenagera a všechno si uvědomím, mi přišla taková moc návodná a tezovitá. Devátej díl byl lepší zakončení než desátej. No, je to za náma. Bude těžký najít podobně dobrej seriál.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Matty

Jediné, co by dávalo smysl, by byla nějaká příležitost o pár měsíců později, kdy Hanna již bude mít potomka i bude zabydlená a všichni se o těch pár měsíců "bez sebe" posunou a zároveň by je všechny na moment přivedla dohromady... Čili svatba Shosh? Naopak bych asi úplně neocenil, kdyby finální epizoda byla čistě o novém životě Hanny.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Nevědět, že bude ještě jedna epizoda, tak bych tu devátou plně akceptovat jako finální a důstojné uzavření.

na příspěvěk reagoval Matty

Eseter

Eseter (hodnocení, recenze)

Fifer

Já se ještě nemůžu rozhodnout, esli se mi první díl líbil. Každopádně Marnie -- pane bože fuj Desi fuj ... proč zas. Ale hodně se mi líbili Shosh a Ray spolu... Jo, těším se na další díly, škoda že už jsou to poslední...

Fifer

Fifer (hodnocení, recenze)

První díl 6. série se povedl. Miloval jsem ten díl, kdy Hannah jede na spirituální ezokurz se svojí mámou. Zde zase vyráží psát článek o surfařském kurzu. A nebyla by to Hannaha, aby to mezi surfařema pořádně neroztočila.

na příspěvěk reagoval Eseter

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

DaViD´82

já teda asi nesouhlasím. Imho jednak ten díl v Japonsku patřil mezi nejlepší díly Holek vůbec, a hlavně podle mě bylo pro Shosh důležitý tohle hledání se, našla místo, který jak kdyby bylo stvořený z jejích myšlenek a přání, ale přesto to pro ní nebylo to pravý, protože tam prostě nebyla doma. Neumím si představit, jak by dospěla ke stejnýmu stavu, kdyby se bejvala nikam neodstěhovala.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Tom Riddle

Osobně mi přišla tato série o chlup horší než předchozí dvě (ale stále neporovnatelně lepší než úvodní dvě); především kvůli Japonsku, nemělo to vůbec žádné opodstatnění, bylo to odstřižené od zbytku a ta postava mohla do stejného stavu dojít i bez toho. Každopádně nejlepší finále z těch dosavadních pěti sezón.

na příspěvěk reagoval Thomick, Tom Riddle

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Tenhle seriál zraje tak, že to není možný. Někdy kolem druhý série jsem si říkal, že ta novota a autentičnost upachtěných raných dvacítek se už opotřebovala, a Lena nemá co povědět, ale už třetí sérii po sobě potrvzuje, že to byla jenom tradice slabých druhých řad, a pětka Holky posunula takřka mezi srdcovky. Na poslední řadu se těším strašlivě, a už teď vím, že mi budou chybět.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Eseter

Eseter (hodnocení, recenze)

DramaQueen

přesně! při sledování girls si člověk uvědomí, jak bolestně mu něco takového chybělo, aniž by to předtím věděl. nejvíce co na tom seriálu miluju, je přesně ta možnost ztotožnit se s nějakou ženskou postavou v televizi, konečně lidské postavy, z masa a kostí, ne jen pro potěchu mužského publika, velmi osvobozující! druhá věc je, že jsou to zrovna takové krávy (s prominutím, heh)! ale i to je na tom překvapivě velmi zábavné? jako sama moc nechápu, ale ty jejich nechutné charaktery si úplně užívám... (jsem ale teprve na začátku třetí řady)

DramaQueen

DramaQueen (hodnocení, recenze)

Čím víc nad tím přemýšlím, čím víc dílů mám za sebou, tím víc si uvědomuju, jak moc velká srdcovka pro mě Girls jsou. Za asi tři roky, kdy seriál sleduji vidím sama průběh svého vlastního dospívání v rámci postav. A je to skvělý. Je to syrový, reálný a nebere si to servítky. A já miluju to, jak nesnášim Hannu, Marnie, Shoshannu i Jessu. Každá z nich je malá část mně, malá část každý holky. A ono mít šanci se ztotožnit s ženskou hrdinkou, která není dokonalá nadžena je vcelku vzácný. Nehledě na to miluju Adama, Raye i Elijaha,  Seriál má někde obrovské hodnocení a někde zase propadá. A to je jeho kouzlo, ne každý to bere a tak je to taky správný. Za mně ale 6 z 5. Jsou dny, kdy bych na Girls mohla koukat dokolečka dokola.

na příspěvěk reagoval Eseter

Fifer

Fifer (hodnocení, recenze)

První díl nové série naprosto famózní. Rozhovor přítele s ex-přítelem vskutku geniální: uh,eh,ehm,......if you ..you know, I can... No,no ,no..it´s. Hey guys you sound like fucking E.E.Cummings poem. Skvěle napsané i zahrané. 

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Zbranicus

Těžko říci, já bych řekl že seriál si našel vlastní ksicht a kvalitu až právě ve třetí a čtvrté řadě a naopak, že ty první dvě byly s velkými výhradami.

Zbranicus

Zbranicus (hodnocení, recenze)

Po třetí sérii jsem se na to přestal dívat, líbí se mi Adam, Marnie, Rey, Eliah, zato Hannah, Jessa, Soshanna mě celkem serou. Má cenu zkoušet další série?

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Tom Riddle

Tom Riddle (hodnocení, recenze)

Nevím jak u vás ostatních, ale u mě je čtvrtá série zatím stabilně výborná. Naštěstí.

erased

erased (hodnocení, recenze)

Naprosto. Boží. Díl. A to se tam většina vedlejších postav sotva mihla...

Uživatel nirvana91 smazal svůj příspěvek.

Havenohome

Havenohome (hodnocení, recenze)

nirvana91

Beach House je možno aj najlepší zatiaľ z celej tretej série. Veľká sranda. Dosť som sa uchechtával aj na časti, keď si Marnie začala s tým nosatým lúzrom.

Hej, tiež ma to napadlo. Ale to je čistá konšpirácia. Aj keď je sranda, že sa deje v realite podobná vec ako v seriali.  

na příspěvěk reagoval nirvana91

nirvana91

nirvana91 (hodnocení, recenze)

Havenohome

Nooo ako bola to celkom sranda, ktorá mi nervy drásala, že čo sa sakra stalo, keď je Marnie tak na dne. Ale ten diel 3x07 Beach House, bol úplne mega super! Buď som to nevidela veľmi dlho alebo som bola slepá ale ja si nepamätám, že by niečo Jessa brala, preto sa mi tá odvykačka zdala nelogická :D Ale pokiaľ ich brala, tak to potom beriem. 
A myslíš, že aj Adama sa snažia vyšachovať teraz nenápadne z hry, keď sa mu dostalo toľko ponúk na iné filmy? Lebo to začína byť medzi nimi kritické. Ide sa moc potrhať pre to divadlo.. Plus tie narážky Hanninej mamy na to aby sa neviazala na prvého chlapa a reči, čo jej vravela pri rozhovore tá herečka.. Bojím sa o jeho postavu.

na příspěvěk reagoval Havenohome

Havenohome

Havenohome (hodnocení, recenze)

nirvana91

Pokiaľ viem tak ten herec, čo hral Charlieho, z toho vycúval, preto museli reagovať pohotovo. To, čo opisuješ je ale bežná prax v seriáloch, takéto dlhšie elipsy. Základ je, aby to nejako výraznejšie nenarušilo logiku deja a konzistenciu postáv. Ak brala Jessa drogy v prvých dvoch sériach, je možné aby tretia začala odvykačkou. Výsledný syžet nemusí kopírovať celú fabulu (to by snáď ani nebolo zábavné :D). Hej, tá diskusia je prekvapujúca, myslel som, že len ľudia na čsfd sú trocha mimo a nechápu zmysel tohto seriálu ani v základnej rovine.

na příspěvěk reagoval nirvana91

nirvana91

nirvana91 (hodnocení, recenze)

Havenohome

No to jej bohémstvo neberiem, to sa človek na ňu pozrie a vidí. Ale keď už to tak mám povedať, tak celá tretia séria začala nejako posunuto, že sa medzitým niečo udialo a nevedno čo.. a napríklad pri Marnie sme sa už dozvedeli, čo sa stalo medzi ňou a Charliem.. tak som myslela, že sa postupne dopracujú aj k tomu ako sa Jessa dostala na tú odvykačku. A je smutné ako jej nikto nepomohol aj keď videli, že je zase v tom.. 
A ten nápad obsadiť ju do nejakého filmu by veru zlý nebol :) Len to by im muselo v Hollywoode napadnúť.. a to ak sa stane bude zázrak. Plus čítala som si tvoj príspevok. Tam u nich majú všetky Girls za niekoho dcérenky, ktoré vedia hrať jednu postavu.. Smutné.. 

na příspěvěk reagoval Havenohome

Havenohome

Havenohome (hodnocení, recenze)

nirvana91

V jej charaktere je to od začiatku. Jessa je bohém a feťák, má to v povahe, a nikdy sa jej z toho nepodarí vymaniť. Preto tam bola aj postava toho starého pošuka, ktorý to doslova povedal už dávnejšie a pekne vyjadril ten jej konflikt, keď sa chcela zašiť v tom obchode. Niečo v zmysle, že to nie je jej štýl života, že je to pre ňu nuda. Jessa sa podľa mňa Lene Dunham dosť podarila, a práve keď som pozeral posledný diel, uvedomil som si, ako blízko má k beatníckym postavám. Keď sa pozerám na tie sterilné šumienky, čo vznikajú zo súčasných adaptácií Kerouaca a Ginsberga, kde sa maximálne šantí Stewart s hipstermi v posteli, tak sa mi chce plakať. Naopak Jessa ako keby vypadla z nejakého beatnickeho príbehu. Možno by mali najať producenti na adaptáciu ďalších Kerouacov práve Lenu Dunham :D Chápem však, čo máš na mysli. Toto je vlastne taká najhlavnejšia výtka voči tretej sérii. Každej postave sa vyčíta, že je to prehnané, že sú to karikatúry, že je to nejaké samoúčelné rýpanie sa Leny Dunham v jej pokryvených charakteroch. Pripúšťam, že to môže byť spôsobené syndrómom únavy, a tiež si myslím, že prvé dve série boli lepšie. Nechcem však povedať, že by trojka bola nejaká výrazne slabšia, alebo dokonca nepozerateľná. Práve naopak, čo sa často vyčíta ako extrém, mi pripadá ako uveriteľné prehlbovanie problémov daných charakterov, s čím však môžu mať diváci problém, pretože sa to čím ďalej  viac vymyká predstave o tom, čo môže konvenčne ženská hrdinka v seriály urobiť. Je podľa mňa úplne relevantné, že z Jessi je feťáčka. :D

na příspěvěk reagoval nirvana91

nirvana91

nirvana91 (hodnocení, recenze)

Jedna vec, ktorá mi uniká, je Jessa. V predošlých sériách možno bola trochu mimo ale toto čo sa deje s ňou teraz, sa mi zdá trocha prehnané. V prvom rade som zo začiatku série nechápala, prečo je tam kde je, veď doteraz k tomu nebol dôvod. Ale to ako sa chovala v poslednej časti 3x10 - Shoshanna: You look like a junkie. Jessa: I am a junkie.. Ako nafetovaná veverička si tam tie nechty hrýzla..

na příspěvěk reagoval Havenohome

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama