Reklama

Reklama

Hannibal

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, (2013–2015), 27 h 54 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Laurence Fishburne, Scott Thompson, Aaron Abrams, Gillian Anderson, Hettienne Park, Kacey Rohl (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Dr. Hannibal Lecter se po letech vrací na seznam nejhledanějších zločinců a rozehrává další rafinovanou smrtící hru. Po útěku z vězení se uchyluje do Itálie, kde se vydává za znalce umění. Jediná přeživší oběť ale prahne po pomstě... Dr. Hannibal Lecter, rafinovaný psychiatr a úchylný vrah, který s požitkem pojídal maso svých obětí, uprchl během pátrání po sériovém vrahovi Buffalo Billovi ze svého ostře sledovaného, nicméně improvizovaného vězení v Memphisu. Nejprve trochu „cestoval", pak se přemístil do italské Florencie. A nepřestává být sám sebou.
Pod maskou kultivovaného znalce italského umění mate stopy a s noblesou si užívá své choutky. Je tu ale několik lidí, kteří na něho nezapomínají. V první řadě zvláštní agentka FBI Clarice Starlingová. Ta se už této noční můry nikdy nezbaví, fascinující tón hlasu dr. Lectera si stále vybavuje. A je tu též perverzní Mason Verger, který se dříve měl stát jednou z Hannibalových obětí.
Přežil, ale je v zuboženém stavu, závislý na lékařských přístrojích a posedlý touhou po pomstě. Prostřednictvím internetu sleduje svůj objekt a připravuje past. Návnadou musí být to, co doktora nejvíce těší... (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele jackalsc k tomuto seriálu (5)

Hannibal (2013) 

Spoilery Seriál dokázal to co, kde se žádný film ani zdaleka neblížil. Viděl jsem každý Hannibaluv film, ale nikdy jsem to nějak nemusel, kromě třetího dílu. Na seriál jsem se podíval spíše ze zvědavosti. Ač mám Hopkinse jako herce velice rád, troufám si říct, že Mads Mikkelsen zde ztvárnil něco úplně jiného. Ztvárnil naprosto živoucí geniální bestii, která se jenom nemračí a neukusuje uši hned při první příležitosti. Naopak, většinou velice dobře víte kdo je a kdo není v bezpečí. To co zde předvedl byl opravdu výkon před kterým tleskám ve stoje. Na nic si nehraje, nesnaží se nic kopírovat. Jde svou cestou, ale dělá to naprosto fantasticky. Dokonale ovládaná mimika, vizáž a přízvuk dělají své. Jeho gurmánské dýchánky, sledování kdy už spolknou to sousto a následný úsměv. Rozplývání blahem hostů a Hannibalova přednáška o jeho kvalitním řezníku, kde na proces zabíjení jehňat sám dohlíží :D Hlavně, že chutná. No prostě to se musíte vidět. První sezóna se velice pomalu rozjíždí, připomíná to epizodní kriminálky a Hannibala si zde neužijeme, ale druhá sezóna. O panečku, to je něco jiného. Jízda od začátku do konce a Hannibal při kormidle. Scéna s Masonem, který dostal hlad a snědl svůj nos, protože to prostě Hannibal řekl. Chutnal po kuřeti :D Konec špičkový. Říkal jsem si, že to měli utnout v tak výborném konci v druhé sezóně. A světe div se, třetí sezóna šla úplně jinou cestou a stejně sklízí velice šťavnaté ovoce. Celá sezóna je velice temná, máme zde výborné zasazení do Florencie. A jednotlivé střípky jako např: Litevský hrad tomu dodávají tu pravou atmosféru. Škoda, že konec začal trochu kulhat, místo geniálního vypočítavého Hannibala zde máme naprosto retardovaného idiota co si myslí, že je drak :D Chápu, že je to v knize, ale je opravdu škoda, že Hannibal byl kvůli toho držen takto stranou. Celý jeho příběh to dusil nudou. Ale konec zase klasicky nezklamal a potitulková část? Zase no comment, Hannibal je prostě nesmrtelný :D Grafická stránka a masky jsou špičkové. Opravdu skvělá editace i jednotlivé pasování pasáží. Škoda té první série a Red Dragona 90% ()

Série 1 (2013) (S01) 

Už teď můžu říct, že celkové působení Hannibala ala Mads Mikkelsena na mě působí daleko lépe než Hopkins. Opravdu skvostné jsou jeho mrtvolné výrazy a celkově plno serepetiček. Například výraz kde čeká až jeho kolegyně dá do pusy to sousto. Prostě toto je to co já a myslím i hodně ostatních přesně chtěli. Jeho gastronomické a a různé gurmánské kouzla jsem mu spolkl i s navijákem. Poslouchá klasickou hudbu, užívá si živé představení. Prostě psychopat, kterému nic nechybí :D Brutalita je zde velká. Maskéři dělají velmi dobrou práci i střih. Vadí mi ale, že to občas sklouzává do jakési epizodní kriminálky, kde v každé epizodě se musí chytit alespoň jeden vrah. Snad se toto změní v druhé sérii. ()

Sorbet (2013) (S01E07) 

Tak toto byla opravdu dokonalá jednohubka. Konečně jsme asi tam, kde všichni chtějí aby jsme byli. Perfektní vyvážení celého dílu s brilantním podtržením hudební složkou. ()

Mizumono (2014) (S02E13) 

Upřímně zde vidím úplně perfekcionistické zakončení celého seriálu. Jsem opravdu zvědav co přinese poslední série, ale troufám si říct, že do tak vrcholného zakončení se mělo střílet zde. ()

Primavera (2015) (S03E02) 

SPOILER Na jednu stranu jsem rád, že nám všechny postavy nakonec nevymřely, ale jaká naprostá hovadina je aby to Abigail přežila. Podříznutá jak podsvinče, podruhé přežila porážku. Poprvé to bylo alespoň jakési naříznutí(dobrá, oko bere :D), tentokrát to bylo úplné. U Willa bych to ještě jak tak chápal, ale Abigail ne. Jaké příjemné překvapení bylo to nakonec vidět. Will se už dočista zcvoknul :D ()

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Reklama

Reklama