Reklama

Reklama

Hannibal

(seriál)
Trailer 4
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, (2013–2015), 27 h 54 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Laurence Fishburne, Scott Thompson, Aaron Abrams, Gillian Anderson, Hettienne Park, Kacey Rohl (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Dr. Hannibal Lecter se po letech vrací na seznam nejhledanějších zločinců a rozehrává další rafinovanou smrtící hru. Po útěku z vězení se uchyluje do Itálie, kde se vydává za znalce umění. Jediná přeživší oběť ale prahne po pomstě... Dr. Hannibal Lecter, rafinovaný psychiatr a úchylný vrah, který s požitkem pojídal maso svých obětí, uprchl během pátrání po sériovém vrahovi Buffalo Billovi ze svého ostře sledovaného, nicméně improvizovaného vězení v Memphisu. Nejprve trochu „cestoval", pak se přemístil do italské Florencie. A nepřestává být sám sebou.
Pod maskou kultivovaného znalce italského umění mate stopy a s noblesou si užívá své choutky. Je tu ale několik lidí, kteří na něho nezapomínají. V první řadě zvláštní agentka FBI Clarice Starlingová. Ta se už této noční můry nikdy nezbaví, fascinující tón hlasu dr. Lectera si stále vybavuje. A je tu též perverzní Mason Verger, který se dříve měl stát jednou z Hannibalových obětí.
Přežil, ale je v zuboženém stavu, závislý na lékařských přístrojích a posedlý touhou po pomstě. Prostřednictvím internetu sleduje svůj objekt a připravuje past. Návnadou musí být to, co doktora nejvíce těší... (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele malylada k tomuto seriálu (4)

Hannibal (2013) 

Hanibal má svoje plusy a mínusy, ale vzhledem k tomu, o jako látku se jednalo, byl jsem maličko zklamaný. Hereckým výkonům se nedá asi co vytknout, krom pár postav, které jsou hlavně samy o sobě nesnesitelné. Vizuálně se tento seriál může pyšnit nadprůměrností a především v první sérii, částečně v druhé je to pastva pro oko diváka. Největší problém je koncept, scénář, kdy všechny prvky, které chtěli tvůrci zahrnout do epizod, tak úplně nefungují. Každá série má své slabší pasáže, ale celkový dojem, byť s odřenýma ušima to dotáhl k těm čtyřem hvězdičkám. Podrobnější popis každé série jsem napsal pod danou sérii ......7/10 ()

Série 1 (2013) (S01) 

Čekal jsem více, tedy mnohem více. Samotný koncept epizod kolem řezníka, osobních vztahů mezi jednotlivými postavami a to celé propojeno do zápletek vyšetřování jednotlivých případu se jevil jako skvělý nápad. Jako plus musím vyzdvihnout samotného Hannibala, i když na můj vkus tu nemá takový prostor, jaký bych si představoval. Jednotlivé případy brutálních zločinů se vydařily po všech stránkách, jsou nápadité a vizuálně naprosto dokonalé. Co funguje hůře a je kámen úrazu, že se tvůrci pokoušeli do čtyřicetiminutové epizody narvat mytologii, zvraty kolem Hannibala, do toho vztahové záležitosti, které drhly a nefungovaly. Vůbec nezbývá prostor na samotné případy, jejichž řešení bylo opravdu banální a porovnáním s takovým Sherlockem až absurdní. Hlavní hrdina, který se dokázal vcítit do role zločinců a rekonstruovat samotné vraždy byl docela úlet. Samotná postav byla otravná, vůbec nebavila, herecky nesympatická a ten prostor na úkor ostatních mě iritoval. První série začíná hodně zvolna, v půlce nabírá obrátky, jak jsem si představoval a závěr opět tempem klesá, bohužel. Rozporuplné pocity, neboť nevyužitý potenciál bije do očí.......7/10 ()

Série 2 (2014) (S02) 

Rozdíl určitě v začátcích, kdy tempo nabírá mnohem větších obrátek, nad Hannibalem se svírá kazajka a ten uniká vždy jen o vlásek. Bohužel od sedmého dílu dostává opět větší prostor Bill a série se zbytečně stáčí k jinému tématu tak, aby navázala na původní, nepříliš povedený film Hannibal. Není to špatný koncept, ale zkrátka by se vešel maximálně do dvou epizod a nemusel být táhly skoro přes pět dílů. Navíc je to jen hříčka nudných dialogu, rádoby psychologický žvástů, kterými je již člověk přesycen celé dvě série. Nic nového tyto díly nepřinesou, působí jako natahování konce a tím už dávno určenými indíciemi dělá z vyšetřovatelů voly. Závěr, rozuzlení je naštěstí působivé a skvěle člověka namotávají na třetí sérii. Suma sumárum druhá série mohla výrazněji předčit tu první, ale takto zůstává srovnatelnou.......7/10 ()

Série 3 (2015) (S03) 

Byl jsem zvědavý na to, jakým směrem se po řeznickém zakončení, bude třetí série vyvíjet. K mému zklamání se stalo to, co bych čekal v romantických seriálech a všechny postavy se vyrojily zázrakem na scénu. První polovina se nese v duchu již okoukaného filozofování, utahaných dialogů a příliš zábavy a smyslu nenabízejí. Od půlky zcela jasně vyplynulo, že tvůrci navazují na filmy Hannibal a Červený drak, ale bohužel je příliš neobohatili a jednalo se o čistou kopírku. Kdyby tyto epizody byly použity pro tvorbu starších kousků, možná by je předčily, ale takto to ve mě vyvolalo smíšené pocity. Určitě musím říci, že polovina s Červeným drakem patřila k tomu lepšímu z celého seriálu, ale celkový dojem ze série byl o stupínek horší.......6/10 ()

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Reklama

Reklama