Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (122)

  • To, že se Ant-Man (Paul Rudd) zpomalí, když se zvětší na velikost (plus minus) čtyřpatrového domu, má své ospravedlnění ve fyzice. Potvrzuje to totiž jeden ze zákonů Galilea Galilei a to „Princip proporcionality plochy a objemu tělesa ke druhé a třetí mocnině délkového rozměru“, který říká, že objekt velikosti N má povrch N^2 a objem N^3. Takže když se zvětší 5x, jeho hmotnost se zvětší 5^3, tedy 125x. A zde vzniká problém: síla se totiž měří pomocí plochy a ta se zvětší pouze 5^2, tedy 25x – tedy to, že něco zvětšíte, neznamená, že to uděláte silnějším ve stejném poměru. Čím víc by se tedy Ant-Man zvětšoval, tím slabším by se stával – a tedy i pomalejším. Navíc na takovéto zvětšení není lidské tělo uzpůsobeno: i kdyby kosti v podélném tlaku vydržely, tak v kolmém by se zlomily, tudíž by byl gigantický Ant-Man rozdrcen svou vlastní vahou. Ale toto všechno stejně není v tomto případě možné, jelikož (jak je řečeno v předchozím filmu) Ant-Manův oblek umí měnit vzdálenosti mezi atomy, nemění však množství atomů. Což znamená, že hmotnost zůstává stejná, mění se jen hustota. Tedy pokud Scott váží třeba devadesát kilogramů, tak těch 90 kg váží ve všech svých velikostech. Tudíž, když dá v malé podobě někomu pěstí, je to jako střela z pistole – veliká energie působí na malou plochu. Avšak kdyby se zvětšil například pětkrát, tak by jeho hustota byla pouze 0.01636kg/m^3, což je 16.36mg/l. Jenže hustota vzduchu je 1200mg/l, tudíž by jednoduše odletěl pryč, protože by byl lehčí než vzduch. (Maulincio)
  • Na začiatku filmu pri úvodnej bitke zahlási Captain America (Chris Evans), že nepriateľ je vyzbrojený puškami AR-15. Väčšina vojakov však disponovala útočnými puškami SG-550, ktoré nemajú s AR-15 nič spoločné. (Hookiuko)
  • Na začiatku filmu sú ruskí vojaci odetí v uniformách Flora VSR-98. Tieto uniformy boli prijaté do armády v roku 1998, dej scény sa však odohráva v roku 1991. (Hookiuko)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama