Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 1
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (166)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nemohu nesrovnat Četníky z Luhačovic, na které jsem se velmi těšil, protože tuto dobu mám i přes její nesporné zápory hrozně rád, a Četnické humoresky. U prvně jmenovaného seriálu šlo především o zobrazení stavu doby. Mluví se o počátcích Československa, problémech krátce po vzniku, ale též o přímých důsledcích první světové války. Humoresky naproti tomu zobrazovali více život obyčejných lidí, chudobu, problémy. A neopomněli na humor. Ten zde prakticky úplně chybí. Případy pak pokrývají více lidi z vyššího vrstev. Proč se na začátku střídají velitelé jak na běžícím páse těžko říct. Zřejmě tvůrci měli obavy o to, zda vedle kriminálních případů budou mít Četníci vůbec čím zaujmout. A strach to byl pádný. Charaktery jednotlivých četníků totiž jsou sice rozličné, ale jen málokomu skutečně přirostou k srdci. Zvláště, když jeden homosexuál nejprve jednoho mladého četníka svede a pak najednou dělá, že nic. S morálkou četnictva se neslučuje ani jeden z velitelů, který něco po mladících chce, ale zároveň sám koná jinak. Nakonec ale i na něj dopadne ruka spravedlnosti a hne se v něm svědomí. Je těžké se s četníky ztotožnit nebo si je nechal vlézt pod kůži. Četníci se ani nesnaží o sblížení nebo o otevření se nám divákům. Jedná se o filmový způsob seriálu a lze říct, že přes množství rádoby zábavných postav (Dana Batulková, Vica Kerekes, ale v závěru třeba i Radim Novák a Jiří Maryško - proč nedostali více prostoru, když jako jediní zastupovali humor, škoda, že až na konci a ne v celém seriálu) je seriál více výpovědí doby, která ale místy pude působit chladně a jen těžko si získá více diváků, kteří se budou k seriálu vracet opakovaně a rádi, aby jim seriál pomohl odlehčit a uvolnit se a který by častěji působil odlehčeně a pozitivně než opačně. V tom je hlavní rozdíl mezi Četníci z Luhačovic a Četnické humoresky. ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že na to mnoho diváků zanevřelo dříve, než se seriál pořádně rozjel a "dospěl". Chce to překousnout první tři nudnější díly a pak už kvalita stoupá rapidně nahoru. Zejména díly Staré dluhy, Bestie a Udavač neměly chybu. Dokonce se mi to začíná líbit o něco více, než Četnické humoresky. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál těží z popularity mnohem kvalitnějších Četnických humoresek, ale je na něm sympatické, že nekopíruje zahraniční produkce. Případy odpovídají době, do které je seriál situován. Trochu zde chybí výraznější herecké osobnosti. Z druhé strany je pravda, že je třeba dát šanci vyrůst a prosadit se nové herecké generaci, aby se zaplnila prázdná místa, která vznikla po odchodu starých zkušených hereckých bardů. Snad se těch talentů rodí čím dál míň, alespoň podle hereckých výkonů soudě. Výprava je celkem slušná, ale dobová atmosféra je v pilotním díle nanic. Je to mdlé, nemá to šmrnc ani lidový kolorit, ale v následujících dílech se to zlepšuje. Taky by bylo třeba něco udělat se zvukem, protože tomu bylo, hlavně v prvním díle, špatně rozumět. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Filmovější, než Humoresky, což se mi líbí, s velkou spotřebou velitelů, což mi připadne prdlé. Ze začátku byla detektivní linie slabá, pak se to začalo zlepšovat, nejlepší byla epizoda Bestie. Občas řeší seriál dost současné vztahové problémy, což mi připadne vzhledem k době, ve které se to odehrává, nepřiměřené. Zcela výborná a drsná je naopak akcentace první světové války. Ale jo, šlo to, rozhodně jsem čekal větší vykrádačku četníků o Arazímovi a spol., tohle nemá cenu seriálu vyčítat, jde víceméně vlastní cestou. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Seriál má příjemný vizuál, hlavně kostýmy. Obsazení už je trošku horší, Jašków vše táhne, spolu s Malým, zbytek je nevýrazný. To, co fungovalo u Četnických humoresek, tu boužel chybí. Zábavné to není, hudba je rušivá. Pokud by se vše oprostilo o rádoby "humornou" stránku, tak by se jednalo o vcelku dobrou detektivku. PS: Těším se na Karla Dobrého. * Update: s přibývajícími díly se kvalita serálu zvedá a já zvedám i hodnocení. Ubylo trapných scének a děj se vyprofiloval v místy opravdu napínavé drama. Zajímavé zločiny, řekla bych až drsné. ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • Četnický velitele Vlach (Karel Dobrý) razantně zakazuje, aby se opakovalo, že četnická stanice zůstane bez přítomnosti četníka, což se mu stalo při jeho příjezdu, ale vzápětí udělá to samé, když všechny muže včetně sebe posílá za úkoly. (sator)
  • Varan Bismarck vrchního strážmistra Arnošta Sovy (Jiří Langmajer) byl Varan skrvnitý (Varanus Salvator), zabezpečený společností Fauna Film. (Ampi)
  • Předlohou tomuto případu jsou skutečné události z Třebíče, které měly za následek několik vražd židovských obyvatel. Místem, kde se vraždy udály, byl Kohnův mlýn na Vysočině. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama