Reklama

Reklama

Avengers: Endgame

  • USA Avengers: Endgame (více)
Trailer 9
USA, 2019, 182 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Benedict Cumberbatch (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hrozivé události způsobené Thanosem, který vyhladil polovinu života ve vesmíru a silně oslabil Avengers, vedou zbylé superhrdiny k tomu, aby ve strhujícím finále 22 filmů studia Marvel zvaném Avengers: Endgame sebrali poslední síly a pokusili se vrátit úder. (Falcon)

Zajímavosti (214)

  • Rocket (Bradley Cooper) zde nosí oblek silně inspirovaný jeho komiksovým protějškem. (Mikahu)
  • Digitálně omlazený Stan Lee si v 70. letech zahrál cameo roli rozjíveného hipísáka, který řídí auto. (Rominator)
  • Režisér Joe Russo si ve filmu střihl malé cameo: v podpůrné skupině Steva Rogerse (Chris Evans) ztvárnil chlapíka, který vypráví o svém rendez-vous. (Guilemot)
  • Když jsou všichni hrdinové zpět, řekne Kapitán Amerika (Chris Evans) v originále slavnou hlášku: „Avengers Assemble,“ která zazněla poprvé za dobu fungování Marvel Cinematic Universe. (Jirka.J)
  • Po závěrečných titulcích můžeme zaslechnout kovový zvuk. Pochází z prvního filmu MCU Iron Man (2008), konkrétně z pasáže, kdy si Tony Stark (Robert Downey Jr.) v zajetí vyrábí svou první helmu. (Hlubinix)
  • Hawkeye (Jeremy Renner) ve filmu používá mobil Google Pixel 3. Jedná se o kus z velké spolupráce mezi Marvelem a Googlem. (Hlubinix)
  • Pokořeno bylo hned několik kasovních rekordů. Tím nejvýraznějším je takzvaný opening weekend – za první tři dny v kinech dokázal snímek celosvětově vydělat více než 1,2 miliardy amerických dolarů. Dosavadní rekord držel film Avengers: Infinity War (2018), a to 640 milionů dolarů. Jen v USA pak snímek Avengers: Endgame za jediný den vynesl 156 milionů dolarů; původní rekord činil 119 milionů (Star Wars: Síla se probouzí, 2015). Na domácích 350 milionů se tento film dostal za pouhé tři dny, zmíněným Star Wars to trvalo 6 dní a Avengers: Infinity War dokonce 8 dní. (Tashi)
  • Chris Hemsworth (Thor) při natáčení trénoval s veganským kulturistou Torre Washingtonem. (gecko)
  • Ve filmu se objevují i postavy ze seriálového světa Marvelu nebo postavy, kterým už dávno vypršely smlouvy. Některé z těchto postav si zahrály malé cameo a u jiných musely být použity staré scény s dubléry. (UncleMorty)
  • Vzhled Thora (Chris Hemsworth) byl silně inspirován filmem Big Lebowski (1998). Postava svým chováním dokonce v některých chvílích na Lebowskiho vysloveně odkazuje. (UncleMorty)
  • Avengers: Endgame byl smluvně poslední film, v němž měl Robert Downey Jr. hrát pro Marvel Studios postavu Iron Mana. Stejně tak se naposledy pod hlavičkou MCU objevila i Gwyneth Paltrow (Pepper Potts). (vojta123)
  • Nejdříve byla premiéra filmu Avengers: Endgame v USA naplánována na 3. května 2019, poté následoval přesun na 26. duben 2019. (PlayEasy)
  • Brie Larson, představitelka Captain Marvel, nejdříve natočila scény v Avengers: Endgame (2019) a až poté natáčela svůj sólový film Captain Marvel (2019). Paradoxně se v kinech objevil dříve než Endgame. (uiu)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. dubna 2019 v Los Angeles. (Varan)
  • Režiséři filmu Anthony Russo a Joe Russo uvedli, že natočili několik falešných scén a ty vložili do traileru, aby odlákali fanoušky jiným směrem. Jedná se například o plačícího Stevea Rogerse (Chris Evans) nebo Black Widow (Scarlett Johansson) na střelnici. (SidneyP)
  • Na premiéru filmu byly přes prodejní portál eBay vydraženy dvě vstupenky za 15 000 amerických dolarů (7 500 dolarů za jednu). V době prodeje podle aktuálního kurzu šlo o částku 342 000 Kč. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama