Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 3
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Franki69 k tomuto seriálu (2)

Westworld (2016) 

K životu mi stačí jeden Klub rváčů, jeden Avatar, jedno Pulp Fiction anebo jedna celá sága GOT. A s WW je to stejné. Druhou sérii jsem si užil stejně jako první a víc už mi netřeba. Každá měla své momenty, díky kterým si ji budu pamatovat dlouho. Dvojka proti jedničce přiostřila a přitvrdila, přibylo twistů a filozofování bylo bezmála jak v Matrixu, na konci dokonce i nějaká ta interdimenzionální kouzla… Vše naštěstí natočeno opět excelentně a ani hýčkaný divák není urážen vyloženými nelogičnostmi, nesmyslnými zvraty nebo odbytou "papundeklovou" výpravou. Napsat scénář musela bejt strašná fuška. Ve dvojce je stále vynikající Harris, parádní jsou přidané paralelní linky ze života indiánů a z Shogun worldu. Je ale zřejmé, že tvůrci už si museli vypomáhat přidáváním „nadpřirozených“ schopností některým postavám, aby tuhle sérii dokormidlovali k cíli ke Dveřím. Až bude trojka, kouknu se jak pokročili, ale popravdě, po shlédnutí trailerů se nijak zvlášť netěším. Řečeno už bylo vše a nastavovaný guláš nikdy není tak dobrý, jako první povedená várka. Přesto, zábava s Westworld byla nadstandardní a dávám 2 x 90%. P.S. Zkouknul jsem i 3. řadu a můžu jen říct, že když se jí vyhnete, o nic nepřijdete. Tentokrát je westworld v hyperpřetechnizované "budoucnosti" a jednotlivé díly jsou v podstatě jen epizody/questy s vybíjením (a následným opětovným oživováním) stále stejných postav. Ani konec to nemá, bude asi čtvrtá řada... a ta už je mi fakt jedno. Tomuhle ždímání už vysychajícího suchého hardu je za 20% ()

Labyrint (2016) (S01) 

Ed Harris a Anthony Hopkins povýšili první řadu Westworldu na sakra dobrý westernový scifi. Takže, jestli máte rádi westerny, roboty k nerozeznání od lidí co se sami učí, intriky v hi-tech sterilním prostředí megamoderního zábavního parku, přestřelky a jiné druhy eliminace protivníků v dobách divokého západu a taky chytré scénáře, které nabízejí nečekané zvraty a stále svěží zápletky, jděte do toho. Je to podívaná, upomínající na (pro mne) velmi zdařilé filmy Minority Report, Oblivion nebo Já robot. Žádné laciné rekvizity, každý díl je filmařsky na úrovni áčkového velkofilmu. V časových smyčkách budete tu a tam bloudit, ale v závěru se vše vysvětlí. A patřičně navnadí na druhou sérii, z které teda trošku obavy mám. Mám totiž pocit, že vše, co chtěl Westworld divákům říct už bylo vysloveno a už přišel o ten magický moment překvapení. První sérii ale dávám bez rozpaků 90%. ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama