Reklama

Reklama

Westworld

(seriál)
Trailer 1
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2022), 35 h 28 min (Minutáž: 48–91 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Ed Harris, Shannon Woodward, Luke Hemsworth (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Seriál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton, pojednává o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Vítejte ve Westworldu! Poznejte svět, který uspokojí všechny vaše touhy... Dramatický seriál z produkce HBO je temnou odyseou, která nás zavede do počátku umělého vědomí a evoluce hříchu. Westworld nám představí svět, kde se protíná blízká budoucnost s minulostí, s níž se dá dle představivosti manipulovat. Svět, ve kterém lze splnit každou lidskou touhu, ať už ušlechtilou, nebo zvrhlou. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Nach k tomuto seriálu (12)

Westworld (2016) 

Tak nakonec plný počet. Ano, jedna linka byla v podstatě jeden velký logický kiks, kde si Jonathan musel dát koks v domnění, že jde o prášek na nespavost. Ovšem celek je přes to tak bravurně natočen a podán, že finální zvraty působí jak mají a vyvolávají emoce jenž tvůrci chtěli vyvolat. Je to drahé, je to (kromě té jedné linky) i chytré a výborně obsazené. Tak věrohodné, že jsem okamžitě začal obvolávat Babiše, aby mi takový park postavil, abych mu poté s lítostí sdělil, že na vstup nemám dostatek peněz. Prostě velký palec nahoru a gratulace HBO. Těším se v roce 2018 na druhou řadu. A viva Jonathan Nolan, nechť rod Nolanů má dlouhý život. 85% ()

Dveře (2018) (S02) 

Tak bohužel. Druhá řada Westworldu nebude takovou hvězdou jako Game of Thrones. Příběh, který se utápí ve své filozofii, kterou upřednostňuje i před dějem. Vězte ale, že to není špatné, ani zdaleka. Postavy mají své charakteristiky, příběh má své pletence, které postupně dostávají řád a vývoj některých charakterů je zajímavý. Bohužel ale jsem musel vytrpět řadu nastavované, nicneříkající nudné vaty. Dějové linky, které se neustále opakují, a pak to finální rozuzlení, které je jakýmsi návratem do začátku. Jsem z toho spíše rozladěn, než potěšen. Nicméně čísla jednotlivých epizod mluví jasně. Westworld je pro mě seriál, který si i tak mé srdce získal. Ne tak silně jako první série, ale dost na to, abych mu dal šanci i v sérii následující. Nicméně, pokud ten kvalitativní pád nezastaví, přijde o mě jako o fanouška. 82% ()

Noci vstříc (2018) (S02E01) 

Rozjíždí se to pěkně, jen co je pravda. A očekávám dle ukazovaného od druhé řady velké věci. Škoda jen, že mi zatím přijde reálný svět od toho scénáristy vymyšleného za zcela odstrčený, jakoby vůbec neexistoval. To nikoho nezajímá, že přestali zaměstnanci komunikovat se světem? Co jejich rodiny? Co policie? Nikdo nikoho neburcuje 11 dní a jediní, kdo tam něco řeší jsou soukromá armáda člověka, co chce nějaký výtvor? Tato nelogičnost do očí bijící sráží mé hodnocení o celou jednu hvězdu. Jinak všechny ostatní kvality zůstávají. Snad se zde nebude opakovat příběhová blbost Transcendence (2014). 80% ()

Shledání (2018) (S02E02) 

Dějově zajímavější příběh, který odkrývá jak současnost, tak minulost a toto přeskakování časů je zde (ač se to v úvodu zdá naopak) ve výsledku pozitivní pro odhalení hlavní motivace dvou ústředních postav a jejich konkrétního směřování v této sérii. Též se tedy dozvídáme konkrétní odpověď na otázku, kdo zde bude hrát hlavní roli. Pokud se děj bude držet načrtnuté linky, tak nejvíce si užijeme Ewan Rachel Wood a Eda Harrise, který už nyní je nejzajímavějším charakterem a velký palec za něj nahoru. Uvidíme tedy, jak se tato "hra" ještě vyvine. 80% ()

Virtu e Fortuna (2018) (S02E03) 

Vše co jsem psal v předchozích epizodách o plusech a mínusech platí. Zde tedy přidám další poznámku... bez Eda Harrise to kvalitativně funguje daleko méně. Není zde žádná postava s níž bych se dokázal ztotožnit. Je to slet různých charakterů, které mají nějaký cíl, který je ale natolik rozmělněn, že jsem si ho musel v hlavě připomínat, abych věděl, že tato a tamta činnost má s ním nějakou spojitost. A právě rozmělňování děje je hlavní doménou tohoto dílu. Je to stále na čtyři slunce, ale klesáme kvalitou dolu, bohužel. 75% ()

Hádanka sfingy (2018) (S02E04) 

Tak to přece jen vypadá, že týden nudy bude vyplňovat čekání na to nejlepší, co Westworld může nabídnout. Tedy Eda Harrise. Protože jakmile tam jeho linka není, vše je o třídu horší. Takže Ede, doufám že bušeš mít ve Westworldu dlouhý život a tvá linka se nevyčerpá, protože už teď vím, že s tvým odchodem by seriál přišel o značný kus kvality i diváctva. 85% ()

Akane No Mai (2018) (S02E05) 

Tak tohle se skutečně velice táhlo. První díl z celé série, který ode mě dostane pouze tři hvězdy. Linka Dolores je velice nudná. Maevin se též plácá stále na místě a nebýt jejího závěru, ukousal bych se nudou ještě více. Je smutné vidět, jak se celý příběh rozdělil na dvě příběhové linky, na kterých snad ani nespolupracovali jedni tvůrci, protože tato je na rozdíl od té s Edem Harrisem nudná až k zalknutí. Snad se další část vrátí kvalitou tam kam má. 70% ()

Fázový prostor (2018) (S02E06) 

Tak opět na plný počet. Další sudá epizoda a samozřejmě kvalita je u vrcholu. Líbí se mi budování nejistoty, kdy nevíte kdo je loutka a kdo loutkař. Líbí se mi směřování Eda Harrise i jeho pochyby o své vlastní dceři, protože sám jsem si tyto otázky pokládal. A korunu tomu nasadila zcela nová realita, která buď vše přetočí naruby, nebo dá (doufám) nějaké šokující odpovědi. Snad teď lichá sedmička nepůjde kvalitou opět strmě dolů. 85% ()

Les Écorchés (2018) (S02E07) 

Tak se konečně opět setkávají staří známí a ten spletenec se.... stále splétá a já jsem moc zvědav jak to tvůrci v závěru rozmotají, byť nějaké náznaky řešení již padají. Epizoda Les Écorchés přináší přinejmenším dvě zajímavé konfrontace. Jedna na úrovni virtuální reality a druhá v samotném parku. Obě měly přesně ty emocionální grády, které jsem chtěl. A kdesi v hloubi duše si začínám myslet, že Ed Harris je druhý Chuck Norris nebo.... robot? Ať to je jakkoli, jeden z nejlepších lichých dílů. Tak snad poslední tři díly nastavenou laťku nejen udrží, ale ukáží v čem byla první série tak božská. 80% ()

Kiksuya (2018) (S02E08) 

Epizoda, která nemá žádný výrazný dopad na děj, ale přesto je plná emocí a tak husté atmosféry, že kdyby takové byly všechny epizody druhé řady, byly bychom u kvalit první série. To znamená, že se osmý díl druhé řady Westworldu povedl a já mu zvedám palec nahoru. A vy co seriál sledujete, dejte do komentářů vědět jak se vám tento díl líbil. :) 85% ()

Úběžný bod (2018) (S02E09) 

Jedna z nejlepších epizod druhé a možná i první řady. Konečně se zde těží nejsilnější linka celého příběhu a ukazují se velice zajímavé souvislosti, které navíc můžou vykrystalizovat v pořádně zajímavé budoucí směřování tohoto příběhu. Ale to je jen hudba budoucnosti. Dneska tu máme Eda Harrise a jeho postavu, která je zde ždímána tak kvalitně, jak to jen filmové řemeslo dovoluje. A vzhledem k tomu, že Ed Harris je nejzajímavější charakter Westworldu je i tato epizoda zatím tou nejzajímavější, kterou jsem měl tu čest vidět. 95% ()

Pasažéři (2018) (S02E10) 

Tak jsem na vážkách. Na jedné straně je tu dobrá epizoda se zajímavými dialogy, plná mouder hodných k zamyšlení a přesto slušné zakončení mnoha dějových linek. Alespoň co se mi po posledním díle druhé sezóny zdá. Na straně druhé tu je utápění se ve filozofii na úkor děje, které končí vyvrcholením, které vlastně ve výsledku nás dostává do bodu z něhož jsme vyšli, jen v jiných kulisách. To rozhodně zamrzí a i když charaktery, které zůstaly mají co ještě do děje říct, rozhodně už nejde o takovou událost jako v první sérii. Obávám se, že trvalka ala Hra o trůny se zde konat nebude, protože prostě příběhově nejde o nic tak silného, co by si mohlo fanoušky více a více nabalovat. Spíše zde naopak. 80% ()

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

Seriál Westworld byl nečekaně zrušen

05.11.2022

Přestože měli tvůrci seriálového Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy potvrzenou pátou a finální řadu jejich sci-fi seriálu, HBO od plánů nakonec upustila a projekt tak byl oficiálně zrušen. Popravdě… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Reklama

Reklama