Reklama

Reklama

Jack Ryan

(seriál)
  • USA Jack Ryan (více)
Trailer 2
USA, (2018–2023), 25 h 20 min (Minutáž: 40–65 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

John Krasinski, Wendell Pierce, Michael Kelly, Abbie Cornish, Betty Gabriel, John Hoogenakker, Ali Suliman, Nina Hoss, Dina Shihabi, Jordi Mollà, James Cosmo (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(30)

Recenze uživatele M.i.k.e k tomuto seriálu (4)

Jack Ryan (2018) 

ve výsledku velmi podařená minisérie,která jménu Jacka Ryana nedělá ostudu.Samozřejmě s Homeland se to nedá srovnávat a trochu mi vadilo,že některé věci se dějí dost na náhodu,popřípadě se postavy,které se chovali logicky najednou tak nechovají,ale to jsou celkem detaily.Clancyho knížky jsem nikdy nečetl,takže nejspíš i díky tomu nejsem zklamán...80% ()

Season 2 (2019) (S02) 

mám rád tyhle politicko-špionážní thrillery,takže druhá řada se mi trefila do nálady ještě o fous víc než první.Sice to pořád není Homeland a pořád to spíš klouže po povrchu,ale těch osm dílů uteče jako voda a nijak diváka nenutí hledat mouchy za každou cenu...80% ()

Season 3 (2022) (S03) 

zatímco první dvě série měly mnohem bliž k modernějším seriálům typu Homeland, ta třetí se trochu vrací v čase a je víc "clancyovská". A bohužel to není taková výhra. Na nového Ryana se stále velmi dobře kouká, poměrně aktuální politická linka mi nijak nevadila a když už dojde na akci tak je celkem slušná, ale přesto všechno působí třetí sezóna odbytě a dost často i hloupě. Je to sice hodně subjektivní, ale dost mi vadilo, že ač Ryan zcestuje prakticky celou Evropu, tak nikde neuslyšíme žádný jiný jazyk než angličtinu. Chápu, je to americký seriál, distribuovaný celosvětově a mít ho celý v angličtině dává smysl, nicméně bylo dobrým zvykem, že aspoň ty rusové mluví ve filmech/seriálech (minimálně mezi sebou) rusky (nemluvě o češtině, kterou tu taky neuslyšíme navzdory tomu, že víc jak polovina děje je situována k nám). Další věcí je pojetí české prezidentky. Tohle je sice čistě lokální věc, která zarazí tak maximálně našince, ale to její vystupování ve stylu amerických prezidentů, kdy o všem rozhoduje sama, u všeho musí být také sama atd jsou dost úsměvné a mnohdy na hranici parodie. Sám Ryan už pak dávno není tou vyjukanou kancelářskou "krysou", ale zkušeným agentem, ovšem není mu to až tolik platné, protože tu velmi často hraje až druhé housle. Suma sumárum, koukat na třetího Jacka Ryana nebylo utrpení, ale jde o jasně nejslabší řadu, která má problémy s tempem a nabídne mnohem víc momentů kdy divák bude jen kroutit hlavou, než těch kdy se bude vyloženě bavit...60% ()

Season 4 (2023) (S04) 

Jack Ryan přišel v krátkém čase s další a zároveň poslední sérií a i když mi zkraje úplně neseděla zápletka, kterou rozjela nakonec se z ní vyklubalo solidní zakončení. Je tu sice stále dost docela těžko uvěřitelných věcí, ale na druhou stranu jich není tolik jako v předchozí sérii. První dvě řady zůstaly nepřekonány, ale jako rozloučení tuhle řadu beru…70% ()

Související novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Poslední řada Jacka Ryana dorazí už v létě

Poslední řada Jacka Ryana dorazí už v létě

10.05.2023

Amazon oznámil, že čtvrtá a zároveň poslední řada seriálu Jack Ryan dorazí na obrazovky oficiálně už 30. června. V rámci projektu se jedná o nejkratší mezeru mezi jednotlivými sériemi – mezi první a… (více)

Filmový Rainbow Six je na cestě

Filmový Rainbow Six je na cestě

17.01.2023

Studio Paramount čerstvě oznámilo novou adaptaci Toma Clancyho. Tentokrát se bude jednat o román Rainbow Six, jenž bude navazovat na snímek Tom Clancy: Bez výčitek a tudíž se v něm vrátí i Michael B.… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama