Reklama

Reklama

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech

  • USA Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou je superhrdina čínského původu Shang-Chi, který je konfrontován se svojí minulostí, když je zapleten do sítě tajemné organizace Deset prstenů. Jedná se o druhý film ze čtvrté fáze MCU. Ve filmu uvidíme skutečného záporáka Mandarina. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (581)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[70%] Viděno v kině (2D – český dabing). Tak a máme tu další oficiální marvelovku. No, já nevím, ono je asi jedno, jestli se to bude považovat jako marvelovka, spíš bych to bral jako samostatný film. Takový akční laděné, mírné fantasy prostě … Jak to shrnout? První cca polovina filmu byla docela svižná, furt se něco děle, bitky byly vcelku přehledné, i když nepůsobily až tak úderně, ale bavily mě. Nejlepší byla asi začáteční scénka v autobuse nebo na lešení. Druhá půlka se s tempem trochu zpomalí a finále je už takové standartní přeakčnělé, ale ne špatné. Hlavní hrdina není špatný, dokáže zaujmout. Ti ostatní herci – to bylo takové už rozporuplné. Ta Shang-Chiho kámoška mi přišla zpočátku hrozná, ale nakonec měla i pár dobrých hlášek. Michelle Yeoh a Florian Munteaunu zde byly asi jen jako doplnění jmen herců. Ale třeba takový Ben Kingsley mě zde vyloženě potěšil. Zopakoval si zde roli z třetího Iron Mana, a sice „komedianta Mandariana“ ;) Takže k té akci, bitky byly dobré a ostatní výbuchy a efekty byly takové marvelácky standartní. Úplné finále mě nebavilo a především postava otce hlavního hrdiny. Hudba – taková normální. Je to film, na který člověk asi časem zapomene, ale já se vlastně bavil docela dobře, takže ty slabší 4* nakonec udílím. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Totéž co Snake Eyes: G.I. Joe Origin - exotická asijská bitkařina s fantasy prvky, která se v druhé polovině napojuje na značku, která ji zajištiťuje. Shang-Chi je víc fantasy a má lepší bitky - ta v autobuse se automaticky kvalifikuje mezi nejlepší akční scény roku. A potěšilo mě obsazení  starého hongkongského pardála Tony Leunga. Ale příběh a fantasy finále jsem odzíval. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings" asi na záver roka skončí na mojej nástenke. Určite sa dostane medzi 20 najlepších filmov roku. O tom už teraz nepochybujem. Toto je Marvel asi vo svojom najkvalitnejšom za posledné roky a musím štúdiu opätovne skloniť poklonu. Po niekoľkých filmoch, ktoré mi neprišli úplne výrazné prišiel film, od ktorého som nečakal nejako extra moc, no dokázal ma absolútne posadiť na sedadlo kina a ohromiť. Je to vtipné, je to dramatické, má to skvelý odkaz, vynikajúce bojové scénky a kvalitne spracované efekty. Všetko čo by som chcel. No súčasne tu vychádza aj vynikajúca rodinná dráma, kde sa ukazuje, že láska môže prekonať všetko. A dokáže ľudí zmeniť. No láska často môže byť aj kľúčom k tomu, že urobíme svoje najväčšie omyly. Úvodný súboj v lese mi pripadal ako najromantickejší boj dvoch ľudí, aký som kedy videl. A keď to uvidíte, pochopíte. Skvelá práca s kamerou, skvelý súboj a pritom to pôsobilo tak elegantne. Je skvelé postupne aj spoznávať naše postavy. Ich dobré stránky, no rovnako aj ich históriu. Humor je kvalitný a Awkwafina spolu s Benom Kingsleym proste valia. Každá scénka, kde sú buď jedna alebo druhý stoja za to. Finále bude asi jedno z mojich Top zo sveta Marvelu. Vynikajúco sa na to pozerá a prináša to silné dramatické momentky, ktoré ostanú v pamäti. Teší ma dokonca, že tu máme konečne film, ktorý nemá v jadre reálneho zloducha. Nechcem moc spoilovať, no spôsob akým vykreslili Shangovho otca je podľa mňa perfektný. A pôsobilo to veľmi úprimne. Marvel, tu ste skutočne priniesli kvalitný film, aký som už dlho chcel od vás vidieť. Hodnotenie: A ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Nestřídmý festival zbytečných digitálních potvor a motivačních hlášek? Legenda o deseti magických kruzích, které si lidé nasazují na zápěstí, má spoustu trhlin, jež by jí člověk i rád odpustil. V jádru je totiž sympatickým rodinným dramatem, zlehka vykrádajícím třeba Hvězdné války. Jenže jeho obal svou přebarvičkovaností a leckdy pochybnými triky připomíná spíše Velkou čínskou zeď, což by samozřejme odpovídalo marvelovskému záměru s vytvořením neskrývaného vývozního artiklu. A to se daří, jelikož produkční hodnoty jsou po většinu času vidět. Ovšem laciné využívání čínské mytologie, nadbytek klišé a hlavně patetické výlevy, které časem převáží nad vším, bohužel taky. Kvůli přepálenosti se nakonec jedná o překvapivě nudnou marvelovku, která krom neokoukaného prostředí nemá co nabídnout. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jakoby studio v poslední době dokázalo vypracovat pouze do detailu propracované bitky a vizuál, ale potřebná hloubka tomu prostě chybí. Ač jsem byl zpočátku velice spokojený, tak příběh prostě není nijak zvláště zajímavý a vlastně to celé působí až nezvykle pohádkově. Potenciál tohoto filmu byl vskutku velký. Legenda byla zajímavá, bojové scény nápadité a klíčové schopnosti jedinečné a na pohled moc hezky propracované. Nicméně se z toho dalo vytřískat mnohem více a druhá polovina zcela ztratila jiskru a postupně se proměnila v regulérní pohádku pro nejmenší, přižemž jakoby se změnil i způsob natáčení s věkovým doporučením. 60% PS: Nejsem si jist, jakou funkci mělo dílo v celkovém MCU příběhu plnit, ale pokud to byla pouze zbytečná výplň, tak hodnocení ještě snížím. Nicméně očekávám spíše ochutnávku nového hrdiny do nových filmů. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (55)

  • Na karaoke zpívají Shaun/Shang-Chi (Simu Liu) a Katy (Awkwafina) písničky – „Magic Carpet Ride“ od Steppenwolfů, „A Whole New World“ z pohádky Aladin a „Old Town Road“ od Lil Nas X. (Kubaaa97)
  • Shang-Chiho (Simu Liu) jméno znamená vzestup a postup ducha, což vypovídá o cestě, na které se nachází. Zdědil mír po své matce a bolest po svém otci a sám musí nalézt rovnováhu mezi těmito dvěma složkami, aby se mohl stát sám sebou. (Kubaaa97)
  • Jedná se o prvním film Marvel Studios, který se odehrává převážně v Asii. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Příští Avengers film našel režiséra

Příští Avengers film našel režiséra

26.07.2022

No, tak to šlo docela rychle. Kdekdo by čekal, že Marvel potažmo producent Kevin Feige využije šance, a vše důležité a neodkladné oznámí na Comic-Conu, případně si to nechá za pár měsíců na D23 Expo.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

Nová sága MCU bude odhalena již brzy

21.06.2022

Kevin Feige potažmo další lidé z Marvelu rozhodně nelhali, když neustále tvrdili, že snímek Avengers: Endgame znamená konec celé jedné kapitoly vyprávění o superhrdinech. První tři fáze zde zkrátka… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Reklama

Reklama