Reklama

Reklama

Queer as Folk

(seriál)
Trailer
USA / Kanada, (2000–2005), 65 h 52 min (Minutáž: 44–87 min)

Hudba:

Tom Third

Hrají:

Gale Harold, Thea Gill, Hal Sparks, Chris Potter, Peter Paige, Sharon Gless, Sherry Miller, John Furey, Robert Gant, Lawrence Dane, Victoria Snow (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(83)

Obsahy(1)

Reklamný kreatívec Brian pohrdá všetkým okrem sexu, ktorého si dopriava vždy a všade. Keď do svojho podkrovia pozve nezletilého a neskúseného študenta Justina, netuší, že z toho bude viac než len známosť na jednu noc. Dobrák Michael ako manažér v supermarkete tají svoju orientáciu, ale v reštaurácii svojej žoviálnej mamy Debbie a na vykričanej Liberty Avenue žije druhý, oveľa zaujímavejší život. Jeho vytočený kamarát Emmett holduje extravagantným tričkám a virtuálnemu sexu a po planom poplachu s pozitívnym testom na HIV sa rozhodne stať heterosexuálom. Našťastie len dočasne. Osud sa zahral aj so „suchárom“ Tedom, ktorý po drogovej kóme rázne prehodnotil svoje priority. Rovnováhu medzi teplými priateľmi z amerického Pittsburghu vyrovnávajú lesbičky Lindsay a Melanie, ktoré „majú dieťa“ s Brianom a vždy sú poruke s ramenom na vyplakanie či s teplou večerou... (arkis)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (86)

Yojimbo 

všechny recenze uživatele

První série je hodně návyková, její zakončení perfektní, ale od druhé už seriál ztrácí dech, aby se ze zajímavého a svým způsobem dráždivého námětu stala nuda, fraška a karikatura všeho "gay". Od třetí série jsem na to koukal jen ze zvyku. Hlavní postavy jsou jednoduché, stejně jako celý děj, který je napěchován všemi možnými sociálními a vztahovými problémy, jen aby se v každém díle proboha něco dělo. Navíc chování většiny postav je skutečně pitomé, naneštěstí se neomezuje jen na homosexuální menšinu. ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Seriály tohoto typu stojí a padají na tom, jestli se jim podaří prodat vám hlavní postavy - že vám na nich záleží a jste ochotni kvůli nim sledovat nekonečné telenovelové zápletky. Je vidět, že zpočátku měl být hlavním protagonistou Michael, ale pak naštěstí scénáristům došlo, že je to se svou ufňukaností a podlézavostí asi nejméně sympatická postava a začali se více soustředit na drsňáka Briana - a dobře udělali. Hodnotím do půlky druhé série - pak mi došlo, že se to asi bude pořád opakovat a ta časová investice mi za to nestojí ;) ()

Reklama

tomeš 

všechny recenze uživatele

Uf. Musím přiznat, že než jsem QAF viděl, měl jsem velké obavy. Celý seriál o gayích, navíc v Americe poměrně úspěšný? To nevěstilo nic dobrého... Will and Grace jsou aspoň vtipní... Pak jsem shlédnul první sérii a ... QAF si mě získal, přesvědčilo mě to. Je to normální seriál o vztazích - a "normální" v tom nejlepším slova smyslu! Prostě seriál o vztazích se vším, co k nim patří: láska, rodina, přáté, sex... A nutno dodat, že seriál s kvaltiním scénářem, skvělými hereckými výkony (Debbie!), geniální výpravou i hudbou. Takže nejdřív jsem měl pochyby, při první epizodě trochu šok (tvůrci si neberou servítky), a při dalších epizodách už závislost na Liberty Avenue a Babylonu :) Jen se teď trochu bojím těch dalších sérií (jak píše Yojimbo, což jsem slyšel i jinde). Ale prozatím musím podtrhnout co píše Wendy i Brygmi. Svoje "poprvé" člověk nikdy nezapomene a QAF je sakra průlomová věc. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, jestli se mi ten seriál líbí nebo ne...The L word je proti QAFu podle mě rozhodně lepší a nemůžu si odpustit trocha srovnání..Shane X Brian, to je kapitola sama o sobě..Shane jsem nesnášela, jenže jak se tak dívám, tak ono asi v každém seriálu musí být někdo takový, jenže tady, u Briana je to až moc přehnané, i ten sex, takže i tu Shane začínám mít bohužel ráda. Tady se nemůžu zbavit pocitu, že 9 z 10-ti chlapů, které v QAFu zahlédnete, jsou gayové a to i v tom "hetero" světě. K 5 hvězdičkám tomu chybí hodně, ale vlastně, nebýt tam dvou L ženských, které tento seriál zachraňují před upadnutím do chlapské stupidity, hodnotím ještě níž.. Průměrná homosexuální podívaná, která, je bohužel i na mě moc a některé scénky opravdu musím přetáčet, a to nejsem žádný homofob.. ()

MissJaded 

všechny recenze uživatele

The L Word v pánském provedení. Oceňuju, že pro roli Briana vybrali krásného chlapa a ne jak pro roli Shane anorektičku s raperskou chůzí. Tyhle seriály z našeho světa, který se vlastně vůbec nepodobá našemu světu, mě lákají. Jen na můj vkus až moc založené na sexu. A taky mě štve, že tihle seriáloví gayové a lesbičky, ať potkají kohokoliv - je homo. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (30)

  • V jednom rozhovoru se Galea Harolda ptali, jaký měl pocit, když líbal muže. Gale Harold odpověděl, že polibek s Justinem (s mužem) je více živočišnější. (Dlee)
  • Několik měsíců po odvysílání 5. série se na intenetu objevila odlišná závěrečná scéna, kde před klubem stojí podobně jako Justin (Randy Harrison) mladý chlapec a váhá, zda má vstoupit do víru gay komunity. (Dlee)
  • Debbie nosí v každé epizodě tričko s jiným sloganem. (Wendy)

Reklama

Reklama