Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města

(seriál)
  • Československo Nemocnica na okraji mesta (více)
Drama / Psychologický
Československo, (1977–1981), 18 h 21 min (Minutáž: 46–65 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hudba:

Jan Klusák

Hrají:

Ladislav Chudík, Miloš Kopecký, Eliška Balzerová, Josef Abrhám, Hana Maciuchová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Jana Štěpánková, František Němec (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Seriál nás provází osudy protagonistů spjatými ze všech úhlů pohledu s oddělením ortopedie. Do příběhu vcházíme ve chvíli, kdy do místní nemocnice je po autonehodě přivezen těžce raněný známý hokejista, reprezentant Přemysl Rezek, na oddělení primáře Sovy nastupuje mladá lékařka Alžběta Čeňková, právě sloužící, nezapomenutelný doktor Štrosmajer svérázně "chválí" sestru Huňkovou a primář Sova na rodinné oslavě začíná mít vážné obavy o svého syna Karla... A to zdaleka není celý výčet postav a událostí, které nás čekají v jednom z nejlepších Dietlových seriálů, podpořený skvělými hereckými výkony a vydařenými dialogy... Seriál měl původně třináct dílů, po velkém úspěchu pak bylo dotočeno dalších sedm. Roli primáře Sovy původně rozehrál Karel Höger, kterého po jeho úmrtí během natáčení nahradil právě Ladislav Chudík. (pfa)

(více)

Recenze uživatele Eire k tomuto seriálu (19)

Nemocnice na kraji města (1977) 

Napisat nieco tak vtipne, dramaticke, dokonca aj z medicinskeho odborneho hladiska relevantne a to za casov ked prituhovalo. Klobuk dolu a vecnu slavu v Nebi pan Dietl ale uz aj pani Kopecky a Chudik, Vinklar atd.... Zaujalo ma to uz na zakladnej skole, aj na strednej (v reprize), dokonca to prezilo aj pad Komunizmu a verte neverte navlas podobne situacie som zazil aj v 90- rokoch v stale este Socialistickom zdravotnictve. DIETL bol skratka genius. Obrovska skoda ze sa upracoval k smrti, lebo Nemocnice po 20 letech vo mne vyvolava iba NAUSEU a DEIECTIO... Teda po slovensky na grc... na vracanie... ()

Výročí (1977) (S01E01) 

Na vtedajsiu dobu velmi *AKCNI* zaciatok, zastava srdca priamo na operacnej sale, prichod novicky na Ortopediu, burliva oslava mladeho chirurga... A samozrejme ceresnicka na torte dielu: HOLUBICKA! ()

Strach (1977) (S01E02) 

Spocatku nas haky nicili vsechny!* doktor Rehor. Ortopedie skratka neni povolani pro zeny.*Primar Sova ( Aj ked su gymnastky!) Pravdu povediac ortopedku som poznal iba jednu, ale v case ked som ju poznal uz neoperovala. Mal ten Chudik Pravdu! Hana Maciuchova v roli perfektni STIHACKY. ()

Spor (1977) (S01E03) 

Krasna Ina NASTUPUJE do boje o pana doktora. Andrea Cunderlikova, narozdiel od Elisky, Alebo Hany M. skratka nehra. Len sa tam tak vyskytuje. Dobre ze sa nedala na herecku drahu. Ale diel vyborny, najma lecba OLECRANONU tahovou cerklazi, nebo presadrovanim. Co sa tyka zobrazenia zivota na operacnom sale vyborne! ()

Loket (1977) (S01E04) 

"Jaky sprasili! Kontrolujte se prosim!!!" ,,, Skvely Milos Kopecky v scene s Premyslom Rezkom na izbe. :-D ()

Rozvod (1977) (S01E05) 

Slabsia epizoda. Hlavne ta cast na sude.... Zachranuje ju snad iba KODET ako milenec Strosmajerovej dcery. ()

Únos (1977) (S01E06) 

Akcny diel! Najma ta scena ked pokryvac Galuska napadne dr Blazeje. Velmi dobra je aj scena na *Sovim Hrade* ked sa Strosmajer prihovara za Cenkovu, po jej prusere v praci... ()

Ema (1977) (S01E07) 

ako sa Ina vydala z trucu za Romana. Asi tak. ()

Hnízdo (1977) (S01E08) 

Vyborna cast. Pepa Dvorak bol rozhodne ozivenim dielu. Aj dr Cvach skvelo liecil koxitidu...;-) ()

Odchod (1977) (S01E09) 

Kopecky pride kvoli drbnutej dcere o primariat, supr vypointovana cast. . . Jedna s najdlhsich epizod kultoveho serialu s ktoreho sa podelali i ZAPADNI NEMCI a Cinani.... Uzasne co dokazali Dietl s Dudkem a plejadou zasl. a narod. umelcov v tak tazkej NORMAL. dobe vytvorit. Ked clovek nahodou prepne v TELKE na ORDINACI... vole. to uz je o necem jinem. 85% za tuhle epizodku. ()

Srážka (1977) (S01E12) 

Ta automobilova "honicka" byla natocena genialne na tu dobu. 😂 ()

Setkání (1977) (S01E13) 

heeeppy end na americky (nebo nemecky) spusob. Jako kdyby SOCIALISTICKE ZDRAVOTNICTVI bylo SCHWARTZWALD Klinika. CITUJI: Karel Sova a Alžběta a začínají v sobě nacházet sympatie. konec citatu. KAREL BYL JENOM CHVILI DOBRY HOCH Chudaaak... :-D Genialni zavert kultoveho sci fi serialu. ()

Reoperace (1981) (S02E01) 

Svatbou skoncila JEDNOTKA a svatbou zacala aj DVOJKA... Dietl bol posadnuty SVADBAMI, asi.... :-D Zaciatok druhej serie bol uz ovplyvneny Nemcami. menej socializmu viac doktoryny... 90% ()

Gravidita (1981) (S02E02) 

Mlady Peterka (kaiser) nastartoval svoju komedialnu karieru... este pred Kuzelnikom ()

Zánět (1981) (S02E03) 

Soc. zdravotnictvo nikto neopisal lepsie ako DIETL... ()

Punkce (1981) (S02E04) 

Genialna Dobiasova (stela Z)... :-D ()

Oponentura (1981) (S02E05) 

Innuendo1987 ***** "Tak si ke všem těm doktorskejm zločinům, co jste právě vyjmenovala přidejte ještě jeden. - Jaký prosím? - Urážku na cti. Vy krávo nebeská!" Suboj Kopecky zazvorkova uplne GENIALNY !!!! 90% ()

Odečítání (1981) (S02E07) 

Velke FINALE kultoveho serialu. Skoda ze socik nepovoloval predlzovanie uspechu... :-( ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Zemřela herečka Jana Štěpánková

Zemřela herečka Jana Štěpánková

21.12.2018

Česká herečka Jana Štěpánková zemřela. 84letá dáma nakonec nezvládla boj s těžkou nemocí, podle všeho zemřela již v úterý, dnes se s ní pak měli rozloučit její blízcí. Mezi její nejznámější role… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Ladislav Chudík 1924 - 2015

Ladislav Chudík 1924 - 2015

29.06.2015

Po těžké nemoci ve věku 91 let zemřel v bratislavské nemocnici herec Ladislav Chudík. Syn hutnického mistra projevoval zálibu v recitaci a herectví již na gymnáziu a později v ochotnickém kroužku.… (více)

Reklama

Reklama