Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 6
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (981)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na konci jsme si přečetli, že Thor se vrátí. Já bych si tím úplně zase tak jistý nebyl. Taika ve 4. díle zničil vše co se mu jakštakš povedl vytvořit ve 3. Thor už není vtipný, režisér jej tady napasoval do škatulky hlupáka. Nedivím se že tohle Hemswortha pěkně dožralo. Ten film je vskutku velmi slabý a absolutně nedůstojný pokračovatel čehokoliv co ještě nedávno Marvel dokázal tvořit. 50% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Viděno v kině v IMAXU ve 3D. Tak trojrozměrný prostor tu byl využit minimálně, ale co, aspoň jsem si film užil na velkém plátně. Nyní k dojmům, které jsem si v hlavě střádal několik dní. Ještě ten den jsem ohodnotil slabými 4*, ale pak jsem musel snížit na 3*. Jako nemůžu tu vyloženě psát, že jsem z toho snímku znechucený, naštvaný, ale určité zklamání cítím. Taka Waititi natočil skvělý Thor Ragnarok, takže jsem od tohoto očekával něco podobného, ale bohužel zde režisér nedotáhl většinu aspektů, které měla tato marvelovka mít. Co se týče humoru, tak z tohoto hlediska jsem byl spokojený, dost jsem se zasmál a ani bych neřekl, že se vyloženě režisér utrhl ze řetězu. Mohlo to klidně být ještě šílenější, ale když mi k tomu chyběla lepší a dynamičtější akce s nějakými nápady, větší chemie mezi postavami, lepší scénář, tempo, efekty a hudbu, tak to je už trochu problém. Úvod mě docela zabavil, i když ta akce už byla opravdu méně výrazná a postavy strážců galaxie tu měli v podstatě jen ten úvod (nějakých 15 min?) … Poté se to začne dějově táhnout a sem tam mě zaujme humor, hlášky a hlavní záporák, kterého zde hrál skvělý Christian Bale. Jeho role se dle mě povedla a ve finále tu měla i solidní vykoupení. Hudba nebyla tak výrazná jako třeba v tom Ragnaroku. Postava Thora a Jane byla celkem v pohodě, jen ve finále jsem v jisté scéně očekával víc emocí, třeba v druhém Thorovi byly výraznější. Ostatní role, třeba ani ta Valkýra mi zde nepřišla moc zábavná, ale třeba ten kamenný vtipálek, kterého hrál Waititi mě bavil. Sem tam se objeví malé camea. Po titulkové scénky jsou 2 a takové vcelku zbytečné. Ještě k těm humorným a ujetým scénám – nejvíc mě bavily sekvence s těmi uječenými „kozy jako vozy“ (a ano mám na mysli kozy jako zvířata) – tam jsem se ze srdce vždy nasmál. Nicméně, je to o kousek lepší než nový Doktor Strange, ale stále jsem trochu zklamaný, někdy si to ještě pustím, ale ne hned. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Marvel nikdy nevyhrotil svoj humor tak ako v tomto filme. Thorove vtipy mám síce rád, ale tu prekračujú rozumnú mieru, až začnú byť otravné. Nový Thor je uletený v zlom slova zmysle a čajový záver s deťmi a prehnanou citlivosťou ma utvrdil v tom, že viac ako 3* hviezdy dať nemôžem. I keď úprimne priznávam, niektoré pasáže ma fakt pobavili, no film ako celok nestál za veľa. ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to je hrozivy! Parodie parodujici parodii. A tak jsem se tesil, ale Wajkiki ztratil veskery nadhled, ktery do svy tvorby daval a vykouzlil pestrobareny hovno, u kteryho jsem jen kroutil hlavou od zacatku do konce. Jakoze blbejsiho zaporaka jsem snad nevidel, pritom Bale je jeden z nejlepsich hercu na svete… Vlastne se divim, ze nespachal seppuku, kdyz sam sebe videl. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po Avengers: Endgame ma už Marvel toľko nebaví, no na starú partu (Strážcovia galaxie, Ant-Man, Doctor Strange, Thor) sa rád pozriem. Spojenie režiséra Waititiho a Thora mi moc nesedelo už pri Ragnaroku, ale (ako zisťujem) tam to bolo ešte celkom vyvážene oproti tomu, čo sme dostali v tomto pokračovaní s podtitulom Love and Thunder. Thor mi najviac sedel v tých prvých filmoch (Thor 1 a 2, Avengers), kedy ešte nehral takého dementa. Taika Waititi očividne dostal voľnu ruku a ten dementizmus rozširuje čoraz viac. Chápem, že humor k marvelovkám patrí, ale tento príbeh je dosť dobrý na to, aby dokázal vymačkať s diváka viac emócii, chytiť ho viac za srdce a zobrať ho na poriadne dobrodružnú a temné jazdu, kde by Bale kraľoval prvú polku filmu, aby sme v závere dostali to pravé orechové ako sa hovorí. Bohužiaľ to ostalo všetko iba na pol ceste. Vtipov a humoru je tu ešte viac ako minule a je hlavne nevhodne použití a tak celé to dramatické vyznenie, ktoré príbeh ponuka ide do kelu, lebo Waititi to spláchne nejakou nevhodnou scénou, ktorá kazí, čo kazí, ničí, celé vyznenie danej scény. Crowe ako Zeus, uvrieskané kozy a hromada ďalšieho je vrchol trápnosti, ktorý sa sem absolútne nehodí, lenže Waititi a všetci okolo neho si to očividne užívali a bavili sa, bohužiaľ všetci okrem divákov, pre ktorých ten film v prvom rade je. Bavil ma príbeh, ktorý mi prišiel dobre vymyslený. Som rád, že sa vrátila aj Jane a Sif po absencii v Ragnaroku. Tak isto Strážcovia potešili. Potešil ma aj Christian Bale v roli hlavného záporka, ktorý mi dosť sadol svojím strašidelným podaním a vzhľadom. Hudobné scénky boli tiež super a moji obľúbenci s Guns N' Roses výborne zapasovali. Mohlo to byť oveľa lepšie, nie mohlo, malo to byt oveľa lepšie. Prial som to sebe aj filmu. Bohužiaľ Waititi dobrý príbeh neokorenil, ale vysypal doňho rovno celé korenie a ešte si tento pokrm dovolil servírovať. Niet sa potom čomu diviť, že to veľa ľudom nechutí, hodnotenie či finančný pokles je zaslúžený a zároveň dôkazom. Dúfam, že ďalšieho Thora už točiť nebude, lebo podám sťažnosť. P.S.: samozrejme nezabúdajte na scény za titulkami. 70% - 3* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (93)

  • Jedná se o první film z Thorovy kvadrilogie, ve kterém si nezahrál Tom Hiddleston jako Thorův bratr Loki. (kesinaa)
  • Během tréninku má na sobě Thor (Chris Hemsworth) čepici s upraveným nápisem z prvního sešitu Avengers z roku 1963. Na čepici si můžeme všimnout čtyř jmen – Thor, Ant-Man, Hulk a Iron Man. Jediné Thorovo jméno není přepsáno slovem „strongest“. Celý nápis zní: „Thor! strongest Avenger,“ a jedná se zároveň o referenci na scénu z quinjetu ve filmu Thor: Ragnarok (2017). (Kubaaa97)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Reklama

Reklama