Reklama

Reklama

Black Panther: Wakanda nechť žije

  • USA Black Panther: Wakanda Forever (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Královna Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) a Dora Milaje (Ivy Haralson) bojují o ochranu svého národa před zasahujícími světovými mocnostmi poté, co se rozšířily zprávy o smrti krále T’Chally. Zatímco se obyvatelé Wakandy snaží přijmout svou další kapitolu, hrdinové se musí spojit a s pomocí Nakii (Lupita Nyong'o) a Everetta Rosse (Martin Freeman) vytvořit nový svět pro království Wakanda. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (581)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Když běžně píšu „větší" recenzi, udělám na CSFD krátký výcuc toho nejzásadnějšího, co je k filmu důležité říct. Jenže u nového Panthera mám problém s tím, že to „důležité" prostě nejde jen tak zfouknout během pár řádků. A jelikož zdejší formát komentářů není úplně user friendly k delším textům, tak si >TADY< případně můžete počíst něco „trochu" delšího. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Nudná slátanina, která se rozpadne v momentě, kdy o ní jen chvíli přemýšlíte. Motivace postav se mění za pochodu a to v nesoudržném stylu. Zakomponování Riri Williams je totálně zbytečný a jen to první hodině filmu podraží nohy. Shuri je slabá pasivní hrdinka, která toho až do třetího aktu nemá moc co nabídnout a i to co nakonec dostaneme je dost slabé a ploché. (Porovnejte si to s podobnou linkou T'Chally v Civil War, kde byl také spíše vedlejší postavou). Navíc to působí neuvěřitelně levně a nízkorozpočtově. Mluví se to o válce nejmocnějších národů a válce proti zbytku světa, ale působí to jako šarvátka dvou zaostalých kmenů. Bída bez pořádné gradace a dramaturgie, kterou ani celkem v pohodě záporák nepodrží. Celý to jen oplývá navoněnými prdy a prvoplánovou snahou podojit emoce ze smrti Chadwicka Bosemana. Nevím pro koho ten film je? Snaží se o chytřejší a vážnější podívanou, ale je to plochý víc jak pohádky pro děti. Děti to bude nudit, protože málo akce a vtípků a dospělí se budou nudit, protože to je o ničem. 4/10! ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Konečně zase Marvel, po kterém jsem víc nadšená, než znuděná. Přes veškerou skepsi, která mě na začátku pohltila, se mi dostalo celkem slušného příběhu, na který se - i přes jeho délku - dobře kouká, a má navíc moc hezký soundtrack.  Škoda je, že si tvůrci nevěděli rady s tím, jak to ke konci celé rozmotat, a tak se z diváka stává svědek války, která byla ještě zbytečnější, než většina válek předešlých. Ale nebudu si to kazit... Wakanda forever, 4* ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zlé, ale doufal jsem trochu víc. Nevtáhlo mě to tak, jak jsem se těšil. Ano, Mayové byli nestandardně krvelační, přesto na mě však základy konfliktu působily poněkud uměle. Wakanda Forewer, mám však pocit, že to mohla být "víc Wakanda". Asi budu muset vidět znova. ■ P.S. The Woman King se mi paradoxně svojí kompaktností líbilo víc (a dahomejské amazonky byly inspirací pro Dora Milaje v Black Panterovi). ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Okázalé kostýmy, výprava, make-up, tanečky, herecké kreace a to vše pořád, pořád a pořád dokola. Zápletka začne stejně jednoduše, zbytečně a postaveně na scenáristických berličkách, jako je ve finále i vyřešena. A je to všechno úplně jedno, protože Black Panther: Wakanda nechť žije není nic víc než další vycpávkový pojící článek, jenž pro sérii nemá sebevětší význam krom toho, že nám představí nové postavy použitelné do budoucna. Těch 160 minut jsou totální ústřel, způsobený tím, že Ryan Coogler prakticky dostal bianco šek a mohl si dělat, co chtěl. Pochváleno budiž to, že se to nesnaží házet vtipy každých 5 vteřin jako Thor: Láska jako hrom, ale i tak ty drobné střípky humoru zde jsou trapné až až a trčí nad zbytkem filmu jako bolavý palec. Vizuálně je to OK a zabavit to diváky dokáže, ale pro mě je to veskrze zbytečný snímek, čili nic víc než esence celé chcípácké marvelovské fáze IV. Užitečná poznámka: Po závěrečných titulcích žádná scéna není, jděte domů. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (47)

  • Tenoch Huerta (Namor) neuměl plavat, když mu byla role nabídnuta. Když se ho režisér Ryan Coogler zeptal, jaké jsou jeho plavecké dovednosti, odpověděl, že se nikdy nepotopil pod vodu. V rámci příprav nakonec podstoupil několik lekcí plavání. (NiWi)
  • Socha Bashengy, krále Wakandy, odkazuje na podobizny Mansy Músy. Mansá Músa byl králem západoafrické Říše Mali a byl to nejbohatší člověk v dějinách: jeho majetek se zpětně odhaduje na půl bilionu amerických dolarů. Mansá Músa byl znázorňován držíc zlatou kouli a zlaté kopí. Na to také socha odkazuje, nicméně Bashenga drží kouli a kopí z vibrania. (Kubaaa97)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama