Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 2
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele klukluka k tomuto seriálu (6)

Perníkový táta (2008) 

Perníkový táta je úžasně propracovaná sága, je vážně neuvěřitelný, čím vším jsme si s Waltem, Jessem & Co. v průběhu těch 62 dílů prošli. Těmi eskapádami se bavil nejen fádním životem otrávený středoškolský učitel chemie, ale hlavně my diváci, protože to bylo namíchané z těch nejlepších ingrediencí a vždycky se našel prostor a příležitost i pro humor. O to víc mě mrzí, že mi byl tak nesympatický představitel hlavní role. Chovám k němu až odpor a koukal jsem na něj s nechutí a jistým sebezapřením. Nebýt to tak pekelně dobrý, tak by to u mě skrz něj nemělo šanci. Ono je to ale nevýslovně dobrý. Neumím si představit, jak se musí cítit lidé, kteří mají něco takového na svědomí. Samou pýchou bych se rozletěl na tisíc kusů. ()

Série 1 (2008) (S01) 

Ne že bych z toho ryčel blahem, ale dává mi to smysl a baví mě to. Dokladem toho, že se jim to povedlo, je moje vnitřní sebetrýzeň za to, že jsem se víc nevěnoval chemii. ()

Série 2 (2009) (S02) 

Není to úplně šálek mýho čaje, chvílema už je mi to dlouhý, pokládal jsem si otázku, kterou dostala Waltova žena od Waltova onkologa: “Narodí se vůbec někdy to dítě?”, Waltův egoismus mě irituje a neimponuje mi, mám k tomu morální výhrady, ale srší to nápady a všechno tady dokonale sedí, proti tomu nemůžu říct ani popel, naopak opět po čase obdivuju vysokou úroveň americké seriálové tvorby. ()

Série 3 (2010) (S03) 

Třetí série za mě naprosto vynikající, konečně pominula gravidita, přestalo se tady prudit s rakovinou a prim tak dostal zločin, což tomu dodalo ohromnej spád. Pokud bych nevěděl, že mají následovat další série, tak bych si uhryzal konečky prstů vzrušením. ()

Série 4 (2011) (S04) 

Jak se mi zdála být třetí série naprosto dokonalou, čtvrtá mi připravila nemalý zklamání. Bylo to statický- žádný nový figury, zbytečně ukecaný a roztahaný a hlavně se tomu už nedalo věřit- švárovi Hankovi patrně neporanili páteř, ale mozek, když si na základě všech těch indicií nedal dohromady, co se to u těch Whiteů děje... Blbku udělali scénáristé i ze Skyller: Pět dílů ji nechají omýlat dokolečka dokola slovo myčka, coby spásu a čistírnu pro rodinný špinavý prachy, a teprve když tu myčku konečně skutečně získá, začne se pídit po tom, kolik v ní Walter potřebuje vyprat prachů... Ach jo, je to škoda, nemuselo se to posrat tak rychle. ()

Série 5 (2012) (S05) 

Vynikající. Na pomezí geniality. Za sebe jsem v této sérii objevil jen 1 drobnou chybku: Walter se domluví s konkurencí, že ji neodprodá surovinu, ale že jí bude dodávat hotový produkt. Ten pak místo toho lifruje do Česka, přesto ho nestihne žádný trest. S ohledem na to, jak moc to bylo vyladěný, věřím, že pro to existuje zdůvodnění. Je možný, že toho do Evropy směřovala jen malá část a konkurence z druhého konce Států si přesně podle dohody přicházela na svý, ale já jsem tam tuhle informaci nezachytil. Jinak to ale bylo celý famózní, skutečný grande finale rozdělený na 16 částí. Obdivuhodná záležitost. Smekám... ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama