Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 2
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele LUKICKK k tomuto seriálu (6)

Perníkový táta (2008) 

Mnoho lidí mi říkalo, že se jedná o nejlepší seriál, co existuje, a nyní to mohu potvrdit, nechápu, proč jsem to tak dlouho odkládal, každopádně jsem velmi rád, že jsem se na tento skvost podíval. Na jednu stranu nemám co vytknout, ale na druhou se tady hold rozepíšu o několika věcech a vzdám tady hold pár hercům. Takže začněme celkovým příběhem a vyvíjením úrovně kriminality, přišlo mi, že každá epizoda byla lepší a lepší, nejspíše to je narůstajícím hypem během sledování. Každopádně příběh je krásně napsaný tak, aby se vše dokonale propojovalo a doplňovalo. Seriál celkově velmi překvapuje, nejen v příběhu, ale i v mnoha jednoduchých rozhodnutích / scénách, kde se stane něco úplně jiného, nebo postava zareaguje úplně jinak, než by jste čekali, což jsem ještě nikde, teda ne v takovéto míře, ještě neviděl. Tak teď ke zhodnocení pár postav. Za prvé samozřejmě samotný Walter White neboli Heisenberg (Bryan Cranston), ten se se svou rolí stal ikonický a bude navždy zapsán do dějin. Od normálního chlápka, co žije v USA a má rodinu se vybudoval až do vrcholu drogového impéria, celý tento progres a vývoj je neskutečně proveden a excelentně zahrán, stejně jako vývoj Jesseho Pinkmana (Aaron Paul), který se z fetky, která si občas přivydělala vařením nekvalitního perníku, postava, která má hloubku, city a spolupráce s více šíleným Walterem ho přivádí až k šílenství. V posledních dvou sériích jsem si Jesseho fakt oblíbil a Aaron předvedl velmi kvalitní herecký výkon. Dále tu jsou Jesseho kamarádi Badger a Skinny Pete, kteří byli velmi fajn zábavná vsuvka se svými konverzacemi pod vlivem buďto marihuany nebo pervitinu. Dále zde je drogový boss Gus (Giancarlo Esposito), který byl prostě neskutečně dobrá postava, scéna kdy beze střihu sledujeme jak si sundá sako, převleče se do laboratorního převleku, přijde zabije před Jessem a Waltem svého muže a poté se zpátky převleče a během toho neřekne jediné slovo je jedna z mnoha scén, které ukazují, jaký respekt z této postavy jde. Jediná věc, nebo spíše osoba, která mě na tomto seriálu štvala, byla Skyler (Anna Gunn), která sice ano, měla důvod být nasraná a bát se, ale prostě to bylo akorát otravné, ale tak hold to asi jinak nešlo a jinak by to nefungovalo. Plus musím dát velkou pochvalu velmi jednoduchému theme songu, který je velmi úderný a mám z něj husí kůži pokaždé, co jej slyším. A když už jsem u hudby, tahle písnička: https://www.youtube.com/watch?v=_Stn0dsEayA to je prostě genialita a moc si u ní vibuju. Zkrátka kdyby se mě někdo ptal kolik z 10 tomuto seriálu dám, řeknu 10/10, kdyby se někdo ptal kolik procent ode mě tento seriál má, řeknu 100%, kdyby se mě někdo ptal jaký seriál musí každý vidět, je to tento seriál, kdyby se mě někdo ptal, jaké je místo co bych chtěl v USA navštívit, řeknu Albuquerque v Novém Mexicu. Prostě jednoduše.... GENIALITA. ()

Série 1 (2008) (S01) 

Nechápu proč jsem to tak dlouho odkládal... první série za mnou a já potřebuju víc.... HNED. Úžasně zpracovaný a natočený to je kurevsky perfektní seriál. WANNA COOK? ()

Série 2 (2009) (S02) 

Už se to začíná rozjíždět a já jsem ohromen tím, jak geniální ten seriál je. ()

Série 3 (2010) (S03) 

Jedu na víkend pryč a na čtvrtou sérii budu koukat potom, už se nemůžu dočkat omg. ()

Série 4 (2011) (S04) 

Každá série zatím lepší a lepší, nedokážu si představit, co přinese ta pátá. wow ()

Série 5 (2012) (S05) 

Nemám slov... ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama