Reklama

Reklama

Zavolejte porodní sestřičky

(seriál)
  • Velká Británie Call the Midwife (více)
Trailer 1
Velká Británie, (2012–2024), 113 h 24 min (Minutáž: 52–90 min)

Tvůrci:

Heidi Thomas

Hrají:

Vanessa Redgrave (vypravěč), Jenny Agutter, Laura Main, Judy Parfitt, Helen George, Bryony Hannah, Pam Ferris, Ben Caplan, Miranda Hart, Jack Ashton (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(113)

Výpravný retro seriál, který pro britskou BBC vyrobila produkční společnost Neal Street Productions filmového režiséra a producenta Sama Mendese, diváka přivádí do východolondýnského Poplaru na přelomu padesátých a šedesátých let 20. století. Volná adaptace vzpomínkové knihy porodní asistentky Jenny Worthové sleduje osudy porodních sester, které v nejchudší části Londýna poskytují zdravotní péči těhotným ženám a pomáhají jejich dětem na svět. Společně s jejich profesními i osobními vzlety a pády sledujeme také postupný vývoj britské společnosti se všemi dobovými změnami a výzvami. V seriálu, jenž získal různá televizní ocenění, včetně prestižní ceny BAFTA, hraje řada známých tváří. Za všechny jmenujme Jessicu Raineovou, Jenny Agutterovou, Judy Parfittovou, Pam Ferrisovou či Mirandu Hartovou s jejím neopakovatelným komediálním talentem, který probleskuje i v jinak veskrze seriózní roli. (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (41)

Leník 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený seriál, ve srovnání s ním je jen vidět amatérismus českých seriálů poslední doby. Moc zajímavé i z historického hlediska, člověk si uvědomí, jak moc naše společnost za posledních 50 let zblahobytněla. První dva díly trochu pomalý rozjezd, ale s příchodem Mirandy Hartové v roli Chummy seriál nabral tempo. Já na rozdíl od jiných prostě trošku těch vztahů potřebuji. Herečky všechny výborné, jen těch předvedených porodů mohlo být na můj vkus méně... ale chápu, je to seriál o porodních bábách. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Ubrečená sračka, kterou jsem byl nucen sledovat v nemocnici v čekárně, když jsem šel na převaz. Seriál, ve kterém všichni brečí. Bulí ženská, že je těhotná. Bulí ženská, že není těhotná. Bulí ženská, že porodila zdravé dítě. Bulí ženská, že porodila mrtvé dítě. Bulí rodiče, že bulí jejich dcera. Bulí doktoři. Bulí celý svět. Festival bulení. Do toho rádobydojemná hudba, která hrála snad nonstop a která se snaží přimět bulet i diváky a to takovým agresivním a vlezlým způsobem až ve stylu - budete brečet všichni a jestli ne, tak z vás ty slzy vymlátíme. K tomu úplně debilní dialogy (většinu času jsem poslouchal, protože tv byla ve špatně sledovatelném úhlu a tady se krásně ukázal onen princip smyslů, kdy oslabíte jeden a posílíte tím ostatní, proto ty dialogy a vlezlou hudbu člověk vnímal víc) vesměs pseudomoudra a bláboly, prostě přesně tak, jak lidi nemluví. Jako bonus ty oxfordské ksichty + jeptišky a kecy o bohu. Ze srandy jsem kouknul na CSFD, že si kopnu do 55% mrtvoly a ejhle, on je to jakože top seriál?!!! Nevěřil jsem vlastním očím, tak jsem se pro jistotu podíval na další díl, jestli jsem se třeba netrefil na nějaký úleťácký díl a bohužel opět se bulelo. Tentokrát černoška, že má nafouknuté břicho a myslela si, že je těhotná. A doktorka ji utěšuje slovy: "Vy tak milujete, že budete chytrá." XD))))))))))))))))) Tvl nepsal to Nolan? Jako abychom si rozuměli, tvrďák nejsem, u porodu jsem byl a bulel jsem, ale tohle je nefalšovaná přeslazená sračka úrovně Rosamunde Pilcher. Pamatujete si ten hnusný sladký cumel z pouti? Tak si představte, že jej omočíte v medu a začnete ho lízat a budete to zajídat polévkovou lžíci cukr krystal a ani se nepřiblížíte tomu, jak přeslazený sranec to je. ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Příjemná mini-série, která má co nabídnout spíše ženské části publika. Ze začátku jsem byla nadšená, poslední dva díly mě ale zase až tak nezaujaly. Někdy mi to přišlo až moc uhlazené a zidealizované. Všechny herečky se mi zdály vybrané dobře, až na hlavní představitelku sestry Jenny - herečka Jessica Raine mi přišla hodně nezkušená, její herecký projev není moc živý a proměnlivý. Probudilo to ale ve mně chuť si přečíst knižní předlohu - memoáry Jennifer Worth. Sérii taky provází povedený dobový písničkový soundtrack - včetně mé oblíbené písničky "Love is a many-splendored thing" ze stejnojmenného filmu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

7/71 Nikdy by mě nenapadlo, že si tady tak spokojeně budu sledovat program BBC1 na motivy pamětí porodní asistentky z poválečného East Endu. Ale člověk míní a televize mění. Je to kvalitně napínavé, dostatečně realistické a vcelku i poučné. Jen nejsem příliš na větvi z toho, že od druhého dílu je to v druhém plánu opět show Mirandy Hart, která tou svou jalovou vedlejší linií strhává veškerou pozornost na sebe. Přesto velmi doporučuji a sama pokračuji v dalších sériích. #bbc ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

Povedený seriál. Až na skutečné výjimky velmi stabilní a vysoká úroveň dílů, proto je mé celkové hodnocení vyšší než aritmetický průměr. ////// Update 2021 - Nicméně cca od 8 série už to místy začíná být podezřele "aktivistické" a i kvalita mikro příběhů jde dolů, proto musím celkové hodnocení snížit na 4 hvězdy, škoda. 1.série - 85%, 2.série - 90%, 3.série - 90%, 4. série - 80%, 5.série - 80%, 6.série - 80%, 7.série - 80%, 8.série - 70%, 9.série - 70%, 10.série - 60%, 11.série - 40% - velmi špatná série a v podstatě by tohle mělo jít jako celek už do tří hvězdiček ()

Galerie (1 262)

Zajímavosti (7)

  • Do času 0:47:42 Trixie (Helen George) nemá čepec, avšak v čase 0:48:48 najednou čepec má. (ladyViolet)
  • V čase 0:45:25 zazní citace: „Řízek s nudlemi a po něm křupavý jablečný štrůdl“. Jedná se o citaci z písně „My Favorite Things“ z filmu Za zvuků hudby (1965). (ladyViolet)

Reklama

Reklama