Reklama

Reklama

Kurz sebeovládání

(seriál)
  • USA Anger Management (více)
USA, (2012–2014), 35 h (Minutáž: 21 min)

Tvůrci:

Bruce Helford

Hudba:

Raney Shockne

Hrají:

Charlie Sheen, Shawnee Smith, Noureen DeWulf, Michael Arden, Derek Richardson, Barry Corbin, Selma Blair, Daniela Bobadilla, Laura Bell Bundy (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(100)

Baseballová kariéra Charlieho Sheena byla předčasně ukončena, když si v záchvatu vzteku zlomil o nohu baseballovou pálku a přivodil si tím nevyléčitelné zranění. Své zkušenosti se zvládáním vzteku se snaží uplatnit jako terapeut na kurzu sebeovládání. Občas ho ale jeho klienti, spolu s exmanželkou a dospívající dcerou, přivádějí k šílenství… (TV Prima)

(více)

Recenze (184)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Mně se Dva a půl chlapa líbilo, Sheen mi přijde vtipnej, jen jsem si místama říkal, že by mohl být v humoru o kousek tvrdší. A to je myslím ideální nastavení pro koukání na Anger Management. Co bylo občas v TaHM jen naznačený, to je tady rozvedené jako normální téma, některá - třeba vtipy na barevné a na homosexuály - přibyly nově. Charlie je v zásadě pořád Charlie, to znamená děvkař, alkáč a požitkář, co si řeší traumátka z rodiny. K tomu se přidává exmanželka, terapeutka/FwB a set postaviček z civilní skupiny a občas i z vězeňské. V druhé sérii je víc vidět soused a taky Charlieho otec Martin, kterého hraje Charlieho otec Martin. Vzhledem k tomu, že se tu objevila i bývalá Sheenova manželka Denise Richards (trošku oplastikovaná, ale ze střední vzdálenosti stále poměrně atraktivní), jen čekám, kdy se přidá i Charlieho bratr Emilio Estevez. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Dva a půl chlapa bez jednoho a půl chlapa v trochu jiném prostředí. Stejný typ humoru, téměř stejný námět, vše je jednoduše takové podobné... "Originálu" jsem dal čtyři hvězdičky a toto je slabší než volná předloha, alespoň v první řadě, a proto za ni dávám tři hvězdy. Problém je totiž hlavně v tom, že je v seriálu Charlie a nikdo jiný, všechny ostatní charaktery jsou naprosto bez prostoru a Charlie je ten, kdo je takový ten nejlepší "king" všeho žijící mezi obyčejnými a jednoduchými lidmi. ()

Reklama

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Anger management je až moc instantní, a to už při počátečních epizodách, tenhle nešvar většinou seriál exhibituje až v pokračujících sezonách. Tvůrci se ani nesnaží logicky propojit to, co se děje na obrazovce a scény podřizují jenom k doručení žádaného gagu. V Dva a Půl Chlapa tohle nebylo viditelné, stále tam byla snaha o uvěřitelnost a hlavně o splynutí s hlavními postavami, tady ani nemá divák šanci se nějak skutečně ztotožnit s hlavní postavou. Charlie Sheen pořád ale ukazuje, že dokáže utáhnout i takovouhle břečku, ikdyž postava psychologa mu taknějak sebrala to neustálé "kurvení se" a to mne opravdu mrzí. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Ako oddychovka postačujúce, ale v porovnaní s Dva a pol chlapa výrazne slabšie. Seriál trpí nízkym výskytom zaujímavých postav, vlastne sú len dve a to Charlie a jeho terapeutka. Ostatní “pacienti“ sú vykreslení iba povrchne a slúžia viacmenej na slovné výmeny. Domáca skupina ešte ujde, ale tá väzenská je dosť trápna, ešte že nedostáva toľko priestoru. Zvyšné postavy patria už iba k nahrávačom, vrátane Servírky z baru, čoby nevýraznej kópie Berty. Zápletky našťastie svižné, poteší prítomnosť Charlieho otca Martina, podpichovanie celebrít a nepochybne súkromného života zúčastnených. Aktuálne brázdim druhou sériou a doposiaľ ma najviac dostal Sheen s mincou medzi polkami, snažiaci sa udržať pozornosť na súdnom pojednávaní. Ak si seriál udrží nastolenú úroveň som spokojný. Stý diel za mnou. Zamrzelo odstavenie terapeutky, ktorá sa navážala do práce Charlieho Sheena a ten donútil producentov, aby ju vyrazili. Jej blonďatá náhrada nahradila charizmu afektom a tuctovosťou, čím sa nijak nelíši od Charlieho jednorazoviek. Na margo toho však do seriálu vstúpila postava fešného suseda Seana a nahradila prázdne miesto po odchode terapeutky. Myslené samozrejme hetero-metrom. Seriál tak bez väčších komplikácií dokráčal do cieľa a Charlie sa zaň hanbiť nemusí. ()

zekkx 

všechny recenze uživatele

Pokus Charlieho vrátit se tam, odkud díky svýmu nenasitnýmu nosu spadl. Na výsluní. Trapný pokus. Úvodní scéna, kterou se to Charlie jakousi alegorií snaží Lorremu vrátit je tak průhledná, že vychází spíše trapně. K seriálu - trapné, infantilní gagy jak z opravdu na rychlo umletého, béčkového sitkomu. Nezajímavé postavy, počínaje Charliem, konče jeho nesnesitelnou manželkou. A mohl bych pokračovat.. přiznávám, tohle je hodnocení po pouze pěti shlédnutých dílech, ale pochybuju, že na těch bodech, co jsem tu vypsal se něco kdy změní ;) Jediný v čem Charlieho lituju je fakt, že podle všeho na Anger Management vsadil allin a svoji velkolepou kariéru s ním zakončuje. ()

Galerie (811)

Zajímavosti (21)

  • V 9. epizodě 1. série, kdy Charlie (Charlie Sheen) popíjí se svým otcem v baru, jsou u baru skleničky a flašky. V jednom z dalších záběrů však sklo mizí, načež se opět objevuje. (coffeeblack)
  • Ještě před začátkem premiéry prvního dílu Charlie Sheen prohlásil, že po konci seriálu končí i jeho herecká kariéra. (S.W.A.T)
  • První díl sledovalo 5,47 milionů diváků, což je pro stanici FX rekordní sledovanost a zároveň o rekordní sledovanost sitcomu na kabelové televizi. (S.W.A.T)

Reklama

Reklama