Reklama

Reklama

Takoví normální Američané

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Akční
USA, (2013–2018), 57 h 17 min (Minutáž: 40–64 min)

Tvůrci:

Joseph Weisberg

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Keri Russell, Matthew Rhys, Holly Taylor, Keidrich Sellati, Annet Mahendru, Noah Emmerich, Richard Thomas, Susan Misner, Alison Wright, Lev Gorn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(75)

Obsahy(1)

Drama z prostředí vrcholící studené války se soustředí na dvojici agentů, kteří žijí na předměstí Washingtonu jako manželský pár. Jejich krytí je tak dokonalé, že ani jejich vlastní děti netuší nic o jejich pravých identitách. Jejich manželský vztah pravidelně prochází napětím, kvůli stresu z možnosti odhalení, nebezpečí při řízení vlastní sítě špionů a také kvůli tomu, že jeden z nich začíná sympatizovat s americkým způsobem života. Navíc se vše zkomplikuje, když se vedle nich nastěhuje nový soused Stan, který je agentem FBI v utajení... (Zdroj: http://www.serialzone.cz) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (92)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Televizní studená válka ještě nikdy nebyla mrazivější. Režie občas sice vykazuje silné výkyvy tempa a pár dílů trvá, než se to pořádně rozjede, pak nás ale čeká výtečná špionážní jízda s výborným scénářem. Ten nám nabízí nejenom sympatické a uvěřitelné postavy na obou stranách barikády, ale také výtečně se rozvíjejícící děj, v němž má každá zprvu nepodstatná postava své místo. Herecké obsazení je opravdu lahůdkové a ani vlastně nevím, koho vyzdvihnout více. Máme zde totiž až nečekaně přesného Matthew Rhyse, výtečnou Keri Russell, která pomalou proměnu své postavy zvládá dokonale, Noaha Emmericha v jeho asi nejlepší roli nebo také Margo Martidale v asi nejšťavnatější vedlejší roli posledních měsíců, babči-spojky. Hereckou slabinu byste zde zkrátka hledali stejně těžko, jako štěnici v domu amerického politika.Škoda onoho pomalejšího rozjezdu (boží pilot Gavina O´Connora nepočítám) a malinko promarněného finále.80% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

velmi neotřele natočený špionážní seriál o agentech KGB v Americe, kteří suplují normální rodinu s dětmi, leč každý má svoji minulost a amerického agenta, a tyto všechny svede osud dohromady. Studená válka se připravovala k ústupu a obě mocnosti se neustále snažily vytěžit o soupeři maximum informací, i za ceny nejvyšší.Herecké výkony potěšily, čtyři hvězdy určitě.-) ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Podle plakátu jsem doufal že se bude seriál zasazen do charismatických padesátých let. Do doby kdy zuřil mccarthismus, a řešily se sexy témata jako atomová bomba, nebo vesmírný výzkum. Ale bohužel, možná i kvůli úspoře peněz se odehrává až na konci Studené války, když už Sovětský Svaz ztrácel sílu. No proč ne. Scénář dělí pozornost střídavě na špionážní témata a mezilidské vztahy, přičemž to druhé dostalo skoro stejně prostoru jako to první. Rodinné problémy tajných agentů nejsou tak zajímavé jako jejich práce, pokud se nejmenují Mr. & Mrs. Smith. V tom případě je to alespoň sranda. Malé plus dávám za hudbu, která skoro jako jediná dělá dojem osmdesátek. Všechno ostatní pluje v nějakém zvláštním bezčase. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Prestávam sledovať po s01e04. Nie je to zlé, ale zase ani tak dobré. :) Pripadá mi, že sa schéma dosť opakuje a že to bude furt tak nejak podobné a stratila som záujem. // Pilot: Viacmenej predstavuje len postavy a situaciu, v ktorej sa nachadzaju, nieco sudit o serialy sa bude asi dat az po e2. Inak what Ben Nevis said. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špionážní seriál z období studené války, to je něco pro mě, navíc je velmi dobře natočený a obsazený. Jelikož jsem o sobě nikdy netvrdil, že jsem čistá duše a obránce světla, hbitě jsem si oba hlavní hrdiny oblíbil a dokonce i "kulturní referent" Arkadij mi byl po většinu času sympatičtější, než agent Frank Gaad. Asi to bylo tím, že sovětské zlo bylo jasně přiznané, zatímco američtí bojovníci za demokracii hráli vždy čistě, až na výjimky, ke kterým došlo jednou, maximálně dvakrát... Ale teď vážně, myslím, že pro seriál bylo výhrou, že se Keri Russell a Matthew Rhys dali dohromady i v reálu, ta chemie mezi nimi fungovala fantasticky a přispívala ke skvělé celkové atmosféře. Zpočátku mě trochu iritovala postava Stana Beemana, ale postupně si mě Noah Emmerich získával a šestá sezóna by bez něj byla poloviční. Když už tak chválím jednotlivé postavy, nesmím zapomenout na Marthu Hanson v podání Alison Wright, z které jsem byl opravdu nadšený. Na závěr se musím ještě poklonit scénáristům, kteří po celých pětasedmdesát dílů udrželi vysokou úroveň příběhu. Moc dobře jsem se bavil. ()

Galerie (628)

Zajímavosti (24)

  • Ve 47. minutě, když se vrací Stan (Noah Emmerich) domů z práce, slyšíme skladbu „With or Without You“ od irské kapely U2. (Trajektt)
  • Keri Russell (Elizabeth Jennings) a Matthew Rhys (Philip Jennings) hrají v seriálu manželský pár. Herci spolu začali chodit i v reálném životě a mají společného syna Sama. (HonzysKISS)
  • Annet Mahendru (Nina Krilova) umí mluvit ve skutečnosti šesti jazyky (německy, anglicky, rusky, francouzsky, persky a hindsky). Vyrůstala jako nomád po celém světě. Žertovala o tom, že svoji roli získala, protože si producenti mysleli, že je skutečná špiónka. (HonzysKISS)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Perry Mason našel hlavního představitele

Perry Mason našel hlavního představitele

15.01.2019

Bývalá hvězda seriálu Takoví normální Američané Matthew Rhys byl obsazen do hlavní role v nové chystané minisérii Perry Mason od HBO. Když byl projekt poprvé oznámen, mělo se jednat o hraný film od… (více)

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Reklama

Reklama