Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 2
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (166)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za začátku jsem měl o seriál docela obavu, u prvních dílů jsem si říkal, že na to koukat celý asi nebudu. Pak ale přišel čtvrtý díl a ten mě k seriálu přitáhl. A pak už bylo moc pozdě od seriálu odcházet, tak jsem ho dokoukal. Je škoda, že se kvalita dost proměňovala podle toho, kdo v daný moment stál v čele stanice. Musím pochválit to, že se seriál neomezuje jen na případy samotné, ale věnuje se i reáliím z první republiky. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzí slabé hodnocení a dost mě štve nelogické a přízemní srovnávání s Četnickými humoreskami. Proč? Že je v názvu slovo "četník"? Tak potom mi chybí srovnání třeba s oblastí Saint Tropez. Děj je zasazen do roku 1919 a tím pádem musí vše působit jinak než humoresky. Zpočátku se seriál rozjížděl pomalu a rozkoukával se. Ale po nějakých třech dílech už měl svůj standard a začal, kromě lehkého humoru, být i více kriminální. V každém dílu se souběžně vyšetřovaly dva až tři případy, kde jeden byl vždy závažnější a nosný. Někdy šlo i hodně do tuhého. Natočeno bylo slušně filmově a kostýmy neměly chybu. Střídání velitelů bylo spíš na škodu, úplně bych vypustil Langmajera. A odsuzovaný Zedníček má za mě svou velkou současnou roli. Jeho rakušácké šišlání bylo pro něj devizou a nedovedu si ani představit, jak by to působilo, kdyby tu mluvil "normálně". Pro mě se jednalo o velice příjemnou záležitost. ()

Reklama

Johny303 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že na to mnoho diváků zanevřelo dříve, než se seriál pořádně rozjel a "dospěl". Chce to překousnout první tři nudnější díly a pak už kvalita stoupá rapidně nahoru. Zejména díly Staré dluhy, Bestie a Udavač neměly chybu. Dokonce se mi to začíná líbit o něco více, než Četnické humoresky. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víte, proč je hovno hnědé? Je to kvůli žluči. Ta je sice tmavě žlutá až žlutozelená, ale obsahuje bilirubin, což je takový ‚odpad', který vzniká ze starých, pro tělo jich nepoužitelných červených krvinek. Ve střevě ho rozkládají bakterie na dvě části – jedna bezbarvá se vstřebá do krve a vyloučí se močí, druhá se oxiduje na různě barevné sloučeniny, nejčastěji právě v odstínu hnědé, a odchází ven z těla s výkaly. A pointa? Žádná, snad jen, že mi povídání o hovně přijde zábavnější, než Četníci z Luhačovic, ve kterých se Donutil s Jaškówem tváří tak, jako že je hraní hodně bolí a není se co divit, když jsou tak blbí, že je musí na banální stopu přivézt matka jednoho z nich. A komentovat Zedníčkův pseudo-akcent nebudu, to by bylo jako babrání se v hovnech. ()

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Klasický model, který dnešní ČT pro svou původní tvorbu nastolila, je doržen i zde. Vezmete prachů jak sviňa, nasolíte je do prvorepublikové výpravy, hudbu zadáte nějakému volovi s domácími klávesami za pár šupů, scénář nezdáte člověku, který by uměl psát, obsadíte 90% ansámblu herci, kteří něumějí hrát, na režisérskou stoličku posadíte Arichteva, který neumí režírovat --- a máte divácký hit! Seriály První republika a Já, Mattoni, byly telenovely jako hrom. Po prvním díle Četníků z Luhačovic vidíte, že to telenovela být nemůže, ale stejně to tak vypadá a stejně tak debilně se to odehrává, odvíjí a bezpochyby to tak bude i ve zbývajících 11ti dílech. Kriminálka Zedníček. ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • Ve scénách ve slunečních lázních jsou na stříškách vidět eternitové krytiny. Ty se však začaly vyrábět až v 30. letech minulého století, tudíž v roce 1919 na střechách být nemohly. (frolish01)
  • Přesto že byl četník Cmíral (Martin Donutil) vybaven revolverem a vlakovým lupičům odebral pušku, z neznámého důvodu při jejich pronásledování zbraně nepoužil, a to ani k varovnému výstřelu. (sator)

Reklama

Reklama