Reklama

Reklama

Avengers: Infinity War

  • USA Avengers: Infinity War (více)
Trailer 5
USA, 2018, 149 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Don Heck (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 5

Recenze (1 438)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Spokojnosť, bavil som sa, záver super - možno jeden z najlepších filmových cliffov vôbec. Ale nie je to ten druh filmu, o ktorom by som potom pri pive nadšene rozprával kamarátom (ako sa mi naposledy stalo napr. s Ready Player One či Hostiles), proste iba ďalšia veľká marvelovka so všetkým, čo k tomu patrí, Thanos je solídna postava, akcia epická (sekeromlat úúúú!), humor tak 50/50 vtipný a trápny. Mám radšej časti, kde sa na to išlo trochu inak (prvý a druhý Kapitán, tretí Thor...) a nad výkrikmi typu "najepickejší film všetkých čias" iba pokrčím plecom. Plus ako už zaznelo, ak sa niekto dojme pri týchto pokusoch o emocionálnejší prístup, tak mu stačí naozaj málo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $321miliónov║Tržby USA $678,815,482║Tržby Celosvetovo $2,052,415,039 Tržby za predaj Blu-ray v USA $78,230,618║ Tržby za predaj DVD v USA $25,782,828║ Šleha z miliónom superhrdinov. Som sa obával že to bude riadny guláš, každý tu má len svoje malé miesto na prezentáciu aby sa na každého ušlo, a nakoniec to aj ušlo, nebolo to dejovo nejak zbytočne kostrbaté. Záporák Thanos znesiteľný, triková stránka fajn, nebilo to zas až tak moc do očí, akcia výborná, tam dominujú, veľkým plusom taktiež hefty a odľahčené scénky nadmieru pobavia. Neviem si moc zvyknúť na usmrkaného Spider-mana, zas Iron Man bol jeden z tých zaujímavejších. Tak troška je škoda že sa pri tej hromadnej čistke nevedia režiséri predať cez dramatické obluky, nemá to až takú silnú emočnú stránku akú by si to zaslúžilo, tam im to až tak nejde, plus občas to klišé hlavne pri Star Lordovi sa to tam zbytočne bilo. Záver riadne s nami sekol. /videl v kine 2x: 90%/ ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu je asi rekordní počet velkých hereckých es, které se vůbec kdy v blockbusteru objevili. Ale jeho kvality kolísají podle toho, kdo se před plátnem zrovna objeví. Scény se Strážcemi Galaxie, Thorem nebo mladým Spider-manem jsou třeba hodně zábavné a přibližující se zábavou až ke třetímu dílu Thora. Na druhou stranu je to ale pořád Iron Man, Kapitán Amerika nebo Černý panter, kteří legraci vyvažují vážností a spíš kecají, než aby bavili. To je také ten důvod, proč nejsem filmu schopný dát pět hvězd. Na druhou stranu se ale nejspíš jedná o nejakčnější komiksový blockbuster, který se vůbec kdy natočil. Působilo to na mě, jak kdyby se za dvě a půl hodiny akce ani nezastavila. Pořád se něco dělo, mělo to spád a bavilo to. K tomu úhlavní nepřítel v podobě Brolina byl naprosto excelentní. Vzorově pak tvůrci nachystali závěr, který mě na druhý díl nemohl nalákat lépe. Ve výsledku jsem spokojený. Komiksová pětihvězda ale v tomto případě zůstala ušetřena. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Já... bych to trochu krotil. Je to epický? Ano. Je to vyvrcholení deset let dlouhého komiksového seriálu? Zatím ne. Je to jen první půlka, vynikající první půlka, ale pořád pouze část většího celku, ve které fungují akce, hlášky i humor, ale emoce na úrovni těch cca dvaceti sólovek to nevykřeše ani jedinkrát. Parametry pecky tu jsou a nikdo vážně nepřehání, když vám říká, že tam toho je hodně. Nemůžu se ale zbavit pocitu, že tam toho mělo být ještě víc. Snad ty "wow" momenty dorazí v pokračování. 8/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z jednoho pohledu jsou Avengers: Infinity War úžasným (polo)zakončením jedné dekády, při kterém komiksy začaly ve velkém ovládat filmový průmysl a těžit z něj obrovské množství peněz a diváků. Je to úspěch, který funguje, svazuje mnoho naplánovaných postav a příběhových linií do epického finále a dokáže bavit celou dobu. Nejen díky známým tvářím, ale i díky nejlepšímu záporákovi v dosavadním MCU. Pro někoho, koho filmy od Marvelu baví a viděl většinu nebo všechny, je to povinnost. // Druhý pohled (se spoilery): s filmy od MCU je to jako s klasickými pokračováními, všeho musí být více a všechno musí být větší. Po každém záporákovi přijde další, větší, hrdinové prohrávají, dokud se nezvednou (nespojí) nebo se neobjeví nějaký další, který všechno zachrání. Navíc, postavy prakticky neumírají, pokud ano, zase se vrátí. Jsou to principy čitelné, známé a odpovídají i komiksům papírovým. Když se však touto optikou podívám zpět po dvou dnech na promítání posledních Avengerů (a promítnu si i obsah předchozích filmů), tak vlastně IW vnímám jako za a) film o Thanosovi, b) efektní "vtip" vůči divákům. Proč? Protože závěr filmu, ať je jakkoliv bombastický, v kině mě bavil a milion dalších věcí, tak všichni už víme, že to prostě je na efekt a v dalším díle se vše vyřeší podle cca dvou scénářů (cestování časem/multiverse). Stačí to na nejepičtější týmovku všech dob? PS: do tohoto dílu jsem měl rád Hulka, ale to, co s ním scénáristé začali dělat v třetím Thorovi taky už jde do extrému a je otravný a zbytečný (projděte si film a uvidíte). PPS: aspoň jednou mohlo někoho napadnout Thanosovi useknout ruku nebo hlavu (viď blonďáku).. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (204)

  • Ve chvíli setkání Iron Mana (Robert Downey Jr.), Spider-Mana (Tom Holland) a části Strážců galaxie proběhne slavný rozhovor, který Drax (Dave Bautista) zakončí: „I will do you one better: Why is Gamora?“ Tato věta původně ve scénáři nebyla, herec improvizoval. (anule25)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Spidey se zhoupnul k miliardě

Spidey se zhoupnul k miliardě

24.12.2021

To, co se žádnému jinému filmu nepodařilo za téměř dva roky, nový Spider-Man: Bez domova zvládne za něco přes týden. Po potvrzení nejnovějších výsledků globální příjmy megahitu Sony a Marvelu z kin… (více)

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

Ve třetím Spider-Manovi se vrátí Electro

01.10.2020

Poměrně šokující zpráva dorazila od studia Sony, potažmo Marvelu. Ve třetím Spider-Manovi s Tomem Hollandem se totiž jako záporák vrátí Electro s tváří Jamieho Foxxe. Pokud si teď v hlavě snažíte… (více)

Reklama

Reklama