Reklama

Reklama

Malý Sheldon

(seriál)
  • USA Young Sheldon (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 45 h 54 min (Minutáž: 18–22 min)

Hrají:

Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Raegan Revord, Doc Farrow, Montana Jordan, Danielle Pinnock, Rex Linn, Valerie Mahaffey, Brian Stepanek, Melissa Tang (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(141)

Pro devítiletého Sheldona Coopera není snadné vyrůstat ve východním Texasu. Být největším géniem své generace, který vyniká v pokročilé matematice i vědě, totiž není vždycky výhodou, zvláště pak v zemi, kde mají svrchovanou pozici náboženství a fotbal. A zatímco se zranitelný, nadaný a poněkud naivní Sheldon vyrovnává se světem, jeho úplně obyčejná rodina musí najít způsob, jak se vyrovnat s ním. Jeho otec George se ze všech sil snaží uspět jako středoškolský fotbalový trenér i jako otec chlapce, kterému nerozumí. Sheldonova matka Mary zuřivě brání a opatruje svého syna ve městě, kam prostě nezapadá. Sheldonův starší bratr Georgie sice dělá na střední škole co může, ale je těžké být za frajera, když chodíte do stejné třídy se svým devítiletým bratrem. A nakonec je zde taky Sheldonova sestra, jeho dvojče Missy, jež někdy těžce nese, že se jejímu bratrovi dostává tolik pozornosti, ale zároveň je to jediný člověk, který může Sheldonovi spolehlivě říci pravdu. Během deseti let vysílání seriálu Teorie velkého třesku diváci poznali ikonického, výstředního a neobyčejného Sheldona Coopera. Tento komediální seriál nám skýtá příležitost nahlédnout do jeho dětství, kdy se vydává na svou nevinnou, ošemetnou a slibnou cestu k přerodu v muže, jímž se stane. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prequel současného úspěšného sitcomu skrze (nepřiznaný) remake slovutného sitcomu dekád minulých. Nebýt každá epizoda ohraničena trapným, nadbytečným a na sílu roubovaným monologem staršího Sheldona, tak je to sympaticky na zcela (ale jakože vskutku zcela a naprosto) jiné vlně humoru i stylu než předobraz. Obstojí to tedy plně samo o sobě; sice výhradně v ranku druhořadé wannabe napodobeniny Báječných let, ovšem to není zase až tak málo, když vezmeme v potaz, že jde veskrze o solidní druhořadou napodobeninu Báječných let. Navíc napodobeninu, která se po několika epizodách najde a tak dynamika uvnitř rodiny, i každý jeden její člen sám za sebe (v čele s babčou a ségrou), fungují výtečně (přesněji obsazený sitcom tu nebyl dlouhá léta) a díky tomu i celý seriál. Paradoxně je to tedy pro staromilce spíše než diváky Teorie velkého třesku (až na ten voice-over), ale ono to vůbec nevadí. Ba právě naopak; zvlášť když kvalita má zatím vzestupnou tendenci a druhá série už je rodinný sitcom, který aktuálně nemá ve svém ranku konkurenci a jaký tu dlouho chyběl. | S1: 4/5 | S2: 5/5 | S3: 4/5 | S4: 3/5 | ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Prequel k Teórii... sa vydaril a je to predovšetkým zásluhou skvelého výberu hercov v hlavných postavách. Príbeh vychádza z letmých poznámok a spomienok Sheldona Coopera v seriáli Teória..., a je zväčšený a objemnejšie podaný v tomto seriáli. Prínosom je aj komentovanie deja Jimom Parsonsom ako rozprávačom. ()

Reklama

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Návrat do dob Step by Step nebo Married with Children. Retro sitcom který je po každé jediné stránce neskutečně staromódní, primitivní ale taky strašně milý. Pro dnešní sitcomové fandy kteří vyrůstají na Two and Half Man nebo právě The Big Bang Theory zaručené divácké peklo. Pro fajnšmekry kteří si rádi zavzpomínají na staré časy nenáročných blbůstek pohodová zábava.  PS: Armitage je stejně famózní jako Parsons ale ostatní herci ho přehrávají nehorázným způsobem ()

arianasko 

všechny recenze uživatele

Tenhle sitcom mi vyskočil na hlavní stránce při aktivaci HBO GO. A ačkoliv jsem neviděla všechny díly TBBT tak jsem se rozhodla, že tomu dám šanci, protože Sheldon přece musí být vždycky Sheldon! A musím uznat, že jsem si ho zamilovala ještě víc než při TBBT. Co mě však potěšilo ze všeho nejvíc, je to, že ačkoliv malý Sheldon je hlavní postava, seriál jen na něm nestojí. Výborně je napsaná i role malého dvojčete Missy, která se role zhostila neuvěřitelně. Meemow seriálu dodává naprostou korunu a každá scéna s ní znamená automaticky úsměv na tváři. Rodiče jsou takoví, jaké bychom všichni očekávali, a párkrát jsem měla dokonce slzu v oku při jejich konfrontacích se Sheldonem. (Obdivuji rodiče, kteří mají ‘‘trochu‘‘ jiné děti). Co se týká prostředí tak je vybudováno skvěle, stejně jako hlavní soundtrack. Takže když to shrnu je to vlastně moc příjemná a nenáročná podívaná, která má 75% velmi zaslouženě. 4* dávám s čistým svědomím a těším se, až zase zjistím něco z dětství Sheldona, co ovlivnilo jeho dospělé chování. ()

Dandy95 

všechny recenze uživatele

Obrovsky prekvapeni! Super prijemny serial, ktery jsem zapnul z nudy a okamzite me chytnul. Navzdory titulnimu charakteru jsou pro me nejzabavnejsi vsechny vedlejsi postavy okolo Sheldona, kteri jsou moc sympaticky a na jejich osudy se hezky kouka. Formatem ma young sheldon bliz k malcolm in the middle nez k originalnimu TBBT a me to sedi perfektne. Jako bonus ve me serial probudil moji malinko pozapomenutou lasku k 80s hair metalu <3 ()

Galerie (1 623)

Zajímavosti (200)

  • Epizoda byla premiérově vysílána v den narozenin Zoe Perry, která hraje Sheldonovu matku. (G....)

Související novinky

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

11.06.2021

Užili jste si sprosťáka Teda v jeho prozatím dvou celovečerních filmech? Pak vám jistě udělá radost, že se populární postava dočká také televizního zpracování. Streamovací služba stanice NBC Peacock… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Favreau a mladý Sheldon

Favreau a mladý Sheldon

16.03.2017

Přátelé měli spin-off s Joeym, Teorie velkého třesku nám nabídne Sheldona. Rozdíl je akorát v tom, že tentokrát dostaneme prequel, v němž bude populárnímu hrdinovi 9 let. Ano, řeč je o dlouho… (více)

Reklama

Reklama