Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer

Recenze (99)

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem se s tímto seriálem nemohl popasovat v prvních třech dílech, další jdou jen a jen nahoru. Všechny postavy sympatické a samotné zpracování jemně střídá vážno s pár vtipnými scénkami nenásilně vloženými do každého dílu. Vždycky mě alespoň jedna rozesměje na celý kolo. Příjemný fan seroš s nadhledem. 80% ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Išiel som do toho "naslepo", mysliac. že ma čaká paródia, Family Guy & Tedov mám rád. Veľký omyl, troška humoru je akurát v S01, zvyšné seasons vo vážnom tóne - kópia Star Treku, len miesto Enterprise je Orwille. Zaskočení zrejme zostali aj kravaťáci vo FOXe, kde sérku po S02 zatrhli, a Orwell prešiel s odretými ušami do HULU. Ináč, tak, ako je MacFarlane dobrý scenárista, tak je dvojnásobne mizerný herec... ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to vypadá, že po třetí sérii Orville definitivně doletěl do cíle, a spolu s ním i snaha navázat na klasické sci-fi seriály doby minulé se vším, co k tomu patří, a ještě k tomu přidat o něco více nadhledu. Tedy aspoň v prvních dvou řadách, které si s klasiky jako Star Trek (neznám) či Hvězdná brána (znám velmi dobře) opravdu v ničem nezadají, a svým stylem opravdu věrně navazují na trend takovýchto seriálů. MacFarlane tady zdárně kombinoval humor s vážnými prvky, a s ironií sobě vlastní poukazovat na různé společenské neduhy současnosti, a zároveň dokázal vytvořit i poutavý sci-fi příběh. Plusem k tomu byli různé epizodní roličky velkých hvězd, když vám dojde na malou roli Liam Neesom, nebo hlasově Bruce Willis, tak je to vážně pecka. Třetí série, vznikající skrze mnohé covidové, produkční a všemožné další problémy už na to šla trochu jinak. S přechodem na Hulu nabobtnala délka jednotlivých dílů, mnohdy až skoro na filmovou délku, humor se vypařil, a zbyla jen ta sociální kritika. Už to prostě nebylo ono... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zatím bez přemýšlení. Nové seriály mě už roky nebaví, přesto jsem jako dlouholetý Trekkie dal šanci Star Trek Discovery. Výsledek? Hypermoderní, kontinuální příběh s neskutečnými dírami v návaznosti na celý Star Trek svět, temný, plný podivných nesympatických postav. Ale díky sledování a stahování titulků jsem se dověděl o Orville a to byla pecka! Orville je přesně takový Star Trek, jak má vypadat. Od designu lodě a jejího vnitřku, uniforem, povědomých ras či postav až po drobnosti typu Federace (Unie), základní směrnice, správného nasvícení, můstku atd atd. A jistě je tu zcela nestartrekovský humor, vyplývající z toho, že jsou tu obyčejní lidi. A tak se tu chlastá, randí, občas se někdo poblije či křičí hrůzou v nepatřičné situaci, občas k němu vedou kulturní rozdíly. Jenže ten humor nijak nenarušuje perfektní příběhy, které se dají brát 100% vážně a i když jsme je už v různých variaích viděli v nesčetně Star Trecích, Stargatech či Outer Limits, stále fungují. Jsou napínavé, občas dojemné, někdy s vynikajícími paralelami na současný svět a většinou si řeknete ano tohle je Star Trek. Efekty jsou povedené, stejně jako výprava, žádný kulisový Červený trpaslík se nekoná. A postavy? Konečně seriál, kde není půlka postav psychickými troskami, bezpáteřními zmrdy či chladnokrevnými manipulátory (ano mluvím o tobě Discovery). Kapitán a první důstojnice mají mezi sebou rozpadlé manželství a nevyřešené city ale jsou to profíci a sympaťáci, u kormidla sedí dvojice vtipálků a pařmenů, je tu Worfovský Bortus, umělá bytost Isaac připomínající Data a moudrá doktorka alias Beverly Crusherová. A také drobounká Alara se skoro supermanovskými schopnostmi. Jedinou výtkou je docela málo vesmírných bitev a akcí... ale i těch se dočkáte. Zatím paráda a moc se těším na další řadu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavá parodie Star Treku od Setha MacFarlanea. Kupodivu ani humor není moc přepálený. Děj se odehrává v roce 2419. Kapitán Mercer je po pauze pověřen velením lodi Orville. Musí se seznámit s novou posádkou. Po menší potyčce se svojí ex se nálada uklidní a posádka začne fungovat. Fóry jsou tu dost povedené. Spousta epizod jakoby svým dějem kopíruje Star Trek. Občas se tu dočkáme i slušného filozofického přesahu, což u komedií není moc běžné. Jednotlivé díly na sebe moc nenavazují. Můžeme ale pozorovat vývoj vztahů mezi členy posádky. Kvalita jednotlivých dílů je dobrá, ale některé jsou hodně povedené. Vtipy reagují často na aktuální věci. Posádka je sympatická a obsazení taky. Nová série je tu a s ní i nový konflikt. Naší posádce se ale vše podaří vyřešit. "Moclanďané močí pouze jedou ročně." :D ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • Scény z výzkumného centra Epsilon 2 se natáčely ve stejné budově, která posloužila jako sídlo policejního oddělení San Angeles ve filmu Demolition Man (1993). (HellFire)
  • Stráže/vojáci nosí automatickou zbraň FN P-90, která byla původně vyvinuta na žádost NATO a dnes se používá ve více než 40 zemích. (HellFire)

Reklama

Reklama