Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 4
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Zajímavosti (142)

  • V poslední epizodě seriálu se měl objevit i známý Doctor Strange, z čehož nakonec sešlo. (JerryMalfoy97)
  • Minisérie se stala mezi fanoušky natolik populární, že po uvedení své epizody Breaking the Fourth Wall (2021) nátlak diváků dokázal shodit streamovací službu Disney+. (NiWi)
  • V celé minisérii je víc trikových záběrů než Avengers: Endgame (2019). (ČSFD)
  • V historii Marvel Cinematic Universe žádný projekt nikdy nedostal nižší rating TV-PG (mládeži nepřístupno do 10 let), než seriál WandaVision. (Mahriz)
  • Určité pasáže seriálu byly skutečně točeny před živým publikem a všichni zúčastnění podepsali smlouvy o mlčenlivosti, aby nevyzradili žádné spoilery z příběhu. Většinou to byli dobrovolníci, kteří se chtěli zúčastnit natáčení, blízcí přátelé lidí ze studia a podobně. (ČSFD)
  • V tomto seriálu můžeme vidět návrat postavy z Captain Marvel (2019) – Monica Rambeau (v Captain Marvel ji hráli Azira Akbar a Akira Akbar, v tomto seriálu Teyonah Parris). Vytvořil ji Roger Stern spolu s umělcem John Romita právě jako následovnici Captain Marvel pro komiks „The Amazing Spider-Man Annual #16“ z roku 1982. Později však vystupovala pod jmény Photon („Avengers Unplugged #5“, 1996), Pulsar („New Thunderbolts #9“, 2005) a naposledy pak pod jménem Spectrum („Mighty Avengers #1“, 2013). Dokáže absorbovat, generovat a manipulovat s energií, kterou se dokonce sama může stát v jakékoliv formě v elektromagnetickém spektru. Tyto schopnosti jí umožňují rychle cestovat a dosáhnout tak až na rychlost světla. Zúčastnila se bitev proti Beyonder, Jean Grey, Attuma, Kang The Conqueror, Grandmaster či Egghead, díky bitvě s ním se stala plnohodnotnou členkou Avengers. Později nahradila Wasp a byla „leaderem“ Avengers ve velice těžkých chvílích, kdy jim velela v bitvách proti X-Men, olympským bohům a Super-Adaptoidům. Snažila se též vyřešit spor mezi Herkulem a Namorem. Dále čelila telepatovi Dr. Druid, který se jí snažil ovládnout a tím i celé Avengers a pomáhala také v boji s Drákulou Doctoru Strangeovi a Scarlet Witch. Působila i v týmech Nextwave (Elsa Bloodstone, Tabitha Smith, Aaron Stačil, The Captain a Dirk Anger) a Ultimates (spolu s Captain Marvel, Black Panther, Blue Marvel a Miss America). (3T)
  • Příběh je inspirován komiksovou sérií „The Vision and the Scarlet Witch“ z 80. let (1982–1986), kterou vytvořil Bill Mantlo a navázal na něj Steve Englehart (Volume 2). Příběh obsahuje flashbacky, které hledají inspiraci v „House of M“ od Brian Michael Bendis z roku 2005. Tato komiksová série řeší vztahy mezi rodičem (Magneto) a dětmi (Scarlet Witch a Quicksilver). (3T)

WandaVision - Natočeno před živým publikem (2021) (epizoda) (E01)

  • Tato epizoda se odehrává v 50. letech. V jedné scéně si můžeme všimnout kalendáře na zdi, že uvádí úterý 1. srpna. V 50. letech spadlo úterý pouze na rok 1950, takže se epizoda odehrává 1. srpna 1950. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama