Reklama

Reklama

Na plovárně

(pořad)
Talk-show
Česko, 1998, 924x26 min

Režie:

Jan Hojtaš

Scénář:

Marek Eben

Hudba:

Marek Eben

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), František Němec, Hana Maciuchová, Robert Redford, Karel Gott, Marie Rottrová, Liv Ullmann, Terry Gilliam, Ester Kočičková (více)

Obsahy(1)

Televizní talk show Na plovárně se objevuje na obrazovce hlavního programu České televize už od roku 1998. První díly byly natočeny v prostorách zrekonstruované pražské "občanské plovárny" (odtud název). Poté se natáčení přesunulo do příjemného prostředí klubu Avion. Tady nalezl štáb plné pochopení, skvělé zázemí a klid pro práci. Natáčení plovárny není časově omezeno a po sestřihu jeho vysílací podoba činí cca 25 minut. Nejedná se o žádnou bulvární nebo investigativní žurnalistiku, ale o klidné a milé povídání se zajímavými lidmi z celého světa. Tato skutečnost je podepřena osobou hostitele, kterým je velká hvězda obrazovky České televize, pan Marek Eben. Marek je znám jako herec, muzikant a především jako TV presenter. Jeho milé, inteligentní a seriozní vystupování mu vyneslo nesmírnou popularitu a je hlavním důvodem skutečnosti, že za celou dobu trvání "plovárny" nabídnuté natáčení nikdo neodmítl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (278)

Radek99 

všechny recenze uživatele

O tom, že ve všem a všude je důležitý především lidský faktor, se přesvědčíte i v oblasti televizní zábavy v této osobité talk show... kde vládne etalon českého moderátorského řemesla - Marek Eben ! Je až neuvěřitelné, jak je tenhle muž kultivovaný, příjemný a přitom si drží tak svůj vysoký moderátorský standard... Gentlemanská, inteligentní a zábavná kultivace diváka, tak bych to nazval... ()

MartinDrhlik 

všechny recenze uživatele

Marek Eben, gentleman mezi současnými českými umělci. Je úplně jedno, jestli sledujete díl, kde je host a téma podle vašeho gusta či nikoliv. Moderátorovo umění zaujmout diváka svými otázkami a stylem vedení dialogu, i když vás téma vůbec nezajímá, je obdivuhodné. Hosté často moderátorovi říkají, že na položenou otázku se je ještě nikdo nikdy nezeptal. Taková otázka bývá většinou kombinací netradičního úhlu pohledu na věc a laického, srozumitelného tázaní. Věnovat tomuto pořadu necelou půlhodinku týdně? Doporučuji! Relaxační i naučná záležitost. Vždy se dozvíte něco nového :-) Hodnocení nejvyšší. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

V Maximu sem teď čet, že programy s Markem Ebenem jsou televizním ekvivalentem análního čípku, že konkrétně Na plovárně se odehrává bez jakékoli kontroverzní otázky. To je sice pravda a dost sem se u toho i natlemil, přesto dávám čtyři hvězdy, protože všichni víme, jak to ve skutečnosti je. Dokonce i redaktoři Maximu:-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Každý mi dá jistě za pravdu, že pan Eben dělá nejlepší rozhovory pod sluncem. Na ně je radost koukat. A stejně tak jako v sestříhané verzi, musím říct, že je to zážitek i na živo. Dvakrát jsem zažil v Karlovarském divadle a zatímco kapela Lucie byla v pohodě a možná trošku nalitá, tak Uma Thurman byla spíš na pár facek. Dobrý rozhovor je podle mě ten, ze kterého si po jeho skončení dokážete udělat ucelený obrázek na konkrétního člověka, a pan Eben svojí absolutní přípravou nechybuje a s každou další otázkou přesvědčuje osobnosti celého světa, že tu máme člověka na svém místě. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší rallye jezdec Sebastien Loeb nedává rozhovory, nemá žurnály rád a raději za sebe nechá mluvit své výkony na silnici. Když jej tvůrci pořadu Na plovárně nakonec přemluvili, aby si s Ebenem tu slabou půlhodinku pokecal, po jejím skončení se ptal, proč už končí, že by si nejraději povídal dál a dál- myslím, že není nic výmluvnějšího. Marek Eben, se svojí výbornou angličtinou a především skvělou připraveností, vede rozhovory a podává otázky tak, že si dotazující nemusí připadat jako nějaký idiot, když se ho pořád ptají na to samé... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • Několik desítek rozhovorů bylo vydáno knižně. Ve zvukové podobě na CD vyšly u vydavatelství Lotos. (Zdroj: wikipedie.cz)
    (Kmotr76)
  • V úvodní znělce vlají vlajky na budově doleva, ale projíždějící parník má vlajku doprava. Není to chyba, protože vlajka na pohybujícím se plavidle (natož na jiném rychleji se pohybujícím vozidle) ukazuje směr tzv. zdánlivého větru. Čili tato scéna by za určitých podmínek mohla být reálná. (Brtniik)
  • Autoři pořadu pošilhávali po znělce z písně Bobby McFerrina – „Don't Worry Be Happy“. Když se ale dozvěděli cenu, couvli. Pořad měl za 14 dní startovat a Eben byl požádán, zda by nedodal něco svého. Stihl to, jak už dnes víme. Jeho znělka otevírá pořad již 20 let. (sator)

Reklama

Reklama