Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest žen spojuje hrozné tajemství z doby, kdy byly chovankami internátní školy, ve které pevnou rukou vládla jeptiška Ursula. Když Ursula zjistila, že jedna z nich, patnáctiletá Mary, čeká dítě s místním knězem, rozhodla se ji očistit od hříchu. Maryiny kamarádky byly svědky jeptiščiny krutosti a kamarádce pomohly. Od té doby už jeptišku nikdo neviděl a škola byla zavřena... O mnoho let později je Mary brutálně zavražděna. A nejen ona. I další bývalé chovanky školy za záhadných okolností umírají. Ostatní jsou nuceny se opět spojit a společně s Eve, dcerou Mary, a jejími přáteli nalézt příčinu vražd. Vše nasvědčuje tomu, že Ursula se vrátila, aby se pomstila těm, které jí ublížily... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Argondia odpad!

všechny recenze uživatele

Další takzvaný mysteriózní horor, který je spíše nepovedenou parodií. Uhozený příběh, špatní herci, záplava klišé, nejapných hlášek a triků, které mi byly k smíchu (jeptiščin škleb a rádoby děsivá scéna v letadle). Utrpení od začátku do konce. Rozuzlení příběhu byla ubohost sama. Propadák jak má být. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci som Briana Yuznu ako režiséra a producenta nikdy nemal bohvieako rád, Mníške musím jedno uznať: urobiť z hororového monštra vraždiacu mníšku, to je fakt originálna vec. Navyše vizuálne úchvatne spracovanú. Snímka ďalej disponuje i dobrou atmosférou, takže ak stráviť príjemne béčkarský hororový večer a nemáte po ruke nič lepšie, Mníška celkom ujde [až na hlúpe rozuzlenie]. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/693/ ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia tohoto filmu,majú veľkú fantáziu.Tí čo vedia riešiť dobré záhady,tak tento film prekukli hneď od začiatku a vedeli čo bude nasledovať,tí druhí musím sa priznať,k ním patrím aj ja,ktorých celkom pohltil dej o mníške,tak na konci filmu museli strašne nadávať tak ako ja.Radšej by som strávil pointu s duchom,ako to čo nasledovalo.Aj ta mníška bola až trápne zle vizuálne spracovaná,pri niektorých scénach.Atmosféru to niekedy malo,hlavne v tom kláštore ale ten koniec bol neskutočne debilný.A hlavná postava tiež moc hereckého umenia neukázala.Bol som pripravený dat lepšie hodnotenie,ale ten koniec ma znechutil natoľko,že určite nemožem dat lepšie ako 2*. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Včera pozreté :) .  Film, ktorý som videl pred rokmi v TV. Film je celkom za mňa slušný horor, ktorý nenadchne ale ani neurazí. Mňa tento film, keď som ho videl prvý krát nadchol. Po včerajšom pozretí bol za mňa stále dobrý. Ozvučenie je dobré. Herecké výkony sú nadpriemerne. Dĺžka filmu 98min za mňa je vcelku krátka stopáž vedel by som si predstaviť aj 120min. Niektoré veci sú dané a sú aj dotiahnuté tak, že to človek pochopí ale mohlo by to byť viac rozpytvané... Celkové hodnotenie za mňa je: 60% ()

folklorman 

všechny recenze uživatele

Když sem si film našel a objednal z časopisu POPRON, tak sem se nemohl dočkat až film uvidím, protože vše nasvědčovalo tomu, že to bude perfektní horor. Bohužel, to co jsem čekal ve filmu nebylo. Jeptiška, která se zjevuje v kapalném skupenství mě nebere - čekal sem to úplně jiné. No ,ale i tak dávám dvě hvězdy za dobré interiéry, dobré herecké obsazení a za to málo gore. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Luis de la Madrid soutěžil o Barcelonskou cenu v kategorii nejlepší režie. (Terva)

Reklama

Reklama