Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest žen spojuje hrozné tajemství z doby, kdy byly chovankami internátní školy, ve které pevnou rukou vládla jeptiška Ursula. Když Ursula zjistila, že jedna z nich, patnáctiletá Mary, čeká dítě s místním knězem, rozhodla se ji očistit od hříchu. Maryiny kamarádky byly svědky jeptiščiny krutosti a kamarádce pomohly. Od té doby už jeptišku nikdo neviděl a škola byla zavřena... O mnoho let později je Mary brutálně zavražděna. A nejen ona. I další bývalé chovanky školy za záhadných okolností umírají. Ostatní jsou nuceny se opět spojit a společně s Eve, dcerou Mary, a jejími přáteli nalézt příčinu vražd. Vše nasvědčuje tomu, že Ursula se vrátila, aby se pomstila těm, které jí ublížily... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Klasická variace na tisíckrát viděný příběh o zbloudilé duši, která nemyslí na nic jiného než se pomstít a pozabíjet si pár lidí. Kdyby měla Jeptiška alespoň nějakou atmosféru nebo pár povedených scén, tak ani neceknu, ale tohle je opravdu hrozné, doporučuji obloukem se vyhnout. 10% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Výjimečně špatná duchařina a kupodivu ze Španěl, jsem totiž zvyklý, že odtamtud přicházejí většinou nadprůměrně zajímavé kousky. Tentokrát to ale byla trefa vedle a naprostá ztráta času. Teatrální přehrávání špatných herců v kombinaci s retardovanými dialogy i zápletkou sráží tenhle nejapný pokus o horror na mentální úroveň latinskoamerických telenovel. K tomu ještě otřepané, laciné a naprosto pitomé rozuzlení, které je v rozporu s předchozím dějem, to by býval musel neschopný rejža některé scény natočit jinak. Ale zato se mu fakt originálně povedlo zvýšit napětí hřměním bouře a blikáním žárovek. Ubohost. Jedinými jakž takž plusy jsou duch jeptišky na vodní bázi, a pak ještě tři hezké zralé Španělky v menších rolích, konkrétně ta v kuchyni podříznutá, pak ta kulhavá kozatá a třetí s harpunou. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ze začátku dost nudný snímek,postupně však Jeptiška nabírá na obrátkách a zhruba ve 3/4 filmu má docela dobrou atmosféru a grády.Samotná pointa je pak ale neskutečně zpackaná.Spíš než o krvavý slasher se jedná o duchařinu,ovšem efekty jsou hodně odfláknuté.Celkové pár lekačak,velmi pohledná ústřední představitelka,sem tam napínavá atmosféra,já to vidím na průměr se vším všudy :) ! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci som Briana Yuznu ako režiséra a producenta nikdy nemal bohvieako rád, Mníške musím jedno uznať: urobiť z hororového monštra vraždiacu mníšku, to je fakt originálna vec. Navyše vizuálne úchvatne spracovanú. Snímka ďalej disponuje i dobrou atmosférou, takže ak stráviť príjemne béčkarský hororový večer a nemáte po ruke nič lepšie, Mníška celkom ujde [až na hlúpe rozuzlenie]. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/693/ ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tak jsem - obalamucen atraktivitou námětu - zase jednou ignoroval nevalné hodnocení "Jeptišky" na CSFD i IMDb a strávil sledováním tohoto snímku více než hodinu a půl života. Dobře mi tak. Po vizuální stránce nelze filmu nic vytknout, těch pár dějových nesrovnalostí bych ještě snesl a tak by to byla docela ucházející duchařina, nebýt katastrofálně odbytého a nelogického závěru, který dělá idioty nejen z diváků, ale i z tvůrců. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Luis de la Madrid soutěžil o Barcelonskou cenu v kategorii nejlepší režie. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno