Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest žen spojuje hrozné tajemství z doby, kdy byly chovankami internátní školy, ve které pevnou rukou vládla jeptiška Ursula. Když Ursula zjistila, že jedna z nich, patnáctiletá Mary, čeká dítě s místním knězem, rozhodla se ji očistit od hříchu. Maryiny kamarádky byly svědky jeptiščiny krutosti a kamarádce pomohly. Od té doby už jeptišku nikdo neviděl a škola byla zavřena... O mnoho let později je Mary brutálně zavražděna. A nejen ona. I další bývalé chovanky školy za záhadných okolností umírají. Ostatní jsou nuceny se opět spojit a společně s Eve, dcerou Mary, a jejími přáteli nalézt příčinu vražd. Vše nasvědčuje tomu, že Ursula se vrátila, aby se pomstila těm, které jí ublížily... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

fredisek odpad!

všechny recenze uživatele

Ve chvíli, kdy slečna hrdinka říká (rajcovnímu) budoucímu farářovi v ložnici jeptišky, která málem zabila její mámu, že "teď ne", dojde vám, že tu něco smrdí, zatuchlejc než sestra Uršula, která dvacet let hnila v rybníčku u školy. Naprosto dokonalý případ špatného hororu. (A) - monstrum se objevilo naférovku už asi v páté minutě. (B) - když chcete někam míchat křesťanskou mystiku, měli byste o ní něco vědět, že odkráglujete pár postav stejným způsobem, jako skončili jejich svatí jmenovci, z vás scenáristu hororů neudělá. (C) - useknutá hlava tu vypadá jak z televizního filmu z produkce československý televize z osmdesátek. Postavy nemají moc motivace, je to jenom banda náhodných floutků, kteří se tak nějak připletli do cesty (kolikrát se vám podaří potkat vysvalenýho studenta semináře u kopírky?). La Monja je smutným krokem vedle v hororovém žánru, který jinak Španělům docela jde. Je překvapující, že v zemi, která zažila inkvizici, vznikne scénář, co snad napsal někdo na církevním internátu o přestávce mezi sváčou a večeří.... ()

Argondia odpad!

všechny recenze uživatele

Další takzvaný mysteriózní horor, který je spíše nepovedenou parodií. Uhozený příběh, špatní herci, záplava klišé, nejapných hlášek a triků, které mi byly k smíchu (jeptiščin škleb a rádoby děsivá scéna v letadle). Utrpení od začátku do konce. Rozuzlení příběhu byla ubohost sama. Propadák jak má být. ()

Reklama

folklorman 

všechny recenze uživatele

Když sem si film našel a objednal z časopisu POPRON, tak sem se nemohl dočkat až film uvidím, protože vše nasvědčovalo tomu, že to bude perfektní horor. Bohužel, to co jsem čekal ve filmu nebylo. Jeptiška, která se zjevuje v kapalném skupenství mě nebere - čekal sem to úplně jiné. No ,ale i tak dávám dvě hvězdy za dobré interiéry, dobré herecké obsazení a za to málo gore. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Výjimečně špatná duchařina a kupodivu ze Španěl, jsem totiž zvyklý, že odtamtud přicházejí většinou nadprůměrně zajímavé kousky. Tentokrát to ale byla trefa vedle a naprostá ztráta času. Teatrální přehrávání špatných herců v kombinaci s retardovanými dialogy i zápletkou sráží tenhle nejapný pokus o horror na mentální úroveň latinskoamerických telenovel. K tomu ještě otřepané, laciné a naprosto pitomé rozuzlení, které je v rozporu s předchozím dějem, to by býval musel neschopný rejža některé scény natočit jinak. Ale zato se mu fakt originálně povedlo zvýšit napětí hřměním bouře a blikáním žárovek. Ubohost. Jedinými jakž takž plusy jsou duch jeptišky na vodní bázi, a pak ještě tři hezké zralé Španělky v menších rolích, konkrétně ta v kuchyni podříznutá, pak ta kulhavá kozatá a třetí s harpunou. ()

Elbarto08 

všechny recenze uživatele

No..vynechme jeptišku co si odkráčí od činu smrti otáčivými dveřmi a ječště si je zatočí. Ten konec, probůh. Jedna vypadá jako Lady Gaga( ale kdo by ji v r.2005 znal) a taky, proč s tou konečnou teorií o jeptišce, která úplna zkazila i ty jakž takž ucházející dějové momenty, protože to byl naprostej nesmysl, přišel ten divnej kluk, kterej v jeptišku absolutně nevěřil a nakonec se z něj stal duchovní a vše to odrecitoval... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Luis de la Madrid soutěžil o Barcelonskou cenu v kategorii nejlepší režie. (Terva)

Reklama

Reklama