Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (135)

nmarca 

všechny recenze uživatele

Po fiasku Nemocnice po 20 letech nečekaný vzestup. Bílá vrána mezi českými televizními seriály. Všechny hlavní postavy předvádějí soustředěné, uvěřitelné výkony, jejich postavy mají vnitřní soudržnost a logicky pokračují ve vývoji zahájeném v nejstarších dílech. Na škodu bylo jen zbytečné množství postav, u mnohých z nichž byly jejich osudy jen naznačeny a nedotaženy do konce. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co je to za územní plán, když i po třiceti letech je špitál pořád na kraji města? Asi s vámi už nikdo nechce mít nic společného, že? Já se teda nedivím, protože sem bych si nešel ani pro čistý kapesník. A to že takovéhle prznění legendy je hodně k pláči. Polesný by měl zalézt zpátky na posed, jinak by se mu mohlo lehce stát, že si ho někdo splete s divokou. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vše podstatné jsem již napsal k prvnímu pokračování po dvaceti letech. Tady se vzpomíná o něco víc než v předchozí sérii, ale ani spousta kvalitních herců od Richarda Krajča přes Lucii Vondráčkovou či návrat Oldřicha Kaisera, i když docela malinký, seriálu nepomáhá. Jo, tak děj sám o sobě by mohl být relativně zajímavý. Kdyby ovšem se nejednalo o pokračování seriálu tak legendárního jako je Nemocnice na kraji města. Seriálu, ze kterého se téměř vytratí původní postavy. Na Dietla prostě pánové tvůrci nemají. Já bych se u skvělých seriálů z let minulých za nepokračování, jen to kazí dojem. ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí druhej série jasný odpad, ale výmena scenáristky za Luciu Konášovú z toho spravila slušne pozerateľný seriál. Nebyť pridávania všetkých tých multi-kulti somarín do deja, bolo by to ešte lepšie. Tipujem, že v ďalšej sérii sa dočkáme aj nejakého gaya, lesbičky, eutanázie, rodovej rovnosti a pozitívnej diskriminácie. ()

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Další znásilnění a zohyzdění původního povedeného seriálu, které opravdu nebylo nutné. Tak nepravděpodobně poskládané zápletky, nesmyslé reakce a vztahové propletence. Proč mají tvůrci filmu odborné lékařské poradce? Ne, takhle to opravdu v žádné nemocnici chodit nemůže a nechodí – vztahy lékař-sestra, setra-sestra, lékař-lékař, personál-pacienti atd. apod. Totální absurdita. Kde nechal pan Abrhám charisma? K tomu ještě špatně mluví se špatně udělanou zubní protézou. Ztráta času. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Seriál měl velmi slušnou sledovanost. Každý díl vidělo kolem 1,5 milionu diváků. (cariada)
  • Až v této třetí řadě dostala Blažejová (Hana Maciuchová) křestní jméno. (M.B)
  • Během 149 dní natáčení se v seriálu vystřídalo celkem 60 herců a dalších 170 účinkujících ve vedlejších rolích. (Agatha)

Reklama

Reklama