Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Recenze (1 262)

roswell47 

všechny recenze uživatele

Dobre, ja som bol spokojný. Doctor Strange je v podstate veľmi zvláštna Marvelovka pretože na takú nie sme zvyknutý aspoň za mňa. Ja som videl veľa Marveloviek takže ja si to tak myslím. Bolo to fajn dobrodružstvo zažiť s dobre vybranými hercami a príbehom. Zo začiatku nebola použitá ani mágia a vtedy som sa toho filmu trochu obával ale od polovice Doctora Stranga ma samotný film bavil. Všade tá mágia a tie temné dimenzie, proste to ma na tom bavilo. Škoda že Mads Mikkelsen nedostal lepšie vysvetlenie a rozvitie postavy ktorú hral. To som bol aj trochu sklamaný. Miestami dobrý vtip, aspoň som sa trochu aj pobavil. Triky efekty, boli super, nesklamali a 3D malo tiež niečo do seba.  Dávam 8/10 takže 4 hviezdičky. ()

Dusty56 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem odkládal strašně dlouho, protože jsem věděl, že Strange prostě nebude moje oblíbená postava. Ale musím uznat, že jsem se spletl a nakonec to nebylo vůbec špatný. Děj není sice originální, ale jede podle vyzkoušený šablony, která prostě funguje. McAdams mi úplně do role neseděla, naopak Cumberbatch docela jo, byť jeho postava Strange nikdy nebude moje oblíbená. Lepší tři hvězdy. ()

mmirri 

všechny recenze uživatele

Slátanina, kde účel světí prostředky by si zasloužila `odpad`. Ale odráží realitu současné civilizace, kde je téměř cokoli zneužíváno pro cokoli. Za možnost zamyšlení a technické provedení měním na 2* ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Také to na mne dělá dojem o dospělácký pokus o Harrho fotra. Asi nejsem ta spávná cílovka pro zfilmělé komiksovky (tedy až na Sin City a Deadpool). Přesto, že to tady táhne Benedict Cumberbatch, tak je to povrchová těžba v oblasti mystery a esotery. Typoval jsem to na produkci odněkud z rákosí, ale překvapilo mne, že je to z USA, a navíc poměrně mladá (2016). Stopáž 115 minut je dost vyčerpávající a po půlce už ta myšlenkově plochá prskavková kouzla dost otravují i tak značně plochý děj. ()

7Filip7 

všechny recenze uživatele

8/10. Hodně neklasická marvelovka. Cumberbatch se podle mě pro tuhle roli hodí víc než kdo jiný. Určitě tu musím zmínit vizuál, který je naprosto božský a vypadá to sakra dobře. Ale nemůžu se ubránit pocitu, že mi ten styl a vizuál trochu připomíná Počátek. Ale co už. Záporák byl vcelku dobrý a upřímně bych ho chtěl vidět i víc než v jednom filmu, protože mi přijde dost zajímavý a Mads Mikkelsen tuto roli zahrál opravdu dobře. Já se dost bavil. ()

Mikey_Silver 

všechny recenze uživatele

Doctor Strange má úžasný origin příběh a zároveň vůbec nezasahuje do ostatních MCU filmů a jde si za svým, což je super. Vizuální efekty a hudba jsou úžasné. Samotné postavy jsou skvěle vyobrazené a Benedict Cumberbatch je na Strange nejlepší volba. Možná tenhle film nepatří k těm nejlepším MCU filmům, ale pořád se jedná o slušnou marvelovku. ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele

Film je oprav­du pove­de­ný, mož­ná, že to není film roku, ale pat­ří mezi fil­my, kte­ré jsou mezi prv­ní­mi. Sice na 3. Kapitána Ameriku, Strážce gala­xie, ani na Ant-mana nemá, ale v kon­ku­ren­ci ostat­ních fil­mů ten­to rok pat­ří mezi lep­ší fil­my. 80 % ()

lip2 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu silnou stránkou tohohle dílu nejsou vybuchující domy a podobné kraviny ,ala inception ,ale skvělé hraní benedicta dokonalý humor film má své mouchy jako každý blocbuster poslední doby ,ale odcházel jsem s kina s pocitem ,že jsem se dobře bavil a ,že mé peníze nevyletěli jen tak pro nic z oknem a to je tu oč tu běží :-D ()

hoverlord 

všechny recenze uživatele

Marvel jde nahoru! Ne vážně, vyjma Deadpoola (což je kapitola sama o sobě) je tohle opravdu povedený film z dílny Marvelu za poslední dobu. Neměl jsem tu čest vidět film ve 3D, ale je mi jasné, že to musí být ještě o několik stupňů lepší. Hlavně ve chvílích, kdy se na plátně ohýbá realita, budovy se prolínají do sebe a tvoří všelijaké obrazce, však znáte z trailerů. Velké plus bych připsal hlavně skutečnosti, že to po dlouhé době byl film, u kterého jsem si nepřipadal, že v kině sedím 115min. Nevybavuji si nějak výrazná hluchá místa, kdy se zkrátka "nic neděje". Bohužel zazní tu opět stará známá a otřepaná klišé ohledně jakýchsi zákonů přírody a vesmíru, které se nesmějí porušit (jen proto, aby vzápětí porušeny byly), možná až moc rychlý přechod z učedníka na mistra a další situace, se kterými se dnes setkáváme téměř v každém filmu se superhrdinou. Koneckonců, má to být Origin Film, dle mě by ale neuškodilo přijít s něčím čerstvějším. Závěrem bych jen dodal, že mám také obavy, jako někteří další komentující, ohledně toho, co se stane, až se spojí s Avengers. Zatím ale palec nahoru, 80+% film naprosto zasluhuje. ()

Amber.1977 

všechny recenze uživatele

Nevím. Byla jsem na Matrix, Harrym Potterovi, nebo na Sedmi letech v Tibetu? V každém případě to chci vidět v originále, abych si ověřila, že to, co shodilo Tildu Swinton, byl dabing. ()

Akatinka 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že příběh je super, děj plyne, má to logiku, prostě se na to hezky dívá. Co ovšem nesmím zapomenout je, že takhle jsem se z tohoto světa nasmála jen u Strážců Galaxie. Ani u Avengers jsem se nepobavila tak hezky jako u tohohle filmu. ()

anna.ure 

všechny recenze uživatele

Víc než cokoli jiného mi to připomínalo Thora, více světů a dimenzí, prostě Thor se skalpelem a rouškou. Ačkoli na tyhle nereálné až psycho záležitosti moc nejsem, film se mi líbil, především herecký výkon Cumberbatche stál za to :) ()

Tomas_313 

všechny recenze uživatele

Nejnovější přírůstek do marvelovského univerza se v trailerech a také částečně ve filmu prezentuje jako uvědomělá fantasy rozšiřující nekonečně barvité spektrum realit, která si pohrává s časovou kontinuitou a posunuje meze časoprostorové percepce ještě mnohem dále než samotný Počátek. Hlavním rozdílem oproti Počátku je studio Marvel, jehož hlavní cíl tkví v globálním uspokojení všeho a všech a i tentokrát toto pravidlo značně zdeformovalo potenciál a možnosti vývoje příběhu tak, aby i osmiletý, mentálně zaostalý utečenec z Jedličkova ústavu pochopil, oč zde běží. Až na Benedicta Cumberbatche ( Doctor Strange ) neměl nikdo možnost projevit osobitý herecký výkon, což je s touto hereckou sestavou, jíž dominuje Tilda Swinson, Mads Mikkelsen a výše zmíněný Cumberbatch, promarněná šance na druhou "marvelovku", která by kromě otupující a standardně vydatné akce nabídla i silný příběh a zapamatovatelné vedlejší postavy ( první byla Captain America: Občanská válka ). Cumberbatch nejmocnějšího kouzelníka světa ztvárňuje se svěžím charismatem a arogancí až sebestředností typickou pro jeho zřejmě nejproslulejší roli Sherlocka Holmese, jeho interpretace tak působí jako vykrádání sebe sama, což ale díky skvělým hereckým výkonům z let minulých znamená spíše poklonu než výtku. Akce ohromuje promyšlenou, do dokonalosti hnanou precizností využitou při vizualizaci ohýbání reality do fantastických scenérií, o to víc ale jednotlivé souboje vyznívají odfláknutě a nevyužitě s přihlédnutím k magickým schopnostem všech zúčastněných. Doctor Strange je zajisté dalším povedeným příspěvkem do nemalé rodinky Marvelu, bohužel se drží předepsané struktury ( primitivní zápletka, bezpáteřní postavy ) a od svých předchůdců se téměř nediverzifikuje, i přesto, že materiál ani režisérské schopnosti nechybí. 70% ()

52637 

všechny recenze uživatele

Necekejete dalsi klasikou Marvelovku, ale jeste lepsi. Je to takova smes Matrixu a Pocatku. Skvelej B. Cumberbatch kterej se snad pro tu roli narodil. Rozhodne doporucuji navstevu kina, kde si to na velkem platne jeste vice uzijete v originalu s titulky. 3D neni potreba ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Více než 3 ani omylem. Záporák opět stojí za kulové (hned v první společné scéně ho Strange porazí tím pádem respekt před ním padne na bod 0) a jeho poskokové jsou tam do počtu. Zasmál jsem se tak dvakrát (Shamballa a jak se dobýval do toho chrámu a nakonec mu otevřely a on řekl děkuji) a po herecké stránce též nic moc. Výrazně zaujala jen ta doktorka a představitelka Prastaré. Některé věci jsou tam těžce nedořešené Spoiler dokáže oživit Wonga proč neoživil i Prastarou to neřeším tu nehodu tu by nepřežil ani Superman a když už přežil určitě ne pouze s poškozenýma rukama. Vtipy tipu plášť někoho mlátí nebo plášť mě ošmatrává případně řekne tlustému plešatci Beyonce či Emineme jsou trapné až to bolí nicméně cílovka (puberťáci) to ocení. První potitulková scéna absolutně o ničem a druhá zase skřípe v logice neboli zabiju všechny kouzelníky a sám sem kouzelník asi zabije i sebe hold. Zklamal i Dormannu je zde řečeno, že je silná entita a nedovede si poradit z časovou smyčkou?. ()

Isognomostom 

všechny recenze uživatele

PARÁDNÍ! Víte, co je věčnost? Kdesi uprostřed moře stojí vysoká hora, k níž každých milion let přiletí maličký ptáček a klovne si zobáčkem. Až ta hora zmizí, pak uplyne vteřina věčnosti. *** Podobné narážky na trpělivost, udolávání časem a sebeobětování v zájmu záchrany lidstva najde člověk ve spoustě příběhů, ovšem tato verze má Benedicta Cumberbatche, jehož výkon je jako obvykle excelentní. Luxusní podívaná, která slibuje ještě větší nářez do budoucna (viz OBĚ scénky tradičně umístěné mezi závěrečné titulky) Viděna verze 2D s titulky. *** Tak proto sídlíte v Káthmandú - mimo dosah lékařské komory. Co je v tom čaji??? ()

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama